Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Kardiovaskularni institut Dedinje

Da li neko od vas možda zna koliko dugo se čeka na termin za pregled (ne hiruršku intervenciju) i da li može izabrani lekar da zakaže pregled tamo ili mora specijalista kardiolog?
2024 09 29
Mislim da moze lekar specijalusta,tj izabrani lekar jer vam svakako treba uput tamo i putni nalog ako idete autom ilu busom.
2024 09 29
Vidim da niste iz Beograda. Izabrani lekar Vam ne moze dati uput za KBC Dedinje. Prvo idete kod lekara specijaliste u Vasem gradu.
2024 09 29
> Majda87: > Vidim da niste iz Beograda. > Izabrani lekar Vam ne moze dati uput za KBC Dedinje. > Prvo idete kod lekara specijaliste u Vasem gradu. Odlicni smo sto se toga tice. Prvo nedelju dana cekamo termin kod izabranog lekara, pa nakon toga jos oko mesec dana za termin kod kardiologa. Gde se nadas da ti daju nekog koji je iole normalan. Poslednji kardiolog kod kog sam isla (u bolnici) mi je izmerio pritisak 140/100 i otkucaje 140/min i rekao mi je da mi nije nista :D Naravno, pored EKG-a koji pokazuje vise iregularnosti ...
2024 09 29
Ti parametri su normalni samo ako ste radili test opterecenja pre merenja. Mada se merenje pritiska nikad ne vrsi odmah. Nisam zdravstveni radnik. (Sportski aspekt) Obavite pregled i privatno, ako ste u mogucnosti. Uporedite izvestaje. Ukoliko imate dijagnozu koja zahteva intervenciju ili terapiju koja nije dostupna u Vasem gradu, tek tad ce Vas uputiti na drugu ustanovu.
2024 09 29
> Majda87: > Ti parametri su normalni samo ako ste radili test opterecenja pre merenja. Mada se merenje pritiska nikad ne vrsi odmah. > Nisam zdravstveni radnik. (Sportski aspekt) > Obavite pregled i privatno, ako ste u mogucnosti. > Uporedite izvestaje. Ukoliko imate dijagnozu koja zahteva intervenciju ili terapiju koja nije dostupna u Vasem gradu, tek tad ce Vas uputiti na drugu ustanovu. Nisam radila ni test opterećenja ni holter EKG (radila sam samo TA). Išla sam privatno kod mnogih doktora i bez pregleda me otkače uz obrazloženje da sam previše mlada da imam probleme sa zdravljem. Poslednja doktorka kod koje sam išla privatno mi je i rekla da bi trebalo da idem kod profesora Branislava na KBC, takođe je rekla da nemam šta da tražim kod kardiologa u našem gradu jer su svi loši i uopšte nije iznenađena da već godinama ne mogu da mi nađu rešenje za problem. Prva dijagnoza koju sam dobila, kad sam otišla kod doktora zbog užasnih bolova u grudnom košu zbog kojih sam spavala sedeći i imala tahikardije, je bila "nisi udata, sve će se to rešiti kad se udaš". Takođe je pregled bio u privatnoj klinici.
2024 09 30
> UltraStore: > Prva dijagnoza koju sam dobila, kad sam otišla kod doktora zbog užasnih bolova u grudnom košu zbog kojih sam spavala sedeći i imala tahikardije, je bila "nisi udata, sve će se to rešiti kad se udaš". Takođe je pregled bio u privatnoj klinici. Jao kakav užas, da nije žalosno, bilo bi smešno 😅 Ja imam problem sa štitnom, ali su me slali na 100 nekih analiza za svaki slučaj, izmedju ostalog da uradim ultrazvuk nadbubrežne žlezde. Poenta tog ultrazvuka je bila da se vidi da nemam tumor na istoj, a doktorka me pita jel sam udata. Ja rekoh "Jesam, što, jel mislite da mi je to od muža?" 😅 Uglavnom kad sam rekla da nemam još uvek dece jer naravno da je i to pitala, ostatak pregleda mi je pričala o tome kako sam trenutno u ovulaciji i "Brzo kući da pravite bebice". "Ok a da mi kažete npr., da li imam tumor, zbog čega sam i došla?" Rezultati su bili ok, ali ti komentari o muževima i deci su mi krajnje degutantni i bilo bi lepo kad bi doktori radili svoj posao profesionalno, za promenu.
2024 09 30
> Her_Fashion: > > UltraStore: > > Prva dijagnoza koju sam dobila, kad sam otišla kod doktora zbog užasnih bolova u grudnom košu zbog kojih sam spavala sedeći i imala tahikardije, je bila "nisi udata, sve će se to rešiti kad se udaš". Takođe je pregled bio u privatnoj klinici. > Jao kakav užas, da nije žalosno, bilo bi smešno 😅 > Ja imam problem sa štitnom, ali su me slali na 100 nekih analiza za svaki slučaj, izmedju ostalog da uradim ultrazvuk nadbubrežne žlezde. > Poenta tog ultrazvuka je bila da se vidi da nemam tumor na istoj, a doktorka me pita jel sam udata. > Ja rekoh "Jesam, što, jel mislite da mi je to od muža?" 😅 > Uglavnom kad sam rekla da nemam još uvek dece jer naravno da je i to pitala, ostatak pregleda mi je pričala o tome kako sam trenutno u ovulaciji i "Brzo kući da pravite bebice". "Ok a da mi kažete npr., da li imam tumor, zbog čega sam i došla?" > Rezultati su bili ok, ali ti komentari o muževima i deci su mi krajnje degutantni i bilo bi lepo kad bi doktori radili svoj posao profesionalno, za promenu. Da dodam, jedna doktorka za štitnu mi je rekla da mi ne treba terapija dok ne odlučim da zatrudim, jer u tom slučaju sve mora da se dovede u red, pa po toj logici ako nisam trudna onda ne zaslužujem hormonski balans 🙄
2024 09 30
Izvinjavam se što upadam i skrećem s teme, šokirana sam današnjom primitivnošću lekara ali ne i iznenađena, SNS kadar u svakoj ustanovi izgleda dobija bonus za promovisanje reprodukcije, kao prodavci na kiosku koji forsiraju trenutne akcije sa žvakama i Mars čokoladicama. Išla sam prošle jeseni kod privatnog lekara pošto imam privatno zdravstveno, ustanovili su mi tad anemiju i upalu mekog tkiva kao posledicu anemije. Doktor je generalno bio super, sve je brzo ustanovio ali mi je pri svakom pregledu držao predavanje kako da održavam krvnu sliku u trudnoći (nisam trudna, niti planiram, niti vidim kako je i odakle moja anemija okinula takvu vrstu zabrinutosti, bez da me uopšte pitao prethodno)
2024 09 30
Druga bolest ali ja sam kod izabranog lekara odnela izveštaj oralnog hirurga (bila privatno) i na osnovu toga izabrani lekar mi dao uput za KC NS za Maksilofacijalnu hirurgiju. Pitajte, ništa ne gubite osim strpljenja. 😭😭😭
2024 09 30
Odlične vesti! Dobila sam uput za Dedinje i idem, verovali ili ne, sledeće nedelje! Ne mogu opisati koliko sam uzbuđena jer se nadam da će mi konačno naći dijagnozu i adekvatnu terapiju. Već godinama unazad jedva funkcionišem od umora i simptoma koje imam i nadam se da će me konačno neko shvatiti za ljudsko biće, a ne inkubator 😁
2024 09 30
> Her_Fashion: > Poenta tog ultrazvuka je bila da se vidi da nemam tumor na istoj, a doktorka me pita jel sam udata. > Ja rekoh "Jesam, što, jel mislite da mi je to od muža?" 😅 > Uglavnom kad sam rekla da nemam još uvek dece jer naravno da je i to pitala, ostatak pregleda mi je pričala o tome kako sam trenutno u ovulaciji i "Brzo kući da pravite bebice". "Ok a da mi kažete npr., da li imam tumor, zbog čega sam i došla?" Meni su tražili da radim magnetnu nadbubrega zbog loših hormona, ali mi ne daju terapiju za te iste hormone jer kažu da sam previše mlada. A znam više muškaraca, mojih godina, koji imaju mnogo blaže uvećanje hormona u poređenju sa mnom i oni su dobili terapiju odmah posle prvih rezultata. Meni već dve godine samo traže da na svaka tri meseca ponovim analize da vide da li će se magično promeniti sami od sebe. Ti momci su sad odlično jer su lekovima rešili to blaže povećanje hormona.
2024 09 30
> UltraStore: > Odlične vesti! Dobila sam uput za Dedinje i idem, verovali ili ne, sledeće nedelje! 🙂❤️
2024 09 30
🤞🤞🤞
2024 10 01
> UltraStore: > Odlične vesti! Dobila sam uput za Dedinje i idem, verovali ili ne, sledeće nedelje! bravo!!! 👏👏👏
2024 10 01
1 2