Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Molba adminu da precizira

Rec je o temi admina: https://mojekrpice.rs/help/16/koja-su-pravila-za-postavljanje-kozmetike A koga mrzi da otvara link, evo kopiranog teksta sa te teme: "Koja su pravila za postavljanje kozmetike? Koja su pravila za postavljanje kozmetike? Zabranjena je ručno rađena kozmetika, mali testeri, kozmetika starija od 2 godine, kataloška prodaja (Avon, Farmasi, Oriflame i sl.), zabranjeni su profili koji prodaju isključivo nekorišćenu kozmetiku, zabranjeni su dekanti parfema. Obavezno je postavljanje slike na kojoj se vidi batch kod i rok trajanja, kao i navođenje istih u opisu proizvoda. Putna pakovanja kozmetike su dozvoljena." Imam par nedoumica i molim admina da precizira: 1. Posto ste naveli da su zabranjeni mali testeri, da li su dozvoljeni veliki testeri parfema? I sta podrazumevate pod ''mali testeri'', i, s tim u vezi, sta pod ''veliki testeri''? 2. Pisete da je obavezno prikazati batch code i fotografijom i u tekstu oglasa. Sta je sa slucajevima gde se na foto vidi batch na kutiji, ali ne i na samoj flasici parfema, tj. nema slike batch koda na flasici? Kutija moze biti i od nekog drugog parfema istog parfemskog brenda. 3. Precizirajte, molim vas, sta znaci "putno pakovanje'' kozmetike: da li na tom proizvodu mora obavezno da bude napisano ''travell size'', ''travell version'', bilo kakva sintagma sa ''travell'', ili nam ostavljate da mi proizvoljno imenujemo sta je putno, a sta nije putno pakovanje? Dakle, posto ste izuzetno rigorozni sto se tice pravila o prodaji parfema, ja vas molim da sa vase strane dobijemo vrlo precizne koordinate sta se moze, a sta ne moze. U nastavku cu dati konkretne primere.
2023 09 07
Primer: clanica navodi batch code koji je ilustrovan fotografijom kutije parfema, i naveden je u tekstu oglasa. Ali gde je foto batch code-a na samoj flasici parfema? Kutija moze biti od bilo kog drugog parfema parfemske kuce MFK. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/b08e35cbcd2229625e2e6e1b8f29452b.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/26d44e6f353768e7b9ec217c7dcbea0a.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/2c58ff216c08fc2040eb468f8dcc3318.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/9f105bf12a452e686ab5c2b47fe7a34e.jpg) Nedavno je jedna druga clanica postavila oglas sa setom parfema (vidi foto ispod): ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/079c4bea17d8d831053291c1a8558b9c.jpg) Srecom, videla sam ovaj oglas pre njegovog ekspresnog brisanja, javila se clanici i kupila ovaj set. Nema batch kodova na samim flasicama ovih 6 parfema, ali ima batch kod na kutiji ovog seta.
2023 09 07
Ja sam htela da postavim neku kozmetiku, novu neotvorenu. To realno nije neki novac, mogla bih i poklanjajati uz kupovinu ali predstavu nemam kako da ja to postavim. ,:( Samo piše batch code i to je to. Nema roka trajanja na pakovanju.
2023 09 07
Dakle, da li ovakve varijante, gde na samoj bocici NEMA batch koda, a na kutiji ga IMA, mogu da se oglasavaju za prodaju ili ne? Kako to Petisi stoji oglas gde nema batch koda na samoj flasici, ali ima na kutiji, a drugoj clanici koja je imala IDENTICNU situaciju (batch kod na kutiji, ali ne i na flasici) je oglas izbrisan? Molim admina da objasni ovo. Verujem da postoji neko racionalno objasnjenje. A kako bismo izbegli ovakve situacije, jos jednom molim admina da precizira pravila o prodaji kozmetike, konkretno parfema.
2023 09 07
Jos jedno pitanje. Gde se postavljaju oglasi sa unisex parfemima? I da li moze jedan te isti parfem da se oglasi i na stranici za zenske i na stranici za muske parfeme?
2023 09 07
Uf jbt... ja sam na krpicama jos od samog starta. Jedno krace vreme sam i prodavala,bas davno..Dugo godina u nazad samo kupujem. Pre par dana sam pravila cistku po kuci,i shvatila da imam podosta stvari koje mi zaista ne trebaju i samo zauzimaju mesto,pa reko aj da probam na krpicama... sad slucajno nalete na ovu temu i malo je reci da sam se demotivisala.. jer se toliko toga promenilo. Deluje mi kao da ima previse pravila i da ce mi trebati osrednji kurs da mi oglasi ne bi bili brisani.. I kako da se slika kod na flasici? Znaci da treba da raspakujem original parfem zbog slikanja?
2023 09 07
Problem je u tome sto pravila u vezi sa parfemima nisu do kraja precizirana, ostaje dosta otvorenih pitanja. Evo, npr. vas slucaj: imate neotvorene parfeme. Takav predmet bi, po logici stvari, trebalo oglasiti kao "novo sa etiketom''. S druge strane, ako je potrebna i fotografija batch code sa bocice parfema, pored toga sto taj batch treba da se navede i u tekstu oglasa, onda to vise nije ''novo sa etiketom'' vec ''novo bez etikete'', a to mu smanjuje cenu. Dakle, em pravila koja nisu precizirana, em slucajevi da zbog iste stvari nekome admin obrise oglas, a nekome ne, dovodi do konfuzije i odustajanja od ovog sajta.
2023 09 07
Pitanja se nizu, evo jos jednog. Kada u oglasu za predmet koji prodajem navedem da u obzir dolazi i razmena, ja navedem u tekstu oglasa i koji parfemi dolaze u obzir za razmenu. Npr, prodajem Givenchy Ange ou Demon, ali sam raspolozena i za razmenu za npr. E. Lauder Youth Dew. I sad neko unese u pretragu Youth Dew i izadje mu i moj oglas za Ange ou Demon. Napominjem, u tom svom oglasu nisam Youth Dew unela u polje za tagove, vec u tekst oglasa. Da li se takav oglas tretira kao oglas sa laznim tagovima ili je dozvoljeno u tekstu oglasa navesti za koji brend biste menjali svoj predmet?
2023 09 08
Ne smatram se kompetentnom da komentarišem ostatak navedenog ali ovo "prepušta se da proizvoljno imenujemo" mi je toliko smešno, kao da ste napisali "Prepušta nam se da proizvoljno imenujemo šta su papuče a šta čizme" 😂 Zna se šta su veliki a šta mali testeri kao i šta su travel size proizvodi, bez da na njima piše TRAVEL, tako da oko toga mislim da ne bi trebalo biti nedoumica...
2023 09 08
Jos jedno pitanje za administratore. U dva razlicita oglasa (dakle, nije rec o dupliranom oglasu) za dva razlicita parfema jedne te iste parfemske kuce prodavac je napisao isti batch code. Evo parfema: ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/9d45bce7e9e5687795cadf6be4b8683b.jpg) A evo drugog oglasa sa drugim parfemom, ali istim batch code-om: ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/cb2f64a738dc1879dc91f259c99fec30.jpg)
2023 09 08
Drugi parfem, ali isti batch code ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/c7f62d225348a4ec3da22ce3bf555fee.jpg)
2023 09 08
Zasto ne posaljete ovo Vandi? Mislim da bi vam ona najbrze ogovorila. I onda podelite odgovor ovde. Mislim da ovako preko teme necemo dobiti odgovor.
2023 09 08
Ovo sa istim kodovima je zanimljivo, praticu temu
2023 09 08
Da objasnim: rec je o Discovery set Maison F. Kurkdjian. U ovakvim setovima batch code se obicno nalazi na kutiji, ali ne i na flasicama parfema. Discovery setovi su zapravo malo veci semplovi (MK ne dozvoljava prodaju semplova... ispravite me, admini, ako gresim). Da ponovim: nedavno je ekspresno uklonjen set parfemske kuce The Merchant of Venice jer na bocicama, bas kao i u gorenavedenom setu F. Kurkdjian, NEMA batch kodova na flasici, vec samo jedan na kutiji seta. E sad da pitam: zasto nekima brisete, a nekima dozvoljavate oglasavanje Discovery setova?
2023 09 08
> ubavkam: > Zasto ne posaljete ovo Vandi? Mislim da bi vam ona najbrze ogovorila. I onda podelite odgovor ovde. Mislim da ovako preko teme necemo dobiti odgovor. Izvinite, ne znam ko je Vanda. Ko je Vanda? Koja je njena imejl adresa?
2023 09 08
1 2