> srebrna:
> Iseci je na kriske, posloži u tegle, nalij vodom, posoli, kašika sirćeta, zatvori tegle pa u veliku šerpu voda do grla tegle i kuvaj kao kompot što bi kuvala tj. pasterizuj nekih 15-ak min. u ključaloj vodi i ostavi do sutra da se tegle ohlade.
> Moja drugarica tako sprema mladu cveklu i odlična je, ogrebem se za po par tegli svake godine.
Na isti način stavljam, samo narendam cveklu. Kasnije pravim salatu sa rendanom šargarepom i cveklom iz tegle, eventualno i kupus. Odlična je.
> srebrna:
> Iseci je na kriske, posloži u tegle, nalij vodom, posoli, kašika sirćeta, zatvori tegle pa u veliku šerpu voda do grla tegle i kuvaj kao kompot što bi kuvala tj. pasterizuj nekih 15-ak min. u ključaloj vodi i ostavi do sutra da se tegle ohlade.
> Moja drugarica tako sprema mladu cveklu i odlična je, ogrebem se za po par tegli svake godine.
Na isti način stavljam, samo narendam cveklu. Kasnije pravim salatu sa rendanom šargarepom i cveklom iz tegle, eventualno i kupus. Odlična je.