Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Spanac - neka ideja ? :)

I mesnu veknu cu probati :) A kada imate ovoliko divnih ideja 🥰 dajte nesto I za karfiol!!! Hvala 🤗 🤗
2019 03 31
Hvala, necete se pokajati. Pita je predivna. Za karfiol sam bash danas pravila, i to na moj omiljen nacin, a to je musaka od karfiola. Znaci skuvajte karfiol redovno, u vodi sa malo mleka da ostane beo. Kad je skoro gotov, procedite i stavite na podmazanu tepsiju, i redjate sloj karfiola, onako ga lepo ukopite, pa red dinstanog mesa ili shampinjona/luka/po volji pa opet karfiol itd i na kraju zalijete mesavinom jaja, pavlake, sira, zacina i u rernu da se zapece i bude diiivno 😍 Ko god je probao se odusevio 😎
2019 03 31
:*
2019 04 01
Hahaha Sandokanka, ni ja nisam cula za nitrite/nitrate dok mi se dete nije rodilo pa sam trazila inspiraciju za recepte za kasice po internetu 😁 Inace svi recepti mi zvuce odlicno, hvala na nesebicnom deljenju, bice isprobani prvom prilikom ❤
2019 04 01
Upravo tražim recept za posnu pitu sa pečurkama i spanaćem x-) Hvaaaaaaalaaa <3
2019 04 01
Spremam spanać klasično kao prilog uz neko meso, mada ga ja samog tako mogu jesti u neograničenim količinama, ali spremam ga i na ovaj način: Obarim španać, procedim dobro i sitno ga iseckajte, posolim malo i španać izmešam (iliti "izgnjavim" 😁😁) sa belim lukom (ja stavim više jer ga volim), stavim to u podmazanu tepsiju, preko španaća stavim bešamel (mleko, brašno, so), i preko toga stavim udinstano pileće belo meso seckano na kockice (začinjeno po ukusu), pospem susamom i to zapečen u rerni na 180-200° na nekih oko 15-20ak min. Kada je gotovo pospem rendanim kačkavaljem ili trapistom i vratim na kratko u rernu samo da se otopi sir (oko 2-3min.). Preukudno jelo i najpogodnije za one osobe koje nisu veliki ljubitelji ukusa spanaća, ja jesam veliki ljubitelj spanaća i stvarno ga obožavam na klasičan način spremljenog (ulje, brašno, beli luk, spanać, mleko i jaje), ali ovako spremam jer suprug osim pite sa spanaćem (i spanaćem i mesom) ne jede ga drugačije osim kada spremam ovako kako sam napisala.
2019 04 02
Njam, zvuci fenomenalno :)
2019 04 02
> sandokanka: > Njam, zvuci fenomenalno :) Jeste, probaj i deca će rado jesti. ;) :*
2019 04 02
Proja, pita sa spanacem njam, njam ☺️ Ja ga spremam brzinski, prodinstam sa lukom i u ubacim jaja eventualno dodam pavlaku ili kiselo mleko :)
2019 04 06
Sos za špagete! Savršen! :") Izdinsta se spanać kao kad se sprema za prilog uz bilo koje jelo (iseckan, sa mlekom, belim lukom i sve to) i onda nalijete neutralnu pavlaku preko i još malo zakuvate a onda time prlivate testeninu. Mi se u kući davimo time :') Po želji može parmezan preko svega o:)
2019 04 09
prelivate* ili sve pomešate zajedno u šerpi, po ukusu ,:)
2019 04 09
Sos od spanaca (sa mlekom),proja sa spanacem,lisnata pita sa fetom i spanacem.Omlet sa spanacem.Mozes svasta naci na netu od jela sa spanacem.😊 a i mnogo je zdrav 😙
2019 05 01
1 2