Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Drugo /

Razgovori /

Isecene etikete

Moze li neko da mi objasni, pliz, fenomen secenja etiketa na garderobi? Malo-malo pa naidjem u opisu stvari-isecena etiketa, kako ovde tako i na instagramu i evo, ne kapiram. Cemu??? Tesko mi je da poverujem da fol zulja nekog pa je zato sece.
2022 01 24
Ja sam alergična na sintetiku i sečem etikete drugu razlog je zbog carine kada se roba prenosi preko granice
2022 01 25
> Njenjam: > Ja sam alergična na sintetiku i sečem etikete drugu razlog je zbog carine kada se roba prenosi preko granice Zapravo, mislila sam na unutrasnje etikete a one nisu problem za carinu jel a evo, ovo za alergiju stvarno nisam znala. Hvala na odgovoru :)
2022 01 25
> EnaElena: > Moze li neko da mi objasni, pliz, fenomen secenja etiketa na garderobi? Malo-malo pa naidjem u opisu stvari-isecena etiketa, kako ovde tako i na instagramu i evo, ne kapiram. Cemu??? Tesko mi je da poverujem da fol zulja nekog pa je zato sece. Etikete koje su vrlo duge ili višeslojne i to na stvarima koje idu direktno na kožu, uvek isečem. Takve su često na robi kupljenoj u radnjama: New Yorker, Waikiki, Takko. To je moj razlog. 😃
2022 01 25
> DankaDa: > > EnaElena: > > Moze li neko da mi objasni, pliz, fenomen secenja etiketa na garderobi? Malo-malo pa naidjem u opisu stvari-isecena etiketa, kako ovde tako i na instagramu i evo, ne kapiram. Cemu??? Tesko mi je da poverujem da fol zulja nekog pa je zato sece. > Etikete koje su vrlo duge ili višeslojne i to na stvarima koje idu direktno na kožu, uvek isečem. Takve su često na robi kupljenoj u radnjama: New Yorker, Waikiki, Takko. > To je moj razlog. 😃 Hvala i Vama na objasnjenju. Ja to nemam obicaj da radim pa sam se pitala zasto, jel. Sad mi je jasnije.
2022 01 25
> EnaElena: > > DankaDa: > > > EnaElena: > > > Moze li neko da mi objasni, pliz, fenomen secenja etiketa na garderobi? Malo-malo pa naidjem u opisu stvari-isecena etiketa, kako ovde tako i na instagramu i evo, ne kapiram. Cemu??? Tesko mi je da poverujem da fol zulja nekog pa je zato sece. > > Etikete koje su vrlo duge ili višeslojne i to na stvarima koje idu direktno na kožu, uvek isečem. Takve su često na robi kupljenoj u radnjama: New Yorker, Waikiki, Takko. > > To je moj razlog. 😃 > Hvala i Vama na objasnjenju. Ja to nemam obicaj da radim pa sam se pitala zasto, jel. Sad mi je jasnije. Nema na čemu. Nemam ni ja običaj da ih sečem, ali nekad baš moram. Imala sam majicu na kojoj je etiketa išla do pola leđa, a ja uopšte nisam sitna, pa zamislite kolika je. To je samo jedan primer. E sad, zašto ostali seku, ko će ga znati... :) Pozdrav!
2022 01 25
Pozdrav :)
2022 01 26
Ja ih sečem obavezno, doduše ne sve, neke nisu smetnja. U suštini neke od njih su grube i iritiraju kožu, uglavnom oko vrata. Neke kao što je članica pojasnila budu duge i čak se nagužvaju pa izgleda kao da je neka kuglica ispod odeće. Ako obratite pažnju dosta njih je predvidjeno da se iseče i na njima su odštampane isprekidane crtice, često i makazice (najčešće se može videti na vešu). E sad kod ne zna, da posavetujem iz iskustva, na mnogim majicama, pogotovu pamučnim, dešava se da se iskrivi majica pri pranju ako se ne iseče ta unutrašnja etiketa. Kako i zašto se dešava ovaj fenomen ne znam, ali je vrlo učestala pojava na koju znam da su se mnogi žalili pa eto imajte na umu!^^
2022 01 26
> Kfashionista: > Ja ih sečem obavezno, doduše ne sve, neke nisu smetnja. U suštini neke od njih su grube i iritiraju kožu, uglavnom oko vrata. > Neke kao što je članica pojasnila budu duge i čak se nagužvaju pa izgleda kao da je neka kuglica ispod odeće. > Ako obratite pažnju dosta njih je predvidjeno da se iseče i na njima su odštampane isprekidane crtice, često i makazice (najčešće se može videti na vešu). > E sad kod ne zna, da posavetujem iz iskustva, na mnogim majicama, pogotovu pamučnim, dešava se da se iskrivi majica pri pranju ako se ne iseče ta unutrašnja etiketa. Kako i zašto se dešava ovaj fenomen ne znam, ali je vrlo učestala pojava na koju znam da su se mnogi žalili pa eto imajte na umu!^^ Hvala puno na savetu, imacu na umu.
2022 01 26
> Kfashionista: > Ja ih sečem obavezno, doduše ne sve, neke nisu smetnja. U suštini neke od njih su grube i iritiraju kožu, uglavnom oko vrata. > Neke kao što je članica pojasnila budu duge i čak se nagužvaju pa izgleda kao da je neka kuglica ispod odeće. > Ako obratite pažnju dosta njih je predvidjeno da se iseče i na njima su odštampane isprekidane crtice, često i makazice (najčešće se može videti na vešu). > E sad kod ne zna, da posavetujem iz iskustva, na mnogim majicama, pogotovu pamučnim, dešava se da se iskrivi majica pri pranju ako se ne iseče ta unutrašnja etiketa. Kako i zašto se dešava ovaj fenomen ne znam, ali je vrlo učestala pojava na koju znam da su se mnogi žalili pa eto imajte na umu!^^ Da, na vešu često ima tih isprekidanih linija i makazica, što ukazuje na to da deo etikete treba da se seče. Nailazila sam i na etikete duge preko petnaestak centimetara.
2022 01 26
> EnaElena: > Moze li neko da mi objasni, pliz, fenomen secenja etiketa na garderobi? Malo-malo pa naidjem u opisu stvari-isecena etiketa, kako ovde tako i na instagramu i evo, ne kapiram. Cemu??? Tesko mi je da poverujem da fol zulja nekog pa je zato sece. Osim što se seku zbog alergije, seku se i iz nekih drugih, meni uverljivijih razloga. Naime, ako vidite isečenu etiketu, verovatno je reč o robi iz uvoza, koju neko ovde preprodaje. Etikete se seku kod skupljih komada garderobe na zahtev proizvodjača, da se ne bi prepoznalo da se njihova roba prodaje jeftinije. To je razlog zašto nekih brendova nema u second-hand prodavnicama kod nas, ili ih ima bez etikete. Meni se desila situacija da sam kupila preko ovog sajta haljinu koja je imala papirnu etiketu gore, sa sve cenom, ali je unutrasnja etiketa bila isečena.
2023 11 26
Uh, uvek secem etikete stvari koje smatram da cu nositi. Od malih nogu to radim, smetaju mi jednostavno, ne mogu da ih podnesem uz telo.😊
2023 12 05