Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

GIHT pomoć!!!

Zaista molim za bilo kakvo iskustvo, savet,informaciju. U pitanju je moj tata. Tezak zivot i mnogo problema i sve vise zdravstvenih. Ne smem da nabrajam,ali strasno je. Moj Taja je danas napunio 74 godine, i ceo dan mi se place,i evo sad vise ne mogu da suzdrzim suze. Jezivo je da kancer postaje sporedna stvar zbog gihta. Ne mogu da izbacim iz glave kako mi je danas pokazivao noge i objasnjavao koliko ga bole. Istrajan je u dijeti/nacinu ishrane koja je,kako smo culi, jedna od kljucnih stvari,ali to nikako nije dovoljno. Guglala,oci mi ispale,ali nista pametno nisam pronasla. Drage moje,toliko puta ste mi pomogle sa vasim iskustvima,niste ni svesne!
2026 01 04
Sad tek vidim post, možda da prebaciš negde iznad u tipa "pomoć na sajtu", jer ovde niko ni ne gleda više, ja sam sasvim slučajno videla (znam da bi bio pogrešan podforum, ali koga briga, ionako malo čemu služe ovi forumi). Nemam apsolutno nikakvo iskustvo niti znanje na temu, ali žao mi je i saosećam 😔 Nadam se da će se neko javiti.
2026 01 06
Hvala draga Her! Ja redovno proveram forum,iako sajt preko dana to ne dozvoljava... Giht je u mom okruzenju zaista redak pojam. Eto danas mi kuma rece,koja inace zivi u Podgorici,da zna tek dve osobe sa gihtom,i to prilicno bliske,pa cu tu kroz 10ak dana imati nesto informacija. Ja za svojih 40 god ne upoznah osobu sa gihtom.
2026 01 06
Htedoh da kažem, ovaj podforum "zdravlje" je skroz dole pri dnu, pa retko ko skroluje dotle, ostanu svi na prvih par podforuma. Ja sam čula da giht postoji i to je to, isto nikakve informacije nemam😔 Bezveze je što uopšte moramo da se snalazimo po nekakvim forumima i raspitujemo okolo,umesto da informacije i saveti dolaze od doktora. Tako je nažalost za sve dijagnoze, neki minimum interesovanja imaju za pacijente.
2026 01 06
Razumem,ali iako je sajt u rasulu ipak se trudim da postujem pravila. Ima dosta info na internetu,ali ja najvise volim zivu rec,iskustvo. Kod doktora je dobio lek,i par reci o ishrani. A lek? Crna hronika. Recept je nesto najcrnje sto sam procitala u zivotu! Kaze tata da crnje upostvo za lek nije procitao u zivotu,a procitao ih je bezbroj. U prevodu,lek moze uzimati samo neko izmedju 20 i 40 godina,potpuno zdrav i to uz mnogo rizika. Tata ima 74, ima kancer,nema jedan bubreg,losiju krvnu sliku i jos mnogo toga. U potrazi sam za vise saveta o ishrani i nekim prirodnim lekovima. Eventualno nelog specijalistu,tj doktora po preporuci.
2026 01 06
Ne opterecujte se kontraindikacijama, svaki, ali svaki lek ih ima. Cim toliko boli, verovatno nije isao na vreme kod lekara, nego trpeo i cutao. Gomila ljudi ga ima, a i ne primeti, najcesce im daju alopurinol, i pomogne im, naravno, ne posle 3 tablete. Neka bude istrajan, a u fb grupama u okviru grada u kom zivite pitajte za specijalistu, tu se dobije najvise komentara. Moj otac ima maligni prostate, parkinsona, srcani je bolesnik, ali mu iznad svega toga najveci problem bude koksartroza kuka, bolovi u kuku i kolenu. Operacija nije preporucljiva zbog svih udruzenih bolesti, ni prostate (ima terapiju) ni kuka, prebacio je 70 godina, i to je jedan od faktora rizika. Pomenuh samo zbog toga da vidite da nije najveci problem tumor, sa odredjenim vrstama moze da se zivi, mnogo bezazlenije bolesti, poput kuka mog oca ili gihta vaseg mogu da ometaju svakodnevicu mnogo vise. Glavu gore, potrazite lekara, mozda i nutricionistu (sa zavrsenom skolom, ne ove priucene instagramuse) i polako.
2026 01 06
Hvala puno! Hvala svakoj reci! 🧡🧡🧡
2026 01 07
Inace,iz malog smo mesta,nama fali bas dosta specijalista. Jedno vreme cak nismo imali ni jednog koznog u gradu! Proktologa nikad i jedva dva urologa.. Inace moji dobro poznaju vecinu lekara,deda takodje imao rak prostate,sestra autizam i epilepsiju i uzasan imunitet,majka stitna... baba stara.. minimum jednom nedeljno su u dz. Majku u dz odavno zovu "koleginice". Tako da u nasem gradu nema vajde od specijaliste ili privatne klinike.. Ako neko ima preporuku za Bg,specijalistu,kliniku,bilo sta.. ja ih lako mogu naci na guglu,ima ih previse,ali bi mi znacila preporuka!
2026 01 07
Probajte konsultacije sa dr Marinom Masic, sajt Todoxin. Njih preporucuju cak i drugi lekari, znam da ih je preporucivala zena, doktor cijoj su cerki pomogli da se izleci od raka. Mozda imaju neki protokol i za ovo, a svakako vam mogu dati neke savete i usmerenja, a secam se da je doktora rekla da su imali iskustva sa svim i svacim i da samo za jednu bolest ili stanje nisu uspeli jos uvek da nadju neko resenje koje bi pomoglo. Takodje kod njih se i kozna obolenja ne lece kremama vec iznutra sto je po meni i logicno.
2026 01 11
Hvala draga Esprit! Cenim!!! 🧡🧡🧡
2026 01 11
Čitam na Reddit Srbija da je ljudima dosta pomogao Alopurinol koji sprečava telo da proizvodi mokraćnu kiselinu i Probenecid koji pomaže da se ona izbaci iz tela. Mnogo vode sa malo elektrolita. Kucaj samo reddit srbija giht čak iako ne koristiš reddit inače. Pišu ljudi svoja iskustva. Pa ako se njih nekoliko složi da im je nešto pomoglo velike su šanse da pomaže. Neko je stavio i link ka yutube videu jednog lekara nutricioniste koji je pobedio giht koji ja sad baš gledam. Koliko sam razumela fruktoza je najveći izvor mokraćne kiseline u našem organizmu a ne meso. Postoje oni Fentanol flasteri protiv bola koji se lepe na kožu i menjaju na nekoliko dana, ne rešava sam problem ali život sa svakodnevnim bolovima je užas (malo se sačuva želudac od tableta).
2026 01 11
Hvala od srca!!!! 🧡🧡🧡🧡
2026 01 12
> lovesilver: > Hvala draga Esprit! Cenim!!! > 🧡🧡🧡 Javite sta ste uradili i da li ste ih kontaktirali. Ja sam uzela Imuno Premium da probam
2026 01 21
Cekam jos uvek dotana iskustva od dve osobe iz Crne Gore. Ocekujem svaki dan poruku. Za sada skupljam,zapisujem,istrazujem.. svakako javljam sta god da bude. Tata je vec dosta promenio nacin ishrane,i mnogo sam srecna zbog toga. Trenutno smo malo u desavanjima oko skenera,hormonskih injekcija i predstojecih zracenja,a ja za to vreme skupljam sve sto mogu o gihtu. Svakako javljam epilog. Ljubim Esprit! 🧡
2026 01 22
Cekam jos uvek dotana iskustva od dve osobe iz Crne Gore. Ocekujem svaki dan poruku. Za sada skupljam,zapisujem,istrazujem.. svakako javljam sta god da bude. Tata je vec dosta promenio nacin ishrane,i mnogo sam srecna zbog toga. Trenutno smo malo u desavanjima oko skenera,hormonskih injekcija i predstojecih zracenja,a ja za to vreme skupljam sve sto mogu o gihtu. Svakako javljam epilog. Ljubim Esprit! 🧡
2026 01 22
1 2