Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Da li vam se nekad desilo

Da narucite pakovanje neceg u jednoj velicini, ali da nesto iz pakovanja ne odgovara toj velicini? Mislim da mi se desilo upravo sa WS pakovanjem gacica, 3 komada u pakovanju, naruceno S. Oprano i nosim prve sve okej, sad probam druge i imam osecaj da su manje, uze i moj subjektivan osecaj kao da su XS. Inace skidam one etikete jer stave citavu knjigu pa to smeta i grebe, ali znam da sam gledala prilikom skidanja i da je pisalo S. Brisem temu cim cujem iskustva.
2024 09 30
Desilo mi se pre par godina sa pakovanjem helanki, msm da je new yorker bio u pitanju, ali ne secam se. Isto 3 komada, razlicite boje, sva tri S, ali u jedne nisam mogla da udjem bukvalno. Ako nisu iste boje moguce je da su materijali razliciti pa se ne rastezu isto
2024 09 30
Ja u ove mogu da udjem, ali su skrooz nekako knap, kao da se ne rastezu i imam osecaj da su manje od drugih iz istog pakovanja. Trece jos nisam isprobala, samo te prve koje su bas ta velicina, i ove druge koje deluju za broj manje i znam da se ne tripujem. Nisu iste boje, sve tri su razlicite, ali je sastav isti, pamuk i malo elastina.
2024 09 30
Vrlo je prosto. Vi kad kupujete odredjeni komad garderobe u vise boja,vi zapravo kupujete taj odredjeni model u razlicitim materijalima! Znaci ako ste kupili helanke u crnoj boji,ako uzmete potpunio isti model u plavoj boji-to nije isti materijal koji se farba u boju po zelji! Cak materijali mogu biti od totalno drugih dobavljaca. Konfekcije ne proizvode materijal vec nabavljaju od razlicitih proizvodjaca. Cak se moze desiti da kupite potpuno isti model u potpuno istoj boji a opet razlika! Kako? Pa druga serija.. koriscen vrlo slican materijal.
2024 10 01
> lovesilver: > Vrlo je prosto. > Vi kad kupujete odredjeni komad garderobe u vise boja,vi zapravo kupujete taj odredjeni model u razlicitim materijalima! > Znaci ako ste kupili helanke u crnoj boji,ako uzmete potpunio isti model u plavoj boji-to nije isti materijal koji se farba u boju po zelji! > Cak materijali mogu biti od totalno drugih dobavljaca. Konfekcije ne proizvode materijal vec nabavljaju od razlicitih proizvodjaca. > Cak se moze desiti da kupite potpuno isti model u potpuno istoj boji a opet razlika! Kako? Pa druga serija.. koriscen vrlo slican materijal. Tako sam ja kupila dve identične pantalone pre nekoliko godina u Tom Tailor, isti model, veličina samo su boje drugačije. E pa nisu, jedna je za 2cm kraća od druge.
2024 10 01
> lovesilver: > Vrlo je prosto. > Vi kad kupujete odredjeni komad garderobe u vise boja,vi zapravo kupujete taj odredjeni model u razlicitim materijalima! Baš tako. Konkretan primer, juče sam kupila dve majice Pro piu grande. Inače kupujem kod njih, sad nisam duže i kažu mi drugarice nisu više iste. Ja juče u radnji probam crnu, a na sebi sam već imala staru crnu njihovu, kupljenu pre par godina. Stvarno nije isto. Kraće su, i kao da su manji broj. Ali su mi i dalje ok. I uzmem tu crnu i uzmem bez probanja neku bež, reko, šta da probam sad i tu, nema potrebe. I dođem kući, i da ih provučem kroz vodu, shvatim da su to dva potpuno različita materijala 😅 jeste viskoza i jedno i drugo, ali razlika je pod prstima ogromna.
2024 10 01
> IsidoraC96: > Desilo mi se pre par godina sa pakovanjem helanki, msm da je new yorker bio u pitanju, ali ne secam se. Isto 3 komada, razlicite boje, sva tri S, ali u jedne nisam mogla da udjem bukvalno. Ako nisu iste boje moguce je da su materijali razliciti pa se ne rastezu isto Bas bezveze da to rade. Cak i ako su razliciti materijali morali bi da testiraju i odrade iste kalupe umesto da ostave tako da se razlikuju velicine
2024 10 01
> lovesilver: > Vrlo je prosto. > Vi kad kupujete odredjeni komad garderobe u vise boja,vi zapravo kupujete taj odredjeni model u razlicitim materijalima! > Znaci ako ste kupili helanke u crnoj boji,ako uzmete potpunio isti model u plavoj boji-to nije isti materijal koji se farba u boju po zelji! > Cak materijali mogu biti od totalno drugih dobavljaca. Konfekcije ne proizvode materijal vec nabavljaju od razlicitih proizvodjaca. > Cak se moze desiti da kupite potpuno isti model u potpuno istoj boji a opet razlika! Kako? Pa druga serija.. koriscen vrlo slican materijal. Jasno mi je to za razlicite dobavljace i materijale, ali mi se do sada ovako nesto nije desilo. Ta pakovanja sa gacicama kupujem nekoliko puta godisnje (dosta i to razlicitih modela i proizvodjaca) i prvi put imam osecaj da su jedne pogresne velicine. Najcesce uzimam WS i Oysho pakovanja od 2 do 7 i nikada do sada nije bilo da je jedno S, a drugo XS ili M. Cak sam razmisljala da posto su narucene, da to nije nas S nego neki njihov lokalni S koji je manji, jer je naruceno online (u prodavnicama prodaju samo tanga model, a ja uzela classic) ali onda bih isti osecaj imala sa svim gacicama iz pakovanja, a nije tako.
2024 10 01
Meni se recimo to- isti model,ista boja,ista velicina a potpuno se drugacije pokazalo- desilo x puta. I pre 20 god i sad. Najjace mi je bilo sa jednom trenerkom,pre 20 god. Nasa lokalna proizvodnja,fantazija model,a cena kao sad 700-800 din. Bilo svih boja,ja uzmem crnu i belu. Bela se izdeformisala posle najvise 10 pranja. Razvukla se i istanjila bas brzo. Crnu sam nosila non-stop,prala je i po dva puta nedeljno a ona ko nova. Onda je oflekam picom,uzasna masna ogromna fleka i tada pocnem da spavam u njoj. Koristila sam je za spavanje i kad je posle 3-4 godine fleka nestala ponovo pocnem da je nosim napolje,jer je i dalje bila kao nova. Imam je jos uvek,nije bas kao nova,ali je u super stanju.
2024 10 02
Ima jos jedna stvar.. u konfekcijama rade zivi ljudi pa i grese. Nije nemoguce da na komad garderobe prisiju pogresnu oznaku velicine. Zatim,nemaju sve drzave i narodi isti standard velicina. I onda ono sto se pravi za kineze ili grke,zavrsi u Srbiji. Tako ja kod kineza nosim gace 3xl,a u h&m-u xs. Inace volim h&m ves,ali njihove velicine gaca su mi hit! Gace iz h&m S velicina su mi ogromne,a ja inace imam bas siroke kukove i bar 7-8 kg viska. Haljinu iz h&m u velicini xs ne mogu da navucem ni na jednu butinu.
2024 10 02
> AppleRed: > > lovesilver: > > Vrlo je prosto. > > Vi kad kupujete odredjeni komad garderobe u vise boja,vi zapravo kupujete taj odredjeni model u razlicitim materijalima! > > Znaci ako ste kupili helanke u crnoj boji,ako uzmete potpunio isti model u plavoj boji-to nije isti materijal koji se farba u boju po zelji! > > Cak materijali mogu biti od totalno drugih dobavljaca. Konfekcije ne proizvode materijal vec nabavljaju od razlicitih proizvodjaca. > > Cak se moze desiti da kupite potpuno isti model u potpuno istoj boji a opet razlika! Kako? Pa druga serija.. koriscen vrlo slican materijal. > Tako sam ja kupila dve identične pantalone pre nekoliko godina u Tom Tailor, isti model, veličina samo su boje drugačije. E pa nisu, jedna je za 2cm kraća od druge. Ja kupila isti model u 3 boje isto u TT, nisam merila duzinu ali ovako su iste, udobne, isti osecaj. Nevezano za brend nisam do sada primetila da se isti modeli u razlicitim bojama razlikuju osim po sastavu. Znam da sive melirane majice znaju imati malo poliestera ili viskoze u sastavu dok su isti modeli u drugoj boji pamucni. To sam primetila par puta
2024 10 02
> lovesilver: > Ima jos jedna stvar.. u konfekcijama rade zivi ljudi pa i grese. Nije nemoguce da na komad garderobe prisiju pogresnu oznaku velicine. > Zatim,nemaju sve drzave i narodi isti standard velicina. I onda ono sto se pravi za kineze ili grke,zavrsi u Srbiji. > Tako ja kod kineza nosim gace 3xl,a u h&m-u xs. > Inace volim h&m ves,ali njihove velicine gaca su mi hit! Gace iz h&m S velicina su mi ogromne,a ja inace imam bas siroke kukove i bar 7-8 kg viska. Haljinu iz h&m u velicini xs ne mogu da navucem ni na jednu butinu. Meni je prvo bilo da sigurno umisljam i da je nemoguce, ali nema sanse, kad sam krenula da oblacim pa i da svlacim nije to to u odnosu na druge. Znam da ne umisljam i da se ne rastezu kao ostale. Inace sam u medjuvremenu probala i trece iz pakovanja i one su isto skroz normalne. Znaci 1 manje ili felericne i 2 normalnih. Uporedicu ih danas ili sutra da vidim da li se razlikuju u sirini, pa ako da onda je to da su nalepili pogresnu velicinu i bas meni zapalo. :') ili su nekako pogresno usili deo gde je lastis sa obe strane pa ih onemogucava u rastezanju, ako je tako nesto uopste moguce
2024 10 02
Znam to za razlicite velicine u odnosu na trziste, cak sam i to pomislila, ali iz Spanije stigle mislim (valjda?) a koliko znam isti nam je kalup. Secam se kad sam jednom uzela pidzamu iz Amerike, S velicina, a na meni to kao neki XL minimum :):) sve visi, pa mi padne na pamet zbog njihove brze hrane i gojaznosti mora da im se razlikuju velicine od EU. Nije svaki S radjen po istom kalupu. Esprit cesto (ne uvek) ima robu ciji je XS kao S, a Tom Tailor nekad ima modele ciji je S vise kao XS.
2024 10 02
Veličine su im prilično proizvoljne. Kad rade za US i Kanadu to se sve uvećava 3x. Proizvoljno, a tako je sa fast fashion industrijom kod svih. Gube se standardi.
2024 10 02
Odradila sam merenje. Gacice su iste duzine tj. sirine znaci nije da su ove sto su manje krace, iste su. Razlika je u tome sto te jedne ne mogu da se rastegnu kao ostale, kao da imaju neku prepreku i pruzaju otpor, ostale ne. Moguce da je neki felerican primerak.
2024 10 02
1 2