Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Slana predjela

Nikad ih nisam ni probala, a trebaju mi recepti da napravim nekoliko različitih za neki događaj 😬 Tako da mi trebaju recepti od onih iskusnih ljubitelja slanih kolača/rolata (poželjno i uz sliku kako izgleda) 😇 I takođe mi navedite da li se spremaju dan pre događaja, ili moraju na daj događaja, da znam da li smeju da prenoće, nemam uopšte iskustva sa njima 🙈 Šaljite mi recepte u porukama ☺️☺️
2023 12 16
Ta sam :) mislim neko ko obozava salate, torte slane i rolate :) ideja ima punooo, a onako da ti bude brze lakse Broj1 sve vrste kuglica, na internetu ces naci puno razlicitih recepta, a moze sama kombinovati. Recimo urnebes kuglice, kuglice sa sirom i susamom, sa cajnom... Broj2 slana kreker torta, pravim za svaku slavu i ne ostane ni parce Broj3 slana oblanda To je sve bez pecenja kora, a lepo ukusno.. Ako bi da peces kore potrazi slanu tortu sa tri kore (obicna, spanac i ajvar) jako lepo izgleda Takodje slana torta sa palacinkama Brzo, izdasno i ukusno su i rolati od gotovih kora.
2023 12 17
Hvalaaa Na osnovu samo pretrage ovih sam nasla jos gomilu zanimljivih recepata! Mnogo je lakse naci recepte kad znas neki naziv da trazis :D
2023 12 17
Nema na cemu :) da, na internetu stvarno ima brdo recepta uglavnom su brzi i dobri :) Palo mi je jos i na pamet spanska pita u silikonskim kalupima pecena (ja imam neke od kineza u obliku cvetica) bude isto dekorativno i zanimljivo.
2023 12 17
Carska ili spanska pita. Koliko god da napravim bude malo. Ovo je recept, ja sam promenila to sto pravim sa feta sirom. 4 jaja 1-1,5 kašičica soli 200 ml ulja 400 ml mleka 200 g kukuruznog brašna 200 g pšeničnog brašna (oštrog) 1 prašak za pecivo 200 g stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame) 200 g trapist sira 120 g kiselih krastavaca 120 g kisele crvene paprike Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice a trapist sir narendajte. Pripremite odgovarajući pleh, vrlo malo ga nauljite i pospite sa malo brašna. Uzmite odgovarajuću posudu pa u njoj izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i mleko. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom. Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i rendani trapist sir, pa sve dobro izmešajte. Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta. Ja sam ovako pekla ali vi možete prilagoditi svojoj pećnici, recimo na 200 stepeni malo kraće. Pita je gotova kada lepo porumeni. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/351d0ea6945aaa0092df73bf7bee7034.jpg)
2023 12 19
Najjednostavnije slano predjelo je kad kupite sveže ukusne kifle( može različite-inegralne, od belog brašna...), izdubite sredinu i napunite ih čime god hoćete. Ja sam punila npr. krem sirom, ajvarom, seckanim kiselim krastavcima, kulenom ili maslinama, ribom iz konzerve... Ako je premekan fil, dodate malo putera ili margarina. Zamrznete na kratko i izrežete na tanje komade. Lepo izgleda, ukusno je, a jeftino jer ih punite onim što volite i čega imate kod kuće.
2023 12 20