Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Kopije i istekli rokovi trajanja

Ne znam da li je pravi podforum za ovu temu, ali ce svakako najvise clanica videti... Vec duze vreme sam u potrazi za odredjenom paletom, pa zato i ova tema... Sve sto sam nasla na sajtu je ili fejk ili davno istekao rok, pritom mislim na istekao pocetkom ove godine i 2018... Iako i sama koristim senke koje sam davno kupila i svesna sam da ne moze da ima reakcije, ne bih nikada uzela nesto od drugog, jer je pitanje cuvanja i odrzavanja... Molim sve clanice da dobro provere proizvode, najbolje po lot kodovima na proizvodu, kao i parfeme, jer se meni licno vise puta desilo da me slazu da je dobar rok, a kada trazim slike bude da je istekao u 2018 oj...i pri tom ne mislim na jeftinije brendove tipa essence, nego na ove koji su na ceni...
2019 08 19
To je ovde nazalost uobicajeno. Zato je najpametnije traziti slike batch koda ili deklaracije.
2019 08 19
Za šminku se slažem i nikada ni ne kupujem polovnu šminku , čak ni novu ili samo probanu sa bilo kog sajta jer ne znam poreklo ni kako je čuvana.. Koža pamti sve i loša šminka ubrzava starenje, dehidraciju, sklonost ka depigmentaciji, proširenim porama, aknama... Samo provereno i ništa drugo. Novčana ušteda kaže da ćemo s godina platiti tu razliku kroz stanje kože . Ali parfemi su druga priča. Postoje vintage parfemi koji su stari i više od 30 godina i ako su dobro čuvani, neće se pokvariti ni narednih 30. To kolekcionari znaju i lov na takvo blago je uvek zanimljiv. :) Ta sam. :) U stvari brže će se pokvariti ove nove bočice , parfemi proizvedeni u poslenjih 5 i nešto godina , nego stari primerci bogati sada zabranjenim za upotrebu komponentama ( zbog očuvanja okoline i nestašice istih) kao i uljima koja su bila prirodni konzervansi. Tako da ne može sve u isti koš. Parfemi se ovde vode i pod imenom " Ekonomik" i kataloški i no name ... ali i niche , vintage stari dobri Guerlain, Dior.... kao i novija kvalitetna izdanja parfemske industrije i za svakog kupca ima mnogo toga . Ali... tu počinje razlika koliko koji može da traje i da li je važan rok. * Veći je problem što se pod "originalom" prodaju kopije , testeri koji nemaju veze sa nekadašnjim testerima , što se kupuju bočice istrošenih originala i u njih sipa neka grozota , pa ih onda članice koje ni ne znaju kao original miriše, koliko treba da traje na koži dekantuju ... Sve uredno, s kodom a unutra obojena mućkalica. Fejkovi se prodaju naveliko a postoji zakon o zaštišti autorskih prava i da smo u EU svi bi već krivično odgovarali. Ali, ovo je Balkan... 8-)
2019 08 19
Slazem se, na krpicama sam pronasla Hypnotic Poison pre reformulacije, u savrsenom stanju. Clanica ga je prodavala jer joj je smetao u trudnoci, nije bila komercijalna prodaja parfema.
2019 08 19
Meni nije jasno kako neko MOZE da koristi i prodaje fejk sminku, koja moze da unakazi lice, bukvalno. Bolje kupiti za te pare Essence, Max Factor ili tako nesto, nego bacati na tu cistu hemiju novac.
2019 08 19
Nije tema, ali ajde da pitam. Gde mogu da proverim da li je parfem original? Dobila sam neke parfeme i htela bih da ih proverim, ali ne znam kako i gde.
2019 08 19
Dobila sam neki puder iz farmasi kozmetike, ali pretaman, ja sam bas bleda. U roku je. Prodajem ga. Mesec dva pred istek roka cu ga staviti na poklon. Ali mislim, ako ga neko uzme i prodajw posle, samo jer mu prodaja bolje ide, to je bas bedno.
2019 08 19
Ali iskreno, koriscenu kozmetiku necu da kupujem nigde. Ja puder ne koristim uopste. I nije koriscen. A palete senki koje ovde vidjam HUDA beauty, imaju kod kineza. Tako da, mogu da ih uzmem i u gradu.
2019 08 19
Ves smo u nekoliko navrata pisali o ovome, ali promene, nazalost, nema... @shyshymiga, original Huda paleta sa 9 senki kosta 30-ak dolara, to sta uglavnom ovde prodaju je uzas. @Julija, moze, i bas ih briga, vaznije im je da dobiju novac nego sto ce se time neko unakaziti. Moja drugarica, diplomirani farmaceut, kupuje Eucerin kozmetiku pred istek roka u apoteci u kojoj radi uz izgovor da kod nas recimo krema po zakonu ima rok 3 godine, a u inostranstvu 5 i da je to zbog nasih zakona. Ne znam odakle joj to, al ja u to apsolutno ne verujem. Cak mi ni prica "istocno trziste" ne pije vodu u tom slucaju.
2019 08 19
> Julija: > Meni nije jasno kako neko MOZE da koristi i prodaje fejk sminku, koja moze da unakazi lice, bukvalno. > Bolje kupiti za te pare Essence, Max Factor ili tako nesto, nego bacati na tu cistu hemiju novac. Za moj pojam, Max factor je skupa šminka. Valjda što se ja slabo šminkam, pa mi je sve iznad soma din, što se šminke tiče, skupo 😂
2019 08 19
@MinaMasa, to nije nista cudno, stvar je u tome sto postoji datum proizvodnje, datum uvoza u Srbiju i rok trajanja neotvorenog proizvoda i rok trajanja od otvaranja. Npr. Krema je proizvedena 1.2.2016. Uvezena u srbiju nesto kasnije, npr. 1.5.2016. Rok trajanja (shelf life) - vreme koliko proizvod moze da stoji neotvoren, u skladistu/na polici od datuma proizvodnje( obicno 2-3 godine), recimo da je 3 godine, 1.2.2019. Rok od otvaranja - 6 meseci (to je onaj znak na proizvodu, kao kockica sa brojem, u ovom primeru do 1.8.2019. Apoteka kad vidi da je nesto pred istekom roka snizi te proizvode na 50-70%. Ako je Shelf life do 1.2.2019, apoteka u januaru 2019. stavi takve proizvode na 50%, a oni su dobri do 1.8.2019., jer nisu otvoreni. Tvoja drugarica kupi nesto sto ce odmah poceti da koristi i ispravno je, kao farmaceut to najbolje zna, a kao zaposleni verovatno da ima dodatni popust na snizene cene i njoj se to isplati. A ako pricamo o rokovima iz prakse, praskasti proizvodi mogu da se koriste i 3-4 godine od otvaranja, ako se pravilno cuvaju i ciste, tecni i kremast proizvodi uglavnom bidu ok i do godinu ipo dana od otvaranja (iako stoji rok 6 meseci od otvaranja). Parfemi mogu da traju i po 15+ godina.
2019 08 19
@ProdajemSminku, da, znam sve oko tih rokova, secam se i perioda kad je pustena prica da slicica koja pokazuje rok od otvaranja uopste ne znaci to :) Stoji to sa dodatnim popustom, samo sto praksa nije takva da se stavlja popust pola godine pre isteka, vec mesec-dva maksimalno, i sto taj popust nije 50-70 vec 20-30 najcesce. Ali cemu kupovanje kreme (u ovom slucaju) kojoj je rok za mesec-dva i koja kosta 1500 din na popustu i koja se sigurno nece potrositi u regularnom roku? Ako se vodimo time, onda treba da kupujemo lekove u okviru 6 meseci po isteku roka. Tad su na popustu, i imaju dejstvo, iako je znatno umanjeno.
2019 08 19
Ne razumem se u rokove. Ali stvarno nemam potrebu da kupim senku ili rumenilo koje je neko koristio, i to ko zna ko. Pre se necu sminkati. Max faktor je koliko znam sminka profi, i prejaka je za moje lice. Mada pudere i ne koristim. Ruz isto ne bi uzela od nekoga da koristim, a slabo koristim. Maskaru pogotovo. A ako je original paleta 30 dolara, to je okej, jer bi meni to trajalo oko 3 godine.
2019 08 19
@Shyshymiga, jeste ok, raznih kombinacija ima, a po onome sto sam citala i videla, kvalitet je prilicno dobar. Cini mi se da ih ima u Sephori.
2019 08 19
Poenta ove teme je svakako bila samo da upozorim, jer to sto sam trazila na sajtu, nasla sam ali apsolutno sve je bilo sa isteklim rokom ...i kada prodajem, prodajem u 90% slucajeva ono sto nije otvoreno, jer se bavim sminkanjem, pa cesto imam viska, i isto tako i kada kupujem, ocekujem da bude u tom stanju... mnogo sam se iznervirala kada sam videla sta se sve prodaje, do te mere da sam morala da otvorim temu...dodje mi da pocnem da kacim linkove, da se ne zezne neko...😡
2019 08 19
1 2 3