Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Da li je neko radio scintigrafiju štitaste i paratiroidne žlezde, hitno, savet ..

Retko tražim savet ove prirode ali sad moram. :( Hitno mi treba da odradim scintigrafiju , reultati su mi katastrofa a nemoguće je zakazati u nukleranoj u Kamenici, niti u Novom Sadu, KC u BG ... Privatno sam radila pregled na VMA , vadila t.markere i sad moram scintigrafiju. Svaka informacija će mi biti od koristi , državna klinika (bolje) ili privatna, sa ekstra dobrom preporukom jer su nodusi specifični i u obema žlezdama. Može na pp ili ovde. Gde i kako doći do dobrog radiologa ? Hvala unapred.
2019 10 24
Zorka Damjanovic radiolog.Ona je navodno nas najbolji radiolog.Radi privatno
2019 10 24
Hvala za info. :) Kako se zove klinika ? Edit: Našla sam, ali u cenovniku nema stavke za scintigrafiju. :( Ipak, nazvću sutra da proverim. Hvala svakako!
2019 10 24
Pozovite..Pa ako ne rade, mozda moze da Vam preporuci nekog ko radi.
2019 10 24
Hoću. Evo nađoh i br telefona. Pronašla sam još neke klinike na netu, njihove cenovnike , lokacije..( na žalost državne bolnice rezervisane do Ng) ali mi je potreban baš , baš dobar, iskusan radiolog po preporuci, jer nemam vremena da mi neko ponovo postavlja pogrešnu Dg .
2019 10 24
Moj brat od rodjene tetke je radiolog,pitacu ga da li to rade...on je odlican,ali ako ima boljeg da preporuci,reci ce mi.Reci cu da smo projateljice I mozemo otici zajedno,mislim da on Ima pravo na 1 pregled besplatno mesec no. Javljam.
2019 10 24
E ovako kaze Misa - oni kod njega u toj privatnoj ne rade, ali takodje misli da je dr Zorka najbolja za dojku i stitnu zlezdu, ali misli da ona ne moze da uradi scintigrafiju, vec odlican ultrazvuk. Koliko sam shvatila, Misa misli da su u Kamenici cak i bolji lekari od BG. Mozda da se proba preko veze, roditelj nekog Vaseg djaka, otkudznam, mi smo meni za dojku nasl vezu preko cistacice sa onkologije...i sve mi je bilo dobro, hval Bogu i Maculi ce!!!
2019 10 24
Scintigrafiju ne radi radiolog nego specijalista nuklearne medicine. Pozovite Čigotu, možda oni imaju opciju plaćanja dijagnostičkih pregleda uz eventualni smeštaj/prenoćište.
2019 10 24
http://www.cigota.rs/node/3041
2019 10 24
Sandokanka, Srebrna, drage devojke , hvala puno na svemu ovom napisanom!!! Hvala i Jeleni jer nisam nikad čula za ovu doktorku. Ma, ja sam neko ko nikad ne odustaje a ne padam u depresiju ..ali sam prilično ljuta jer mi 4 godina govore da imam 2 čvora u štitastoj, ne uspevam da zakažem komisiju u Kamenici te 4 god i mislim prate me, ok sam , ništa strašno ... i tek kad sam na nagovor svog deteta otišla na VMA po još jedno mišljenje (plaćeno, al ok) saznajem da je drugi čvor u paratiroidi. :o ]:) Dve različite boleštine , ni slične. I ovo čudo opasno vuče kalcijum iz kostiju , ruši metabolizam, da ne nabrajam šta sve može da napravi, čak i komu. Brr... E sad moram da sama lovim scintigrafiju jer je u Kamenici sve zauzeto mesecima pa želim privatno da odradim ali ne znam gde. Cela priča. Da, bila sam na Čigoti 21 dan na oporavaku , prvi put pre dosta godina i tamo su ekstra , ali mi je baš daleko. U Bg su cene ekstremno različite na raznim klinikama, gledam po netu. Najskupllje na VMA a zaista ne znam ko je dobar stručnjak nuklerane ( ne radiolog.. o:) i kod koga da idem. ). Zato mi je i važno da pitam koga mi preporučujete jer me čeka još mnogo analiza krvi koje ne rade u bolnici kao i histopatologija onog čvora u štitastoj koji se sad i uvećao i vaskularizovao. Pa komisija... i najverovatnije seckanje vrata. Ali ne dam se, nek vade vanzemaljce . :") Hvala na dobrim željama, izguraću ! ;)
2019 10 24
Ukoliko je situacija zaista alarmantna, Kamenica bi trebalo da uradi dijagnostiku. Čak i ukoliko uradiš privatno a ispostavi se da ima potrebe za endokrinologom/onkologom i konzilijumom i u konačnici, hirurgom, Kamenica će uvažiti ili ponoviti nalaz sa svim propratnim nalazima krvi i nalazom patologa. Traži pregled u Kamenici, za početak, pre donošenja bilo kakvih zaključaka, pogotovo ne preko interneta, pretpostavljam da je rađen ultrazvuk bez scintigrafije i kao takvo, ništa nije potpuno i nikakvi se konačni a ni privremeni zaključci ne mogu doneti.
2019 10 24
Maculi, svaka čast na stavu. Želim Vam sve najbolje i ne dajte se! 🍀🍀🍀🍀🍀
2019 10 24
Da, meni rade UZ štitaste ( i svega ostalog) dva puta godišnje jer prvi čvor imam 16 god, mirovao je i tek sad "poludeo". Na VMA je konstatovano je da je drugi čvor koji se pojavio prvi put pre 4 godine u paratiroidi a ne u tiroidi ,kako je pisalo u Dg. Razlika ogromna. U Kamenici su mi i ranije radili pretrage ali u poslednjih par godina nema šanse da zakažem pregled, a ne nešto veće-svi termini zauzeti a moja Dr koja me je vodila i primala i bez zakazivanja pod "hitno" je otišla u penziju. Scinigrafija će pokazati da li je benigno ili nije + histopatologija kad mi uzmu uzorak a onda će morati da me prime, znam. To mi nije problem , niti se plašim. Ali ljuta sam na sistem koji te uslovljava da sam tražiš rešenje jer je prebukirano, dobri lekari otišli , polovinu pregleda plaćaš... etc. Sutra ću probati lično da zovem NS i Kamenicu.Ako ne uspem, potraga za Bg klinikom i privatnom scintigrafijom se nastavlja. Držite mi fige. :")
2019 10 24
> AppleRed: > Maculi, svaka čast na stavu. Želim Vam sve najbolje i ne dajte se! 🍀🍀🍀🍀🍀 Pre 16 godina ja pobedih 3. gradus Limfoma Non Hodžkina . Greškom lekara našli su ga tek nakon godinu i po ispitivanja. Preživeh hemioterapije s mnogim dobrim ljudima iz kameničkog odeljenja kojima sam sve vreme usađivala osmeh kao imuni odgovor na mučninu, gubitak kose, obrva , dostojanstva.. Čvor u štitastoj i mitralni prolaps mi je uspomena na terapije , mala posledica svega. Ako treba, opet ću napraviti gard. Uvek s osmehom, sigurno se pobeđuje ako se bolest zarobi pozitivnom energijom . :) Ako ikom ikada treba savet , onkološki.. tu sam. Hvala puno @AppleRed !!! ❤️🍒💋☀️🍒❤️
2019 10 24
Lako je meni pametovati "sa druge strane", ali, ništa i baš ništa ne bih dalje radila bez makar konsultacije a potom i uputa ordinirajućeg lekara. Ništa, baš ništa na svoju ruku. Razumem da je dr otišla u penziju, razumem sve ali treba ispoštovati određenu proceduru. Scintigrafija, ako ništa drugo u slučaju štitaste je izlaganje Tehnecijumu-99, koji ima određen poluživot u našem organizmu. Uput i u Kamenicu, pa sve svojim redosledom. I srećno ti bilo.
2019 10 24
1 2