Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Koliko Vam je ok da čekate?

Osim ako sam sprečena nekom BAŠ ozbiljnom višom silom (a ukoliko je to slučaj, obavestim članicu sa kojom sam započela saradnju) uplaćujem novac i pakete šaljem istog dana, najkasnije sutradan, u zavisnosti da li sam kupac ili prodavac, isto tako i utisak ostavim 3 minuta po otvorenom paketu. No sve češće se dešava da članici ostavim podatke za uplatu, dobijem neodređeno "javim kad uplatim" (dakle može biti za 2 sata a može za godinu dana) i nakon toga danima ništa, ni da se oglasi i kaže "Izvini, nisam stigla zbog toga i toga/ipak sam odustala/uplatiću u petak" (po meni osnovna kultura). Nije problem novac, nije problem da sačekam i 3 meseca ako se tako dogovorimo ali to bahato zadržavanje predmeta a pod velikim znakom pitanja da li će isti biti kupljen mi jako smeta. Koliko je po vama u redu da se sačeka (bez da svaki čas opomnjete jer to mi je tek neprijatno)? Po prirodi sam osoba koja ne podnosi odugovlačenje pa možda i previše "dramatično" doživljavam ovakvu glupost ali me zato i zanima da čujem tuđe mišljenje.
2023 07 31
To sam i ja primetila, zadnjih 8/10 prodaja mi je bilo tako. I mene to malo nervira jer onda pomislim da me zavlace, al se vodim politikom - ako se neko drugi javi i hoce odmah da uplati, obavesticu prethodnu osobu da predmet vise nije dostupan i da ne uplacuje. MEDJUTIM, kad god sam mislila da se te osobe nece vise javiti - jave se posle 5, 7, 10 dana... Vodim se politikom - ako je dostupno, dostupno je. Isto sam revnosna po pitanju kupoprodaje i polazim od sebe, ali u zadnje vreme sve je vise tih "laganih" kupaca... pa sam odlucila da ne razmisljam previse o tome, ako su oni lagani - i ja sam 😃 Svakako Vi mozete dati rok kupcima ako zelite sto pre to da obavite, imate puno pravo da postavite svoja pravila kupovine. Ovakve stvari mi se ne desavaju, recimo, na Limundu - zato sto tamo postoje rokovi i prodavac posle toga ima pravo na negativnu, tako da se tamo javljaju ozbiljni kupci. Sve se u zivotu svodi na sankcionisanje 😂
2023 07 31
Ja sam u opisu profila navela da je rok za uplatu 24h od momenta kada ostavim podatke za uplatu. Naravno, tolerisala sam i uplate koje nisu izvršene u roku ako sam se tako dogovorila sa članicom. Baš danas sam otkazala saradnju članici koja je pre više dana dobila podatke za uplatu, nakon čega je odgovorila da se "javi kada uplati". Javila se tek danas sa pričom da je navodno zaboravila, tražeći umesto dogovorene dve jednu stvar, za koje je pri tom dobila i popust sa 2800 na 1800rsd. Zbog toga, ubuduće ću striktno da se pridržavam uslova koje sam navela, a kome se ne sviđa može da se slika. Samo mi je žao što će zbog iskustva sa ovako neodgovornim dokoličarima, ispaštati i ostale članice.
2023 07 31
Kod mene kad kazu javim kad uplatim, ja odmah istog trenutka pitam kad je to tacno, zbog slanja,mogu da cekam do 2 nedelje uz dogovor, ukoliko clanica ne odgovori , saljem da smatram da je odustala, i da nije nikakav problem.Ne volim da uslovljavam ljude, tipa uplata nakon 24h, saljem samo tako i tako, sve je stvar dogovora, iskteno me uslovljavanja u opisu profila odbijaju , laganica i kad spustim cenu, a taj neko odustane,desi se da odmah nakon toga prodam po punoj ceni.
2023 07 31
Hvala na odgovorima. Ne volim ni ja da uslovljavam a kamoli da svaki čas zapitkujem "Kad će, kad će, kad će, da li si, jesi li, kada planiraš..?" jer, ponovo kažem, nije kao da mi život zavisi od ovoga ali očigledno da ću morati i ja neki rok da počnem da naglašavam inače odoše mi svi živci... ,:) Evo najsvežija situacija, javila mi se devojka za predmet i ostalo je na njenom "Javljam kad uplatim". U međuvremenu se još njih 4 ili 5 javi za istu stvar (što mi se nije desilo nikada ranije) i svima kažem da je rezervisana ali ću javiti ukoliko članica odustane. Sačekam još dan - dva, uplate nema, pošaljem poruku, dobijem odgovor uplaćujem sutra (na primer), uplate i dalje nema, ja vidim piši propalo, javim sledećoj članici da je stvar dostupna, devojka odmah uplati novac a isti dan uveče mi legne uplata i od prve članice. Naravno da sam joj novac uplatila nazad na račun, uz izvinjenje ali to gledanje u pasulj hoće li/neće li, baaaššš ne volim... :'(
2023 07 31
Taj dan i eventualno sutradan. Sve preko toga smatram odustajanjem od kupovine 🤷🏻‍♀️
2023 07 31
> Chillnakit: > Taj dan i eventualno sutradan. Sve preko toga smatram odustajanjem od kupovine 🤷🏻‍♀️ Takođe. Meni na profilu stoji "rok za uplatu 24h osim ako se ne dogovorimo drugačije". Rezervacije nisu problem, radila sam par puta rezervacije I po 10ak dana (tipa do 1.) I iskreno me je iznenadilo da su se devojke zaista javile I kupile rezervisan predmet. Jedino ne volim to kad traže podatke za uplatu I onda samo ispare, krajnje nekulturno.
2023 07 31
> deksica: > Kod mene kad kazu javim kad uplatim, ja odmah istog trenutka pitam kad je to tacno, zbog slanja,mogu da cekam do 2 nedelje uz dogovor, ukoliko clanica ne odgovori , saljem da smatram da je odustala, i da nije nikakav problem.Ne volim da uslovljavam ljude, tipa uplata nakon 24h, saljem samo tako i tako, sve je stvar dogovora, iskteno me uslovljavanja u opisu profila odbijaju , laganica i kad spustim cenu, a taj neko odustane,desi se da odmah nakon toga prodam po punoj ceni. Ja sam iz tog razloga stavila "Rok za uplatu 24h ukoliko se drugačije ne dogovorimo, nakon toga smatram da ste odustali od kupovine", čisto da bih se ogradila. Bezbroj situacija gde kažu da kupuju, traže podatke i onda samo ispare, nikad mi se nije desilo da uplate posle tipa 5 dana. Ali sa ovim blagim "uslovljavanjem" mogu da prodam drugome, a da ako slučajno uplate nakon X dana, vratim novac uz izvinjenje i izbegnem dramu tipa "Ja sam prva tražila podatke". A i za to "kada tačno" imam situaciju gde mi je devojka rekla "sutra", pa se onda javila sutra sa "imala sam neki problem platiću sutra", pa je onda tog sledećeg sutra javila da joj se zatvorila pošta i da će ipak uplatiti sutra. Nakon toga je nestala.
2023 07 31
Rokovi nisu uslovljavanje vec nesto sto je normalno. Ne moze se predmet rezervisati u nedogled, neki rok mora da postoji, a koliki je rok to ce zavisiti od samog prodavca koliko je spreman da ceka. Da se ne lazemo mnogo je neodgovornih koji nisu sigurni u kupovinu pa rezervacijama kupuju vreme dok se ne smisle da li hoce ili nece, ili dok ne vide da li ce im iskrsnuti nesto drugo i tu jedino prodavac ispasta ako odbije nekog ko je zaista zainteresovan zbog onog neodlucnog. 24h je sasvim dovoljno svima da odluce da li uzimaju ili ne Uplata odredjenog iznosa unapred kako bi se prodavac osigurao u slucaju rezervacije duze od tog vremena (dok se ceka plata ili sta vec ako se nema ceo iznos sada) je obostrano resenje i za prodavce i za kupce
2023 08 01
Meni nije problem ni 5 dana da sacekam na uplatu maksimalno... Evo upravo me zavlaci neka devojka za uplatu od cetvrtak,lepo je upitana da li joj odgovara da mi uplati preko tekuceg ili PostNet,izabrala je PostNet,ostavila sam joj svoje podatke,uplate nema,pitala sam je kada ce uplatiti da bi me pitala da li moze PostExpressom,a pritom ima negative za nepreuzimanje paketa. Naravno da sam joj objasnila da pouzecem ne saljem,sto I stoji napisano na profilu.
2023 08 01
Ako mi javi da će uplatiti 20tog a danas je 5ti,10ti,stavim na profilu da je rezz do 20tog. Ko god da mi se javi u međuvremenu objasnim da je rezz i u slučaju da se ne proda i nije im kasno, javljam se 20tog. Tako sam jednom prodala članici senku, a generalno ko rezerviše striktno datum (čekaju platu) obično mi i uplati. Ko mi kaže javljam kad uplatim i ne uplati kroz 24h, obično ispari i uopšte ih više i ne kontaktiram i posle i prodam predmet lagano..😃
2023 08 02
Evo ne znam koliko ovu da cekam 😂 ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/3ef8fd1e0a8fcc53954cab18b235bca1.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/d3a16ec8303e112ceb2fa00dc29b030d.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/d7f6c55e815c570c35a2659d26d9bad3.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/5f0cd7d04276d00437c14c4eef725c5b.jpg)
2023 08 03
Kako bese, moze neutralni utisak za uzimanje podataka?
2023 08 03