Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Odlaganje menstruacije zbog mora

Kakva su vasa iskustva.
2025 06 20
Moje iskustvo je da se ja nikad ne bih igrala sa svojim hormonima zarad mora,koje inace volim najvise na svetu. Pre bih uzela menstrualnu casu,ili ako ne.. na moru se moze i setati,otkrivati mesto.. nije more samo kupanje. Moze i da se seta,sunca,cita na plazi.. Ja licno nemam iskustva,ali sto se tice odlaganja menstruacije,i pilula za dan posle,pa cak kontraceptivnim pilulama,previse cesto sam cula za ne tako lepa uskustva. Promene na kozi,promene u glavi,tj. promene u (ne)raspolozenju. Bliska drugarica kaze sa je imala utisak da je u bila u pms-u jos par meseci,i da joj je sledeca menstruacija bila bolna i obilna kao ni jedna do tada i jos par simptoma koje nikada nije imala do tada. I jos par slicnih iskustava sam cula. Ja licno sam koristila kontraceptivne pilule ali ne zbog kontracepcije,vec mi ih je doktor prepisao zbog neredovnih menstruacija. To su mi bila 3 najuzasnija meseca u zivotu! Sama sam prekinula terapiju kad mi je doktor rekao da je to kako se osecam i izgledam normalno i da nastavim. I doktora sam promenila,jer je to bilo sve osim normalno. Mozda sad zvucim zastrasujuce i overeacting,ali jbmu,ja zdravlje shvatam jako ozbiljno i licno se ne bih poigravala sa zdravljem zbog 3 dana kupanja.
2025 06 21
Iskreno ne bih savetovala...nikad nisam odlagala menstruaciju zbog mora,obicno idem kad me prodje..pitala sam za to odlaganje,dr mi je rekla da moze da se kupe tablete,naravno ona da prepise,ali imaju te nus pojave posle,clanica je iznad objasnila...
2025 06 21
Tampon zakon
2025 06 21
Ja evo upravo sedim na terasi sa kafom, gledam ljude kako uživaju u vodi i patim 😅 Ali kao što reče lovesilver, bolje izdržati par dana, nego se igrati sa hormonima. Jedna moja drugarica je tako jednom preplakala ceo odmor, kad nije plakala onda je bila besna, tako da je nije usrećilo uopšte što je odložila menstruaciju 😂
2025 06 27
Primolut nor je ok ja sam uzimala zbog operacije da slučajno ne krene jer bi me vratili.
2025 06 29
Plimolut radi posao, ali sam u tim danima kad sam trebala da dobijem bila naduvana kao zaba, bolelo je kao da je pocelo (a nije) i vaginalna suvoca je bila na max. Dosta neprijatno iskustvo iako sam postigla svoj cilj tada. Cim se prestane sa tabletama, sutradan se dobije ciklus.
2025 07 19
Ako ne volite tampone ili ne mozete da ih koristite (devojcice), postoje odlicne menstrualne gacice koje se mogu koristiti tih dana dok ste na moru, materijal kao kupaci. U Lisci nisu jeftine ali verujem da se mogu naci i na Temuu i slicnim sajtovima, ima ih i u Decathlonu. Preporucujem da se odmah kupe 2 komada da ih mozete cesce promeniti i da stignu da se osuse.
2025 07 20
Odlagala sam ciklus najnormalnije, nista mi nije bilo. Primolut par dana pre ciklusa i odlozi se za par dana. To mogu da preporucim, ne samo za more vec i bilo kojim drugim povodom. Nece Vam nista biti.
2025 12 21
Ja sam odlagala ciklus dva tri puta za par godina ali sam se posle tih tableta sa mora vraćala sa 5 kg viska , tako da ih vise ne koristim… ležim, posmatram, uživam i patim sve odjednom !!!!!!
2026 02 23
Ne. Zezanje sa hormonima, radi par dana odmora nije vredno. Dosta lekara isto previše olako pristupa hormonskim terapijama bez potrebnih analiza.
pre 10 dana, 15:07