Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Prevara sa porukama - Oprez

Nažalost, zbog nemogućnosti da postavim poruku, prepričaću o čemu se radi. Danas sam poslala pošiljku jednoj članici. Da bi joj sad stizale poruke na broj telefona, da uđe na neki link, jer je “adresa nepotpuna”. Znajući da ima pošiljku za danas, ušla je na link i tražili su joj dodatno neki novac. Očigledno imaju pristup podacima Pošte i brojevima telefona. Oprez! Rekla sam joj da ništa ne otvara, a broj telefona je privatan broj (sa kog je stigla poruka).
2025 02 13
Hvala ..na info
2025 02 13
Meni se isto to desavalo 🫣
2025 02 14
I posle ce neko da vas ubedjuje da se registrujete i da ostavljate svoje podatke bilo gde da oni to drze digitalno. Tako hakeri hakuju velike firme, kradu podatke i posle ucenjuju te velike firme da ako ne plate odredjenu sumu ti podaci ce biti objavljeni ili prodati. Samo se to kod nas ne prati i ne zna. A danas bukvalno od onih najmanjih susa do vecih firmi, i drzavnih institucija sve drze digitalno, cak i bez vaseg znanja. Onaj sajt remiks je tako bio hakovan pa su slali korisnicima poruke da blokiraju kartice. A tu je sad pitanje da li su hakovali Postu ili mozda ovaj sajt, ali svakako nista sto je digitalno nije 100% bezbedno.
2025 02 14
> Esprit21: > I posle ce neko da vas ubedjuje da se registrujete i da ostavljate svoje podatke bilo gde da oni to drze digitalno. Tako hakeri hakuju velike firme, kradu podatke i posle ucenjuju te velike firme da ako ne plate odredjenu sumu ti podaci ce biti objavljeni ili prodati. Samo se to kod nas ne prati i ne zna. A danas bukvalno od onih najmanjih susa do vecih firmi, i drzavnih institucija sve drze digitalno, cak i bez vaseg znanja. Onaj sajt remiks je tako bio hakovan pa su slali korisnicima poruke da blokiraju kartice. > A tu je sad pitanje da li su hakovali Postu ili mozda ovaj sajt, ali svakako nista sto je digitalno nije 100% bezbedno. Pa morali su uzeti podatke iz Pošte, jer sam baš tog dana poslala pošiljku ženi ujutru i taj broj telefona je ostavljen. Nakon toga su joj stigle poruke. Žena je inače mislila da sam ja nešto uradila / pogrešila. Pitala me je šta se dešava i da stalno poručuje i da nikad joj se to nije desilo. Samo da ja ne ispadnem na kraju prevarant, jer je cela situacija katastrofa. Link izgleda kao link sajta pošte, a broj telefona je privatni. Mene ne bi čudilo i da se neko iz Pošte bavi ovakvim stvarima ili na državnom nivou da nas potkradaju..
2025 02 15