Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Treba mi misljenje hitno

Дакле,радила сам у кафићу, неки људи су се потукли. Била сам у друштву. Позвала сам полицију. Другари су први дали изјаву, па ја. Имајте у виду да су људи били мортус пијани. Газдарица није рекла да не услужујем пијане госте. Е сад, проблем је у томе, што је она мене набеђивала да ја дам лажну изјаву. Да нису били пијани, да се нису потукли у локалу, да нисам требала да дам изјаву. И данас ми каже да ћу ја платити казну од 8000, јер сам ја услужила пијаног госта. Иначе нисам пријављена. Не разумем како ћу онда платити. Рекла сам јој лепо нека плате ти људи што су направили глупост. Не знам тренутно шта да радим? Да ли неко од вас има неки савет?
2019 01 25
Nikad, ali nikad ne zoveš ti policiju, niti se mešaš. Bolje idi kući i ostavi prazan lokal.
2019 01 25
Да сам напустила, и да су поломили нешто, платићу из свог џепа. Да нисам позвала полицију, а да неко други јесте, плаћам опет казну. Сад појма немам шта радити
2019 01 25
Ne znam, ja sam za 10 god u tom poslu doživela razne tuče, pucnjave, sve i svašta i samo sam se sklanjala. Zove gazde, menadžere i nek se oni zamlaćuju. Posle neko treba koske da mi lomi, jer sam ga prijavila policiju. Samo sam se bežala i sklanjala. Nznm šta da ti kažem
2019 01 25
Posavetujte se sa advokatom, gazdarica je odgovorna za ljude koji joj rade...
2019 01 25
> SassyBlondie: > Да сам напустила, и да су поломили нешто, платићу из свог џепа. Да нисам позвала полицију, а да неко други јесте, плаћам опет казну. Сад појма немам шта радити Reci gazdarici da plati kaznu umesto tebe. Ni u ludilu te ne sme držati neprijavljenu na poslu, barem ne više. Kako je gazdarica prekršila sva moguća i nemoguća pravila, na njoj je da plati tu kaznu koju su pisali tebi. U protivnom je možeš tužiti inspekciji rada, slobodno.
2019 01 25
> Debela_devojka: > Nikad, ali nikad ne zoveš ti policiju, niti se mešaš. Bolje idi kući i ostavi prazan lokal. Kako bre to? Zbog toga smo ovde gde smo. Šta ako jr neko unakažen, ti bi samo prošla pored jel? Svaka čast
2019 01 25
> vesnaKG: > > Debela_devojka: > > Nikad, ali nikad ne zoveš ti policiju, niti se mešaš. Bolje idi kući i ostavi prazan lokal. > Kako bre to? Zbog toga smo ovde gde smo. Šta ako jr neko unakažen, ti bi samo prošla pored jel? Svaka čast Iz prostog razloga što ukoliko radnik/radnica iz kafića, kafane i sl. pozove policiju a u pitanju je "nered" koji prave pijani gosti (trezni teško da bi to radili), piše se kazna i radniku/radnici zbog služenja alkohola pijanim gostima, a neretko i zbog rada nakon naznačenog radnog vremena. Iz tih razloga, ukoliko se već radi ovakva vrsta posla, bolje je uvek potražiti rad u nekom mirnijem lokalu.
2019 01 25
> vesnaKG: > > Debela_devojka: > > Nikad, ali nikad ne zoveš ti policiju, niti se mešaš. Bolje idi kući i ostavi prazan lokal. > Kako bre to? Zbog toga smo ovde gde smo. Šta ako jr neko unakažen, ti bi samo prošla pored jel? Svaka čast Zato što sam se jednom.pravila pametna i tip koji je držao lokal, olupao me je o mermerni šank. Bukvalno. S obzirom na to da je jako dobar sa Mup—om, nisam mu mogla baš ništa, osim da izazovem ponovo batine. Od tada ne ispravljam krive drine po kafanama u kojima radim, samo se obratim odgovornom licu tipa menadžer ili obezbeđenje , ako postoji i napustim lokal. Bila sam modra 3 dana, jer sam htela da isteram pravdu, pa sam se opametila. Inače, ako neko radi na crno, ne plaća kaznu samo vlasnik, već i radnik koji je pristao na crno da radi, tako da su prijave inspekciji mač sa dve oštrice
2019 01 25
Inače, prvi put čujem za takve kazne, to služenje pijanih gostiju. Nikad to nisam doživela. Ne znam ni ona kakvu kaznu može da dobije, policija nije inspekcija i ne mogu da joj pišu nikakve kazne vezane za lokal. Mogu da kazne samo ove što su se pobili zbog remećenja javnog reda i mira i , ako su nešto polomili, zbog uništavanja tuđe imovine. To te ona hvata na neke fazone. Reci ti njojda ćeš platiti direktno policiji, komunalnoj ili kome god, neka te uputi gde da ideš, baš da vidim šta će ti reći
2019 01 25
I da , moram još nešto da dodam : ima mnogo mladih ljudi koji rade po beogradskim splavovima, jer su, realno, dobre pare, uzima se i po 10—15 000 za veče. E, mi koji smo radili na takvim mestima, nagledali smo se kako obezbeđenje maklja i muškarce i žene, pa kako gosti pucaju na obezbeđenje, pa neko povređen, nekad i neko mrtav, pa još ako si radio tu noć, kad dođe policija, umešan si, pa makar i kao svedok, ni kriv ni dužan. Zato kažem, sklanjati se. Čim je sranje, bežim iza šanka, u magacin, izlazim na zadnja vrata, ako postoje. Te glave koje se biju i pucaju, nisu dečurlija iz kraja, već gradske ekipe koje će polomiti i ruke i noge onom pametnjakoviću koji je zvao muriju. Kad se radi na takvim mestima, mora čovek prvo svoje dupe da zaštiti i da se drži fizički što dalje kad izbije sranje
2019 01 25
Ne poznajem zakon, ali definitivno se obratite advokatu.Licno bih gazdarici rekla da cu je prijaviti jer radim na crno, a za ovo obavezno konsultovala advokata, kad imate sve informacije mozete da odlucite sta i kako.
2019 01 25
Policija ima svako pravo, tj. ovlašćenje da piše kazne ukoliko smatraju da za to ima osnova i "štetočinama" od gostiju, i radniku, i vlasniku lokala. Ako krene zbog ovog kod advokata više će je koštati od tih 8000din. Nije dužna baš ništa da plaća jer em nije prijavljena na mestu na kojem je radila, em je bila pod očiglednim pritiskom gazdarice/vlasnice lokala. Ako krene već sa advokatom onda postoji još niz tužbi koje bi mogla podneti protiv gazdarice/vlasnice lokala, sa dva svedoka koja bi javno potvrdila da je tu radila, potpisali te izjave. Po mom nekom mišljenju, treba biti hrabar da bi se radio taj posao, mnogi misle da je to lako, ali je daaaleeekooo to od lakog- jednostavno, treba imati petlju za takvu vrstu posla, i divim se svim ženskim osobama koje smeju/mogu/umeju da ga rade.
2019 01 25
Posao nikako nije lak ni psihički , ni fizički, nekad na nekom mirnom mestu izgleda da je sve ok,a trpi se teror od vlasnika, gostiju, kolega.. potrebno je zaista imati i jake živce i biti taktičan i znati sa gostima, bilo trezbim ili pijanim. Noću su najviše para, ali i najveći pritisak i nije za svakoga taj posao
2019 01 25
Ne brini, njena je duznost da plati kaznu tako da ti nemas veze sa tim. Verovatno je ljuta sto si joj "napravila" problem pozvavsi policiju pa pokusava da te zaplasi. Nemoj da te dozvolis da te prevari. A sto se tice toga sto si radila neprijavljena tu takodje budi mirna jer je poslodavac odgovoran zbog neprijavljivanja radnika, nije tvoj izbor da radis "na crno". I da, advokat sam tako da znam o cemu pricam :) Pozdrav
2019 01 25
1 2