Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Jedno slovo tamo-amo

Preuzela posiljku koju sam narucila, cizmice koje su u naslovu i opisu Stefanel se ispostavljaju kao Stefano. OK su, nisam imala nameru ni da vracam, nije neki novac, posluzice, niti da ostavljam negativnu, samo sam javila prodavcu. Zanimljivo je da uopste nije nasla za shodno da odgovori, jos manje da se izvini. Inace vrlo aktivna na sajtu, a za popust od dvesta dinara koji mi je dala na dva artikla, druga je neka LV kopija tasnica (2000+2200, ja sam dobila za 4000, kao popust je 500 :') , kazem da je to 200, a ne 500, dobijem tiradu kako ih je skupo platila, sestra nije nosila, sve u svemu, zena nimalo nemusta kao posle moje poruke kad sam preuzela posiljku. Sta vi kazete?
2023 08 30
kažem da je prodavac nepošten i nekulturan i da imaš pravo da daš i negativnu jer nisi dobila ono što je oglašeno, bez obzira kolika suma je u pitanju. sa druge strane, s obzirom da na sajtu ne postoji nikakva zaštita, ni preventivna, ni naknadna, od ovakvih situacija, mislim da ne možeš da uradiš mnogo, osim da se živciraš. to nemoj, nije vredno. imala sam sličnu situaciju, farmerke oglašene kao nenošene i slimfit, dobila sam nošene skinny. prodavac nije hteo da vrati novac, ostavila sam negativnu, ona uzvratila. obratila sam se adminu, on potvrdio da je greška prodavca, meni obrisao negativnu, njoj ostavio. ona mi, odmah, ponovo dala negativnu, a kada sam obavestila admina, on je bio u fazonu - ne mogu ništa, ona će ostavljati negativne dokle god i njoj ne obrišem istu. tako i bi, gorku pilulicu sam progutala, a farmerke otišle dalje, jeftinije i sa pravim tagovima.
2023 08 30
Ja sam morala da potražim na netu oba brenda, ime deluje poznato. Uglavnom koliko videh bolje ste prošli sa Stefano nego Stefanel, Stefano su neki naš brend kožne obuće, mada koliko videh i Stefanel je u tom nekom cenovnom rangu, ne znam da li je koža ili samo naplaćuju brend. Što se ostatka tiče, ne znam, ja se stresiram i kad šaljem novo sa etiketom (da mi nije nešto promaklo i sl.) a ovde izgleda sve prolazi, nonšalatno. Bezveze mi je da se neko ne potrudi i verno opiše predmet koji prodaje, a još gora mi je loša komunikacija. Kakva god da je situacija sa čizmama, za grešku bi bar trebalo nekakvo izvinjenje.🤷‍♀️
2023 08 30
Ne, EsBeBe, nisam se ni nervirala, znas me, OK su cizmice, iznenadjena sam samo bezobraznim izostankom reakcije. Ako nije bila svesna (ona je kupila cizmice za sestru, neobicno da se zaboravi gde), mogla je napisati da je pogresila i to je to. Her fashion, ovo su carapa-cizmice, OK su uradjene, krajnje uredno, svaki sav perfektan, kozni delovi, sve... Ali Stefano nije Stefanel, a ja sam nameravala da kupim jos neceg kod nje, intuitivno sam se zaustavila posle pocetka komunikacije sa njom i odlucila da ovo dvoje bude probna saradnja, srecom. Isto, sve pregledam, prenjuskam pre slanja i opet cekam da se kupac javi, kao na iglama, a ova je jedna od onih kojima u opisu profila pise da ne vracaju novac, "pitajte pre kupovine", trebalo je da pitam:" Izvinite, lazete li ime brenda ili ne?" :') Ergo, ja bih cizmice kupila po toj ceni i kao Stefano, ali se od doticne ne bih vise usudila da kupim ni zvaku
2023 08 30
> TatCat: > Isto, sve pregledam, prenjuskam pre slanja i opet cekam da se kupac javi, kao na iglama, a ova je jedna od onih kojima u opisu profila pise da ne vracaju novac, "pitajte pre kupovine", trebalo je da pitam:" Izvinite, lazete li ime brenda ili ne?" :') > Ergo, ja bih cizmice kupila po toj ceni i kao Stefano, ali se od doticne ne bih vise usudila da kupim ni zvaku I meni piše da ne vraćam novac, ali to je samo da se ogradim od "malo mi je, loše mi stoji i sl.", naravno da bih vratila ukoliko sam ja napravila grešku. (Mada sam članicama nudila i opciju povrata ukoliko im se ne svidja kako stoji, bilo je par upita za lično preuzimanje gde mi je iskreno lakše da vratim novac nego da se cimam). Nazad na temu, u pravu ste, čak i da je slučajno omašila naziv brenda nije u redu pogotovo što se komunikacije tiče, tako da to zaista dovodi u pitanje bilo kakve dalje saradnje sa istom.
2023 08 30
> EsBeBe: > . ona mi, odmah, ponovo dala negativnu, a kada sam obavestila admina, on je bio u fazonu - ne mogu ništa, ona će ostavljati negativne dokle god i njoj ne obrišem istu. tako i bi, gorku pilulicu sam progutala Zar nije trebao da je obavesti da ce je blokirati ako nastavi sa ostavljanjem negativnog utiska?
2023 08 30
Majda87, to je logika vanjskog sveta, ovde ona ne vazi... Ja sam skoro otisla sa Limunda (ostala sam u kontaktu sa prodavcima koji su mi bitni, saradjujemo izvan) jer je neki pateticni Miljan, clan Limundo tima, objasnili mi da je iz pilicarske porodice, slab na pilicare i sitne lopove, smatrao da, posto sam ja dobila kupljeni predmet nakon vise od dva meseca, nema vise osnove za negativnu ocenu, iako je prodavac lagao da je poslao, prekrsio sva moguca pravila, poslao tek nakon negativne. Objasnjenja ovog njegovog kolege koji radi u Limundo timu su da nisam morala podici posiljku, onda bih imala osnovu za ostanak negativne. Pre toga su saveti istog bili da podsetim prodavca, da pokusam da nadjem dogovor, onda na kraju da ostavim negativnu pa ce se prodavac javiti (bio prestao i da se javlja) i najverovatnije poslati. A onda, niste trebali preuzimati :') Na nasim sajtovima zaboravite i logiku i etiku.
2023 08 30
Ljudi su postali toliko sebicni, bahati, bezobrazni... sto ovde, sto u vanjskom svetu. A ti sto naprave gresku su najgori, ili mutavo cute ili se jos svadjaju. Poplavila me komsika pre neki dan, ni izvini da bekne, jos se ona duri sto mi smeta njena kanalizacija iz sudopere razlivena u mojoj spavacoj sobi. Sada cu da zalepim slike unistene sobe na ulaznim vratima zgrade, pa neka svi gledaju delo aljkavuse.
2023 08 30
> TatCat: > lkazem da je to 200, a ne 500, dobijem tiradu kako ih je skupo platila, sestra nije nosila, sve u svemu, zena nimalo nemusta kao posle moje poruke kad sam preuzela posiljku. Sta vi kazete? Ovo nikog ne zanima koliko je sta placeno u bilo kom momentu, jer eto, moze i kupac da se osvrne na ovu inflaciju i kaze da 100e pre godinu ili pet nije imalo istu vrednost kao sada, jer sada je npr tih 100e ovako ili onako znacajno. Kao i price skupo placeno, pa sto je neko skupo platio ako nije imao na keca da priusti, nekom skupo, nekom lagano potrosene pare. Sve je to individualno sta je nekome skupo. A ima i ona, nije to skupo nego si se lose udala/malo zaradjujes. Stefano ili Stefanel, ogromna razlika, iako je Stefano prilicno ok obuca, saradjivala sam sa njima kroz firmu u kojoj sam radila, ali ni ja ne bih volela da porucim nesto nekog brenda, a da mi dodje drugo. Prosto, nije fer pisati pogresno i dovoditi kupca u zabludu, lepo se napise ne znam, u tom slucaju.
2023 08 30
Da, ubavka, prosto dodje nepristojno primetiti neciju bahatost, nekulturu, kanalizaciju svih vrsta. Dzo Dzo, pre svega, ne znam da li je toliko tupa ili mene smatra, ali popust sa 4200 na 4000 smatrati popustom od 500 dinara je vec bilo alarmantno. Prica o cenama je pocela kad sam je ispravila oko tog 500. Ti si stavila cene, sestro, nisam ja, i ne interesuje me koliko je kostalo, ni novo kod sanera se ne prodaje preko trecine orig. cene, a ne 'jednom noseno' na Krpicama. Ja odlicno znam koliko sta kosta, trazim dobar ulov, to je strast, naci neobicne, a povoljne komade. A ove sto su dosle da ocajnicki povrate ono sto su ulozile mi se gade, Esbebe, prodje li ti ista gladnica kroz glavu :') ? Realno, mogla bih je naterati i da mi vrati novac i plati postarinu, nije to poenta, nije mi ni bila namera, zadovoljna sam cizmicama, ali sam nezadovoljna takvim primitivnim ponasanjem (ponovljenim: 1. 500 popust, 2. Stefano vs. Stefanel, 3. bez izvinjenja, javljanja, objasnjenja... da ne pominjemo ovo klasicno jadno "ali to je skupo placeno")
2023 08 30
> Majda87: > > EsBeBe: > > . ona mi, odmah, ponovo dala negativnu, a kada sam obavestila admina, on je bio u fazonu - ne mogu ništa, ona će ostavljati negativne dokle god i njoj ne obrišem istu. tako i bi, gorku pilulicu sam progutala > Zar nije trebao da je obavesti da ce je blokirati ako nastavi sa ostavljanjem negativnog utiska? odgovoriću u haiku formi. admina upitah može li takvoj bahatosti na put da stane? avaj, dobih samo muk sa druge strane.
2023 08 30
> EsBeBe: > odgovoriću u haiku formi. > > admina upitah > može li takvoj bahatosti na put da stane? > avaj, dobih samo muk sa druge strane. 😂😂😂
2023 08 30
> TatCat: > Da, ubavka, prosto dodje nepristojno primetiti neciju bahatost, nekulturu, kanalizaciju svih vrsta. > Dzo Dzo, pre svega, ne znam da li je toliko tupa ili mene smatra, ali popust sa 4200 na 4000 smatrati popustom od 500 dinara je vec bilo alarmantno. Prica o cenama je pocela kad sam je ispravila oko tog 500. Ti si stavila cene, sestro, nisam ja, i ne interesuje me koliko je kostalo, ni novo kod sanera se ne prodaje preko trecine orig. cene, a ne 'jednom noseno' na Krpicama. Ja odlicno znam koliko sta kosta, trazim dobar ulov, to je strast, naci neobicne, a povoljne komade. A ove sto su dosle da ocajnicki povrate ono sto su ulozile mi se gade, Esbebe, prodje li ti ista gladnica kroz glavu :') ? > Realno, mogla bih je naterati i da mi vrati novac i plati postarinu, nije to poenta, nije mi ni bila namera, zadovoljna sam cizmicama, ali sam nezadovoljna takvim primitivnim ponasanjem (ponovljenim: 1. 500 popust, 2. Stefano vs. Stefanel, 3. bez izvinjenja, javljanja, objasnjenja... da ne pominjemo ovo klasicno jadno "ali to je skupo placeno") To sa 500din moze proci da je sa 4200 na 400 ukupno i ona placa ptt, a da PRE TOGA nije naglasila da ih ona snosi na taj iznos ili kupovinu dva predmeta. Slazem se.
2023 08 30
Ne mogu da editujem post pre, fali mi deo teksta 🙄 Sustinski, ti si malo kriva sto si se slozila da je 4200-500=4000 Ali ne mozes nikako biti kriva za opis predmeta koji si ocekivala bas prema njenom opisu. Sad dolazimo do onog problema koji se zove lazni tagovi. Da stavis no name majicu sa opisom Zara majica(primer brenda, zbog popularizacije). Ako nisi fotkala etiketu, a ja je porucim i dodje mi no name/Versace/Pepco, ti si kriva jer si navela da je Zara. U mom shvatanju, prevara. U shvatanju pravilnika sajta, obmana kupca. U shvatanju prodavca koji to uradi, svesno varanje kupca i svesna obmana kupca. Ko sta dobija? Kupac predmet koji nije porucen po opisu, a prodavac pare i obicno takve boli uvo da isprave gresku jer nije slucajna nego namerna. Sve i da je predmet nov novcijat sa etiketom i da kosta 12dinara, nije ispostovano osnovno, a to je opis predmeta, samo zbog takve lazi. Nije bitno koliko si platila nesto nego sto to nije predmet iz kompletnog opisa.
2023 08 30
> Majda87: > > EsBeBe: > > . ona mi, odmah, ponovo dala negativnu, a kada sam obavestila admina, on je bio u fazonu - ne mogu ništa, ona će ostavljati negativne dokle god i njoj ne obrišem istu. tako i bi, gorku pilulicu sam progutala > Zar nije trebao da je obavesti da ce je blokirati ako nastavi sa ostavljanjem negativnog utiska? Isto sam pomislila. (Tu je najefikasnija ucena protiv bahatosti. )
2023 08 30
1 2