Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Njam , njam

Devojke, dame i damice , dajte neki recepr za neku laganu tortu kolac a da nije komplikovano da se spremi [:osmeh] [:osmeh] [:lepota]
2013 08 18
Ja cu danas da pravim "Pijanu crnkinju" :) Samo sto moja nece biti pijana jer ne stavljam alkohol u kolac :) Za biskvit (case su od 2 dl): 3 case brasna 3 case jogurta 2 case secera 1 casa ulja 3 pune kasike kakaa 2 kasicice sode bikarbone Za fil: 4 dl mleka 4 kasike secera 1 kesica pudinga od cokolade 250 gr. visanja za cokoladnu glazuru: 150 gr.cokolade, 100 gr margarina, 3 kasike secera u prahu, 1 dl mleka Priprema : Pomesati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u pleh (velicine 30x20) i peci u rerni na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga preseci na dva dela. Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog mleka. Donju koru premazati prohladjenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika visnjevace. Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti cokoladnu glazuru. Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca. [slika:0d6cd712-36ee-40c4-84cd-4dc0e7c685ff]
2013 08 18
Svijda mi se , hvala Fantasy [:osmeh] [:osmeh] [:osmeh]
2013 08 18
Nema na cemu [:osmeh]
2013 08 18