Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Vaginalni sekret

Zdravo devojke, vec duzi vremenski period imam zeleni sekret. Odradila sam vaginalni i cervikalni bris ,test na hlamidiju, ureaplazmu i mikolazmu, sve negativno. Koristila makmiror i optivag, ali se sekret vratio. Odradila urinokultutru, nadjena eserihija koli 50 000 cfu, ispila sam panklav 7 dana. ponovila urinokulturu i nema patogenih bakterija, ali se sekret opet vratio, znacilo bi mi ako je neka devojka imala iskustva sa slicnim problemom da podeli resenje. Pozdrav
2025 06 17
Nisam doktor ali mogu da komentarisem kao zena zrelih godina. Prvo i osnovno,ne odustajati od lekara. Nastavi da ides dok se stanje ne izleci,jer zeleni sekret svakako ukazuje da problem postoji. Jos ako uz to je malo penusav i vodenast,i ako prisutan drugaciji miris nego inace problem postoji i ne zanemaruje se,jer je najverovatnije bakterija u pitanju. Eserihija svakako moze biti uzrok svega,ali i neka druga bakterija. Ono sto bih preporucila dok traje lecenje je nosenje belog tj. iskuvanog vesa i to bez omeksivaca,i jos bolje ponovno ispiranje u masini nakon pranja. Onda ne znam da li koristis namenske kupke za intimnu regiju,ako da, ja bih preporucila da to izbacis i koristis blagu kupku ili bebece sapune ili kupke. I nisam neko ko preporucuje lekove,jer se i ne razumem u lekove i ne volim ih i uvek pribegavam prirodnim preparatima. A jedino sto mogu da ti preporucim su sinefarm vaginalete,na biljnoj bazi i maksimalno prirodnih sastojaka. Koristim njihov sirup za kasalj i fantastican je,cepice i vaginalete,koje sam koristila posle porodjaja,i prilicno verujem toj firmi. Mada,cak i za to je pozeljno da se posavetujes sa ginekologom,iako je biljni preparat. Sve ovo sto sam napisala ti mozda nece mnogo pomoci,ali nece ni odmoci i nije na odmet. Znaci higijena,manje hemikalija i neodustajanje od lecenja i analiza. Takodje jako bitno,bez seksualnih odnosa do izlecenja. Mozes preneti partneru bakteriju ili je mozda on vraca vama. Ukoliko je stalni partner,vrlo je moguce da i on ima bakteriju i mozda dok ti pijes antibiotik a i dalje imate odnose bakterija se ponovo vraca.
2025 06 18
Hvala puno na odgovoru. Nisam napomenula da je sekret bez mirisa, nema peckanja, bukvalno nikakvih simptoma. Svakako u ves ne stavljam omeksivace, nosim pamucni ves, bukvalno ne znam vise sta bih promenila. Hvala na preporuci, pokusacu sa tim vaginaletama, nadam se da ce nesto da pomogne
2025 06 18
Sta god radili,ne odustajte od daljeg testiranjai lecenja,to je najbitnije. Ja sam krajem puberteta bas imala problema sa sekretom. Bez da sam imala odnose,posebno ne rizicne. A sekret nikako normalan,menjao je i boje i teksture.. takodje tada su me cesto i boleli jajnici i imala sam ciste. Vec sa 19-20 god je nekako sve prestalo. Ne znam ni sama zasto i kom tacno trenutku. Ali jedno je sigurno,radim sve sto sam vama savetovala,u vezi higijene,omeksivaca, ispiranja, kozmetike.. imam stalnog partnera vec 20 godina. I nikada nikakav problem.
2025 06 18
Hvala puno na savetu
2025 06 19
Ako ste pili antibiotik, onda Vam je mozda opet opao imunitet, pa treba nastaviti terapiju. Ja cim popijem antibiotik (a popijem kad bas dogori), odmah dobijem npr. vaginalnu kandidu, bez obzira sto koristim i probiotik. Totalno mi se narusi imuni sistem i tesko ga podnosim, zato izbegavam.
2025 06 19
> Oleloleeee: > Ako ste pili antibiotik, onda Vam je mozda opet opao imunitet, pa treba nastaviti terapiju. Ja cim popijem antibiotik (a popijem kad bas dogori), odmah dobijem npr. vaginalnu kandidu, bez obzira sto koristim i probiotik. Totalno mi se narusi imuni sistem i tesko ga podnosim, zato izbegavam. Nije od antibiotika, ovo traje vec 6 meseci
2025 06 20