Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Šta je vintage?

Znamo li šta je vintage? Da li je to nike tech? Da li je to waikiki? Da li je to puf šorts iz 2005.? Niko ne zna ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/b187f351419b15eb4d8c36fab3fa3f4c.jpg)
2024 03 25
Sto je najgore puf sorts iz 2005 ce uskoro i biti vintage ako se vodimo time da su stvari od 20+ god vintage :,'( A ovo ostalo...isti tip ljudi koji nudi stvari na podforumu trazim koje nemaju veze sa zahtevom
2024 03 25
Što je još gore, niko zbog tog lažnog taga neće dobiti negativnu, a to je isto kao i kad pišu druge lažne tagove. Idu mi na živce jer se gubi vreme u listanju nečeg što veze s vezom nema i nismo zainteresovani za te stvari uopšte kad tražimo vintage. I takođe je velika šteta što ima i drugih članica koje ne znaju šta je vintage, a imaju te predmete na profilu, samo bez taga i onda se jedino slučajno može naleteti na njih, a prava mala blaga su i prodala bi se odmah da su bili tako tagovani.
2024 03 25
Da li u vintage onda spada i k. Jakna kupljena pre nesto manje od 20 godina mozda ima i preko 20 inace mamina je.. sa mog profila? ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/c595033bc888d3189587a217512ee816.jpg) 🤔 Neka mi neko pojasni 😶
2024 03 25
Po meni je vintage samo ono pre 2000-ih, tako i postavljam tagove jer prodajem ponešto iz 80ih i 90ih. Mada sam videla da neko to klasifikuje i u antikvitete 🤣 što je još bizarnije
2024 03 25
Po mom mišljenju ta jakna nema neki određen stil epohe, pa je ja ne bih svrstala u vintage. Da bi nešto bilo vintage, mora da bude i staro i da na najbolji način predstavlja vreme iz kojeg potiče. ❤ Svaki period ima neke karakteristične stvari, a nešto je suviše basic da bi predstavljalo neko vreme. Tu bih svrstala tu jaknicu, mada bi se nekom ko nosi Y2k stil možda uklopila uz stajling, ali mislim da bi je pre kupio neko ovako random. 😊 Savetujem da bolje uslikate jer deluje ljubičasto, a vidim da piše da je crna.
2024 03 25
> darkacademia: > Znamo li šta je vintage? > Da li je to nike tech? > Da li je to waikiki? > Da li je to puf šorts iz 2005.? > Niko ne zna > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/b187f351419b15eb4d8c36fab3fa3f4c.jpg) Vidim ovde i fotografiju moje objave. Ispravljeno u retro. Ali na mom profilu ima i vintage odece ,torbica itd.i jasno stojim iza objave.
2024 03 25
P.s. na inostranim sajtovima John F. Gee se oglasava i kao retro i vintage 🤷
2024 03 25
Mislim da nije mislila konkretno na vašu objavu jer taj šorts i jeste vintage, samo je zapao u screenshoot sa ostalima.
2024 03 25
> Vizantija75: > > darkacademia: > > Znamo li šta je vintage? > > Da li je to nike tech? > > Da li je to waikiki? > > Da li je to puf šorts iz 2005.? > > Niko ne zna > > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/b187f351419b15eb4d8c36fab3fa3f4c.jpg) > Vidim ovde i fotografiju moje objave. Ispravljeno u retro. Ali na mom profilu ima i vintage odece ,torbica itd.i jasno stojim iza objave. Nisam sortirala oglase, samo sam slikala prvo što mi je izašlo kad sam otkucala "vintage pantalone". Stoji da su neke od ovih stvari zaista vintage, ali Waikiki, Nike i slične novotarije zaista nemaju šta da traže ovde
2024 03 25
Ne znam koliko godina treba da prođe da bi se nešto smatralo vintage, iskreno ja obično podrazumevam da su to stvari proizvedene između 1920. i 2000., a sve nakon toga, čak i ako imitira starije stilove, ipak smatram modernim. Šteta je što se ne zna značenje ovakvih pojmova. Mnogi kul predmeti ostaju skriveni jer nemaju nikakve konkretne tagove koji bi upućivali na stil i starost, već se zovu tipa "ženska košulja" ili nešto jednako neupečatljivo. Sa druge strane, sadašnji fast fashion komadi se redovno taguju kao vintage čim u njima ima bar pet procenta pamuka ili tvida. Neke od tih stvari ne bih označila ni kao retro
2024 03 25
> DoliBlack: > Po mom mišljenju ta jakna nema neki određen stil epohe, pa je ja ne bih svrstala u vintage. Da bi nešto bilo vintage, mora da bude i staro i da na najbolji način predstavlja vreme iz kojeg potiče. ❤ Svaki period ima neke karakteristične stvari, a nešto je suviše basic da bi predstavljalo neko vreme. Tu bih svrstala tu jaknicu, mada bi se nekom ko nosi Y2k stil možda uklopila uz stajling, ali mislim da bi je pre kupio neko ovako random. 😊 Savetujem da bolje uslikate jer deluje ljubičasto, a vidim da piše da je crna. Hvala na savetu uslikacu je, slikala sam na pridodnom svetlu pa je zato kao ljubicasta imala sam slike ali su bile bas lose jer je mracnije. ❤️
2024 03 25
Probajte opet na dnevnom svetlu, trebalo bi da bude ok. 😊
2024 03 25
Vintage je sve starije od 20 godina, retro je nova stvar inspirisana starim, a antique je sve preko 100 godina staro. Nije mi jasno da ljudi i dalje razglabaju o tome a ne znaju razliku, dovoljan je jedan klik na Guglu da razreši misteriju 😅
2024 03 25
Meni kad neko spomene vintage u glavi mi je bapska odeca xD apsolutno ne volim taj stil ni odece ni namestaj i sl. No vidim sad je bas u modi i preko i ovde retro i vintage, sta znam obelezavam tako samo komade iz 70-ih 80-ih obicno kad mi tetka donese nesto sto je nosila jednom na neku svadbu u to vreme
2024 03 25