Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Folije za ispravljanje zuba

Čime perete ove folije? Neko kaže pastom za zube, neko deterdžentom za sudove, a svakako jednom nedeljno Corega. Kakva su vaša iskustva i saveti? Koja pasta bi bila ok? Neke su abrazivne i mogu oštetiti, ali ne znam koje su to.
2025 07 11
Svakodnevno pastom za zube operem kad perem i zube , povremeno limun i soda bikarbona , sa coregom vise ne perem , kontam nije folija isto sto i vestacki zubi , pa mi i nema poente , ne vidim efekat . I super su mi folijice za sada .
2025 07 14
Hvala. Kojom tačno pastom? Zato što su rekli da su neke abrazivne i oštećuju folije.
2025 07 15
Nazalost imam jako osetljive zube i koristim lacalut pastu , ona mi najvise odgovara , a za cetkucu su mi preporucili curaprox one kao organic , medjutim ja sam nasla i koristim one cetkice od bambusa od 200 dindzi i ok su za desni ..
2025 07 15
> DoliBlack: > Hvala. Kojom tačno pastom? Zato što su rekli da su neke abrazivne i oštećuju folije. Zanimljivo , a ja sam jos na primer cula ako zelis da izbeljujes zube kod kuce ne moras da narucujes ritejner da ti izradjuju posebno vec mozes gel da nanosis na svoju foliju ..
2025 07 15
Da, da. Pa ne znam. Drugo je taj gel, drugo je pasta. Mada ja ne bih rizikovala.
2025 07 16
Ja imam retencionu foliju (ista stvar, samo moja održava položaj, ne ispravlja). Već 5 godina je nosim i svaki put kad je izvadim, operem je običnom četkicom za zube koju nađem (ne koristim istu za zube i za foliju), sa toplom vodom i sapunom za ruke. Naravno, posle pranja je dobro isperem vodom i nema ukusa na sapun, a ostane prozirna kao nova jer je ne grebem pastom za zube.
2025 08 07
Da, da. To i jeste poenta da se ne ošteti.
2025 08 10
Nosim retencionu foliju, dugo godina Po savetu stomatologa, kada pobeli od koriscenja, Corega tableta za protezu, i bude kao nova
2025 09 03
Od Corege je moja sestra dobila neku ranicu u ustima, tako da nema šanse.
2025 09 04
Kako mozete dobiti ranicu ako se tableta rastvori u vodi, ostavi folija preko noci i sutradan ista opere cetkicom?
2025 09 12
Ne može toliko da se ispere. Uvek ostane malo te hemije. Oseti se i u ustima kad se stavi. Ispitali su sve, tačno je od te hemije. Nije ništa drugo bilo u pitanju.
2025 09 12
Drugarica ortodont kaže pasta i četkica i da svaka folija hoće da promeni boju. Ne Corega a može sirćetom.
2025 09 21
Hvala 😊
2025 09 21
🙂
2025 09 21