Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Umanjenje cena

Kakva su Vasa iskustva sa umanjenjem cena? Naime, kada je u pitanju minimalna korekcija cene, zaista uvek izadjem u sustet. Pre svega bih zelela da napomenem par stvari, kako bi situacija bila jasnija. Nikad nisam trazila uplatu unapred, vec prilikom preuzimanja, na svu srecuu nikad mi se nije vratio nijedan paket. Realno rizik je, jer sam slala pakete i od po 10.000din. Zato me ovakve stvari jako nerviraju kod ljudi. Na jednom sajtu kupac za svaku moj ustvar trazi korekciju cene i ja napisem ok (iznos 200-500din) medjutim nijednu ne poruci, samo pita za umanjenje cene i mere i tako ceo dan salje poruke za razlicite predmete. I na stvar od 5000 dinara, bezobrazno napise: “imam dati 2000” ! Ja sam ga blokirala, iskreno smatram da je gubljenje vremena sa takvima… Ne podnosim bezobrazluk…
2022 12 08
Pristajem na korekciju cene i obično bude 25,30% ko god da predloži.. A do sada sam imala jednu ponudu da spustim patike sa 7000hilj, tada sam pristala na plaćanje samo poštarine,da bih istog dana ipak ponudila 6 hiljada,i to sam baš debelo razmislila jer su patike odlične i nisam planirala ni ispod 7h.. Čovek rekao razmisliće,da bi mi se javio posle 3,4 dana sa ponudom od 3h. Šokirala sam se da neko planira toliko da smanji cenu,iskreno meni bi bilo bez veze da ponudim i 6 hiljada,a tek 60% od cene. Kulturno sam odbila,ali nije bilo baš prijatno pročitati,pogotovo od 'razmisliću' da smo došli do toga da razmišlja o 4 hiljade manje.. Njegovo pravo,ne kažem.. ali to se sve desilo na KP sajtu,tamo više i ne prodajem baš zbog tih bez veze situacija..Ovde su mi obično predlagale 100,200din manje na cenu 500-1000 i pristajala sam...
2022 12 08
Kada nesto hocu da kupim,a ne daje mi se ponudjena cena,iz xy razloga,pitam za korekciju.Ako mi korekcija ne odgovara zahvalim se i to je to.Ranije sam davala sama ponufu,nekada je to bilo i 50 posto od cene na oglasu ali to sada retko radim,jer se takve ponude razliciti shvstaju na sajtu,uglavnom negativno.
2022 12 08
I meni se desilo slicno. Kada mi artikal stoji vec neko vreme i niko se nije javio u vezi sa njim, pa posaljem poruku nekome koje je taj artikal stavio kao omiljen i to sa velikim popustooom. Ali nikada do sada nisam dobila odgovor.. 😕> jelena2606: > Kada nesto hocu da kupim,a ne daje mi se ponudjena cena,iz xy razloga,pitam za korekciju.Ako mi korekcija ne odgovara zahvalim se i to je to.Ranije sam davala sama ponufu,nekada je to bilo i 50 posto od cene na oglasu ali to sada retko radim,jer se takve ponude razliciti shvstaju na sajtu,uglavnom negativno.
2022 12 08
> Ejndzi: > Pristajem na korekciju cene i obično bude 25,30% ko god da predloži.. A do sada sam imala jednu ponudu da spustim patike sa 7000hilj, tada sam pristala na plaćanje samo poštarine,da bih istog dana ipak ponudila 6 hiljada,i to sam baš debelo razmislila jer su patike odlične i nisam planirala ni ispod 7h.. Čovek rekao razmisliće,da bi mi se javio posle 3,4 dana sa ponudom od 3h. Šokirala sam se da neko planira toliko da smanji cenu,iskreno meni bi bilo bez veze da ponudim i 6 hiljada,a tek 60% od cene. Kulturno sam odbila,ali nije bilo baš prijatno pročitati,pogotovo od 'razmisliću' da smo došli do toga da razmišlja o 4 hiljade manje.. Njegovo pravo,ne kažem.. ali to se sve desilo na KP sajtu,tamo više i ne prodajem baš zbog tih bez veze situacija..Ovde su mi obično predlagale 100,200din manje na cenu 500-1000 i pristajala sam... Meni je to vec bezobrazluk sa njegove strane… Naravno, niko ovde nije da bi milione zaradio, aliii ipak neka granica treba da postoji, uvek se pitam gde je nestala sramota, pazi, to je duploo jeftinije, nego sto ja iskreno mislim da takva osoba ne ni ni preuzela paket… A korekcije nekoliko stotina dinara sasvim ok.
2022 12 08
Moderna..Zavisi.Relativno je sta je realna cena a i kako za koga.Na sajtu sam vidjala a i sada gomilu stvari koje su precenjene.Hocu da kazem da su jedvs jeftinije nego u radnji,a neretko i skuplje nego u radnji.Druga stvar je online kupovina,gde kupujete na rizik,sto da li ce da vam odgovara broj.Nekada vidim neku stvar za par hiljada,odlicna i povoljna za to,kupila bih odmah ali rizikujem oko toga da li ce mi biti dobar broj.Onda ili ponudim svoju cenu,opet ponavljam na vec povoljnu stvar,ili odustanem.Svega sam par puta rizikovala za stvari kada su hiljade u pitanju,jer uglavnom ne kupujem stvari brendova koje su kod nas aktuelne,shodno tome,ne znam ni kroj kakav je,bukvalno kupovina na slepo
2022 12 08
Mislim da svi vole da prođu jeftinije čak iako je stvar realno procenjena. I nikad se ne ljutim da me neko pita za popust, izlazim nekad u susret pogotovo za kupovinu više stvari. Lepo se osećam da usrećim nekog. Stvarno mi nisu jasne članice koje se ljute. Ako ne želim da spustim cenu kažem "Izvinite, to je cena, ne mogu da je spustim". I u većini slučajeva je kupac ipak kupio po toj mojoj ceni.
2022 12 08
> Keti1234: > Mislim da svi vole da prođu jeftinije čak iako je stvar realno procenjena. I nikad se ne ljutim da me neko pita za popust, izlazim nekad u susret pogotovo za kupovinu više stvari. Lepo se osećam da usrećim nekog. Stvarno mi nisu jasne članice koje se ljute. Ako ne želim da spustim cenu kažem "Izvinite, to je cena, ne mogu da je spustim". I u većini slučajeva je kupac ipak kupio po toj mojoj ceni. Razumem da svi zele da prodju jeftinije…Ali ovde je rec kad je neko po meni bezobrazan. Evo licno moj princip prodaje je da sam svima spustala cenu.Nikad nisam trazila uplatu unapred, nego placanje pouzecem, uvek slala mere, dodatne slike (cak i kad je sve evidentno na samom oglasu) Ovde se radi o tome kad je neko previse bezobrazan, kad drsko napise manju cenu, i to ni manje ni vise nego 50%… I to konkretno na primeru gde po ceo dan su u stanju da se dopisuju o predmetu, bez pardona pisu kad im je plata, pa da im je to mnogo novca pa ovo pa ono…pa tako za vise predmeta… Poenta price je kako neki ljudi zaista nemaju obzira. Ovo se naravno odnosi na 2,3 clana, cast izuzecima 🌹🌹🌹
2022 12 08
Slažem se sa svima vama jednim delom,ali upravo to što Moderna kaže,nestalo je sramote. Skorije mi se desilo da sam nudila 5,6 stvari kao poklon. Kvalitetne su,ali slike mi nisu bile neke a iskreno me je mrzelo da ih opet nameštam jer nikako ne ispadaju kao uživo i rekoh ajde da ih poklonim,šta ima veze. Da bi mi se javila neka članica i pitala za neku totalno levu stvar da joj poklonim jer njena sestra nema prihoda??? Što je najgore mene to pogodi ali ipak razmišljam ako nema što nije uzela ono što se nudi. Onda uđem na njen profil i vidim da prodaje sve markirano po 3,4,5 hiljada. 😳 Tako da ima ljudi koji imaju ali gledaju da izvuku što više mogu pa ako prođe.. Uvek pođem od sebe i ako mi je nešto skupo,pitaću za popust,možda i dati manju ponudu ali nikada ne bih ponudila 50% jer bi mi bilo neprijatno. Ili jednostavno preskočim i tražim dalje.
2022 12 08
> Keti1234: > Mislim da svi vole da prođu jeftinije čak iako je stvar realno procenjena. I nikad se ne ljutim da me neko pita za popust, izlazim nekad u susret pogotovo za kupovinu više stvari. Lepo se osećam da usrećim nekog. Stvarno mi nisu jasne članice koje se ljute. Ako ne želim da spustim cenu kažem "Izvinite, to je cena, ne mogu da je spustim". I u većini slučajeva je kupac ipak kupio po toj mojoj ceni. Potpuno se slazem sa tobom,kada me neko pita za popust ako mi odgovara dam,ako ne lepo napisem,i sto kazete u vecini slucajeva se desi da clanica kupi po mojoj ceni ako mi popust ne odgovara,ja pitam isto za popust ako mi se ucini da za tu stvar ne bih dala toliko,ako moze,moze ako ne hvala prijatno,ali mnogo clanica se uvredi i ne odgovori na poruku.
2022 12 08
I pitam za popust, i dajem sama popust. Nije me sramota i ne vredjam se.
2022 12 09
Ti koji ucenjuju, uglavnom su oni koji imaju novca, ali vole baš da umanje što više iznos, sami nude i trećinu iznosa, gnjave danima i traže dlaku u jajetu. Tražim često manji popust ako cena već nije dovoljno niska i dajem često manji popust, a na više stvari dajem veći.
2022 12 09
Iskreno,ja sam do sada izlazila u susret za sve “normalne” popuste. I smatram da je to okej. Mozda sam naivna,ali nekad budem srecna sto sam dala popust i nekome omogucila da kupi ono sto mu se svidja ❤️🥰
2022 12 09
Po mom misljenju je to pijacarska fora. Sama dajem popuste ako nesto stoji malo duze, ako stoji dosta dugo snizim dodatno i toliko. Nikada ne pitam za snizenje, iz nekog razloga mi je neprijatno, ni u radnji dok sam na kasi ne prolazi "jel moze nesto nize"? Okej u radnji se dobije garancija, racun, bla bla, ali meni je to isto kao i onlajn kupovina jer nikad ni ne reklamiram stvari🤣 Imala sam jednu cudnu situaciju gde je devojka zelela da kupi haljinu cija cena nije prelazila 1500, bila je nova, devojka je sama ponudila 100din nizu. Pristala sam, ali sam bila u soku. Bukvalno ako imam 1400 imam i 1500, ne znam ali meni je to bezveze. Sa druge strane, imala sam situaciju gde sam prodavala Massimo Dutti nove pantalone za 3000, da bi mi se javila devojka i napisala jel moze za 1000? Tada sam tek ostala u soku, a na njenom profilu ne postoji stvar ispod 5hilj.
2022 12 10
> mmmmmmarija: > Po mom misljenju je to pijacarska fora. Sama dajem popuste ako nesto stoji malo duze, ako stoji dosta dugo snizim dodatno i toliko. Nikada ne pitam za snizenje, iz nekog razloga mi je neprijatno, ni u radnji dok sam na kasi ne prolazi "jel moze nesto nize"? Okej u radnji se dobije garancija, racun, bla bla, ali meni je to isto kao i onlajn kupovina jer nikad ni ne reklamiram stvari🤣 > Imala sam jednu cudnu situaciju gde je devojka zelela da kupi haljinu cija cena nije prelazila 1500, bila je nova, devojka je sama ponudila 100din nizu. Pristala sam, ali sam bila u soku. Bukvalno ako imam 1400 imam i 1500, ne znam ali meni je to bezveze. > Sa druge strane, imala sam situaciju gde sam prodavala Massimo Dutti nove pantalone za 3000, da bi mi se javila devojka i napisala jel moze za 1000? Tada sam tek ostala u soku, a na njenom profilu ne postoji stvar ispod 5hilj. E pa to je situacija slicna kao kod Moderne ili kod mene. . Okej,ti ces biti kulturan i fino odbiti ali šokiraš se da neko može tako nešto da ponudi. 😬
2022 12 10
1 2