Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Bočice parfema

Zanima me da li postoje članice koje skupljaju prazne bočice parfema i u koje svrhe. Da li je to kolekcionarski poriv ili nešto drugo i da li su im interesantne samo bočice skupocenih originalnih parfema ili i, recimo, mnogo povoljnijih koje nalazimo u kataloškim prodajama?
2023 10 03
Dosta njih kupuje i puni nekakvim buckurisima pa prodaje kao original parfeme sa sve batch kodom. Tako su mi bar objasnile iskusnije clanice koje se bave parfemima. (Kupovala sam neki parfem ovde pa sam pitala za savete). Na Vasem mestu ja bih radije bacila te bocice nego potencijalmo omogucila nekome da vara ljude.
2023 10 03
Hvala na odgovoru. Dosad sam ih uredno bacala, a i odsad ću! 🌞
2023 10 03
Sestre Pudar na facebooku. Imaju muzej boca, mozes ih i izguglati :D
2023 10 03
Kupuju originalne bočice da bi dosipali neke krš parfeme unutra i prodavali kao original. Desilo mi se dva puta da mi uvale tako. Od onda samo lično preuzimam parfeme. Najsumnjiviji su oni prodavci koji mahom prodaju polovne pune bočice. I razblažuju da bi dobili veću mililitražu i sipaju bućkuriš. Pomirišeš prskalicu - originalan parfem, prsneš - potpuno drugi miris i tako skontaš šta rade. Bacajte te bočice, mada verujem da će se snaći svakako.
2023 10 03
Čep prskalice ostavim za svaki slučaj, ako kupim npr. polovan parfem bez čepa ili meni ispadne sa bočice, odleti i zagubi se kada dekantujem u malu bočicu za put..čisto da se nadje, a za bočice se slažem da je bolje baciti ako nismo sigurni kome dajemo, jer sam imala prilike da kupim kobajagi tečnost u originalnoj bočici. Kada je ista prelepa, onda razumem da neko ostavi za ukras, a ima i kolekcionara. Mene lično zanima iskljucivo sadržaj i smešno mi je kada vidim da prodaju praznu bočicu parfema kog trenutno ima u prodaji i ne košta 500 evra, za npr.1000 dinara
2023 10 03
E da, to je dobra ideja, ostaviti te prskalice i čepove. To ume da zatreba.
2023 10 03
Sestre Pudar ne skupljaju bočice od Oriflame, Avon, Farmasi i sl, ( reči jedne od njih) A što se tiče dizajnerski parfema veliku većinu sa našeg tržišta imaju. Sve ono što je opšte poznato, komercijalno imaju. Nemaju flašice od parfema ako je parfem iz neke ograničene, ekskluzivne serije ili što kod nas i u obližnjim zemljama nije moglo da se kupi. (moj zaključak) Ostali što otkupljuju verujem da je većina muljatora, naravno uvek se nadam izuzecima. ;)
2023 10 04
Ja skupljam minijature (ne epruvetice), u principu nije mi bitan sadrzaj jer se svakako promeni nakon godina, punim ih drugim parfemima samo jer bolje izgledaju nego prazne. U opisu profila cak imam da su razmene moguce samo za parfeme (naravno, minijature imaju prednost o:) )
2023 10 04
Ne otvaraju se, skine se cep i potom dekantuju.
2023 10 04
Ovi od kojih sam ja kupila su otvarali i lepili silikonom. 🙄 Stvarno ne znam kako uspeju da otvore. Meni se jedna prskalica pokvarila i nema šanse da otvorim i prespem u drugu bočicu. 😁 Ne znam kako da dekantujem jer je dugačka bočica, a iglom ako se dekantuje, ne može da dobaci dno.
2023 10 04
> DoliBlack: > Ovi od kojih sam ja kupila su otvarali i lepili silikonom. 🙄 Stvarno ne znam kako uspeju da otvore. Meni se jedna prskalica pokvarila i nema šanse da otvorim i prespem u drugu bočicu. 😁 Ne znam kako da dekantujem jer je dugačka bočica, a iglom ako se dekantuje, ne može da dobaci dno. Ja sam skoro kupila ovde jedan parfem. Sve mi je sumnjivo vezano za njega. Članica ima mnogo pozitivnih i uglavnom prodaje parfeme. Iskreno nemam dovoljno znanja da bilo šta tvrdim, a parfem je vintage, tako da nemam pojma šta sam kupila. Jedino što mogu da tvrdim je da je baš oslabio, a podseća na originalni. Njega sam kupila iz sentimentalnih razloga, ali ubuduće ću se držati parfimerija.
2023 10 04
Vrlo je nezgodno trgovati sa parfemima. Imam, naprimer, stari parfem poznatog i cenjenog brenda dobijen na poklon za koji nisam sigurna da li je original, nema b. kod, ali tada i nisu bili obeleženi kodovi. Dosadio mi je i više mi se sviđaju drugi parfemi, ali prodaja takvih nije ovde dozvoljena pa skuplja prašinu. Imam osetljivu kožu, ali mi ne smeta kad ga naprskam. Ne znam da li se parfemi kvare i koliko je bezbedno koristiti neki star 20 godina. Tema se širi, ali svodi se na isto, kupovinu i prodaju!
2023 10 04
> KatjaB71: > Vrlo je nezgodno trgovati sa parfemima. Imam, naprimer, stari parfem poznatog i cenjenog brenda dobijen na poklon za koji nisam sigurna da li je original, nema b. kod, ali tada i nisu bili obeleženi kodovi. Dosadio mi je i više mi se sviđaju drugi parfemi, ali prodaja takvih nije ovde dozvoljena pa skuplja prašinu. Imam osetljivu kožu, ali mi ne smeta kad ga naprskam. Ne znam da li se parfemi kvare i koliko je bezbedno koristiti neki star 20 godina. > Tema se širi, ali svodi se na isto, kupovinu i prodaju! Mislim da je bezbedno, ali kvare se u smislu da oslabe, izgube mirisne note, promene "miris" i slicno. Kao sto rekoh, nemam zaista dovoljno znanja o parfemima da bilo sta tvrdim, verujem da ce me neko ispraviti ako gresim.
2023 10 04
Da, oslabe, jer se uglavnom čuvaju na toplijem mestu, ne u frižideru i ako su izloženi suncu, svetlosti, takodje oslabe i izmeni se miris. U tamnim bočicama uglavnom ostane kvalitetniji miris, ukoliko nije stajao u jako toploj prostoriji, ali mislim da više note pokvari izlaganje svetlosti. To je neko moje iskustvo sa parfemima. Imam npr. Amarige stari i mirise kao i novi, bio je jači, ali je vrlo malo oslabio, dok je novi reformulisan i dodje mu na isto. Ako ne možete u frižideru da ih čuvate, sto uglavnom ne radimo, bilo bi poželjno na severnoj strani uz zid npr.zaštićene od svetlosti. Neki su reformulisani tako da nisu oslabljeni samo, nego su i note malo drugačije. Neki jako stari parfemi se skoncentrišu stajanjem, kad deo vode ispari i postanu čak jači
2023 10 04
1 2