Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Masina za sudove

Svi mi pricaju razlicito pa ajde da cujem I vase misljenje. Koristim finish tablete, so I sjaj. Imam utisak kao da masina ne ispere dobro, ostane pena nekada kada sipam vodu u casu (vrlo malo ali ja je vidim 🙂). Ako ne koristim sjaj onda su mi case nekako bele, nisu blistave. E sada meni je neko rekao da so i sjaj nisu potrebni ako koristim tablete 3 u 1 ali kada u masini nema sjaja i soli ona se oglasava sto znaci da joj treba. Kako vi kombinujete I na koju jacinu da podesim sjaj? I da li je ok mesati na primer sjaj somat a so u tablete finis?
2020 02 04
Imam sudomasinu 10ak godina i od prvog dana koristim sve,znaci so,sjaj i 3u1 tablete (probala one obicne,nikako ne peru,zali boze para)..mesala sam i finish i somat i neke tablete iz DMa, kod moje masine to nema nikakve veze, svaka kombinacija dobro pere tako da ne mogu reci da tu moze biti neki problem sa pranjem, pre bih rekla da su zapusene mlaznice pa ne ispira dovoljno sudove,na njima imas one rupice pa pogledaj da nisu zapusene..
2020 02 04
Nisu zapusene... A mozda je to samo do odredjenog programa pranja, cini mi se kao da nije svaki put isto... Nekad se desi da ostanu tragovi na pr u soljici za kafu tragovi kafe (iako sve isperem pre stavljanja u masinu). Neko mi je rekao da somat sjaj nije toliko jak pa zato pitam da li je problem da kombinujem njega uz druge tablete.
2020 02 04
Nisu zapusene... A mozda je to samo do odredjenog programa pranja, cini mi se kao da nije svaki put isto... Nekad se desi da ostanu tragovi na pr u soljici za kafu tragovi kafe (iako sve isperem pre stavljanja u masinu). Neko mi je rekao da somat sjaj nije toliko jak pa zato pitam da li je problem da kombinujem njega uz druge tablete.
2020 02 04
Ja koristim i sjaj i so, inace svetli i ne opere lepo. Sjaj sipam punu kutijicu. Od tableta koristim samo fairy, ostale su mi bacanje para, nista lepo ne operu.
2020 02 04
Sudomašinu imam otkako sam bila dete. Otkako sam samostalna, ovo mi je druga Spasenija i meni se najbolje pokazao Finish i to Sveto Trojstvo - prašak, so, sjaj. Prašak beli ili žuti a so često kupim druge marke, ali prašak i sjaj isključivo Finish. Koristila sam i Finish tablete ali prašak je neprikosnoven s tim da po savetu servisera nikada ne zatvaram pregradu kada ga sipam a tablete stavim u dno mašine a ne u pregradu. I Fairy kapsule su super.
2020 02 04
Ako mlaznice nisu zapusene onda moze biti i do programa pranja mada ja od 5 programa koje imam koristim od prvog dana samo jedan i to neki Economic i kod mene se pokazao ok, to je u slucaju moje masine 70 stepeni...e sad desava se i meni da talog ostane ili ponesto na tanjirima ali retko.. i to je ubedjena sam, zbog polozaja sudova,nesto ih je zaklonilo prilikom pranja,veci sud zakloni manji i slicno A isto kao i Srebrna,tableta mora pasti na dno ,ne sme ostati u pregradi zalepljena ili medju sudovima onda nista nece oprati..
2020 02 05
U pravu ste za polozaj sudova, mala mi je masina a ja napunim maksimalno 🙂 Ali nervira me ta pena, sve se plasim da nekome dam casu, dzabe masina ako sve ispiram rucno. Kada sam zvala servis pitali su me:gospodjo da li vi uopste znate da koristite masinu ispravno 😁
2020 02 05
Meni su finis tablete upropastile tanjire i case. Mislila sam da je do masine i kada je majstor dosao rekao mi je da su i njemu te tablete sve unistile sudove. Vise ih nikada ne bih kupila, koristim ili somat gel, plavo zuti ili feri platnium i nikada sa njima nisam imala problem. A so svakako stavljam povremeno, trebalo bi svakoj masini, a sto se sjaja tice sa gelom ili tabletama ovim nema potrebe
2020 02 05
> angel94: > Meni su finis tablete upropastile tanjire i case. Mislila sam da je do masine i kada je majstor dosao rekao mi je da su i njemu te tablete sve unistile sudove. Vise ih nikada ne bih kupila, koristim ili somat gel, plavo zuti ili feri platnium i nikada sa njima nisam imala problem. A so svakako stavljam povremeno, trebalo bi svakoj masini, a sto se sjaja tice sa gelom ili tabletama ovim nema potrebe A kada koristite gel umesto tableta, gde ga stavljate i koliko?
2020 02 05
Meni su definitivno najbolje Fary gel kapsule. 😉 I ne stavljam ih nikad u onu posudicu na vratima. Stavim ih dole, na dnu... Serpe/dzezve/tanjiri/case bukvalno sijaju i pod prstima klize. Sjaj i so kako koji, tj. koji je na akciji. 🤷‍♀️
2020 02 06
Gde stavite tablete? Bas na dno masine, kod filtera?
2020 02 06
Ma samo baci na dno.
2020 02 07