Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Alergija i pas

Pre 3 meseca smo kupili psa, od tada imam alergiju isla sam kod dr dobila mast za osip. Otisla na godisnji 10dana i sve se povuklo sad kad sam se vratila imam osip svuda, sta da radim?
2019 08 25
Teško, jedino da redovno piješ presing 😞 ne znam koliko je pametno da budeš izložena psećim dlakama, ako već patiš od alergije.
2019 08 25
Imala sam isti problem, cak je islo do toga da smo razmisljali da ga vratimo, jer sam imala strasne reakcije. On je, ko za inat, bukvalno visio meni u krilu, na glavi, spavao u mojoj blizini itd. To je trajalo nekih 3-4 meseca (pila sam aerius, ne presing). Onda se povuklo, valjda su se stvorila antitela, organizam navikao, a nemam vise ni neke druge alergije koje sam imala pre. Tako da mogu reci- prvo me unakazio, pa me spasio :D . Sad se guramo u istom krevetu i savrseno sam zdrava, bolje nego ikad <3 .
2019 08 25
Isti slucaj i kod mene bio, ali nisam htela da izbacim psa kojeg sam tek uzela. Posle par meseci sam se navikla i nisam imala vise alergiju, mada mi se s vremena na vreme vracalo u manjem obimu. Lekove nisam pila i nisam koristila nikakve kreme. Pustila organizam da se sam izbori :-) Mada uvek je bolje slusati lekara nego nasa iskustva jer je svako drugaciji :-)
2019 08 25
Pa jeste, ali da sam ja slusala svog lekara, ne bih imala ovog svog blentavca. Treba i sebe malo "osluskivati", a slazem se da alergije nisu za zezanje i da je svako slucaj za sebe :)
2019 08 25
Pas ti je trenutno autoimuna terapija, prestaće ti alergija privikavanjem na alergen i mislim da je dobro da ga zadržis.
2019 08 25