Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Ideje /

Detrdzent za veš ili kapsule

Pozdrav devojke, Interesuje me šta koristite za pranje veša, da li ste više za kapsule ili detrdzent. Čujem komentare kako od kapsula ostaju fleke, pa da pojedine koriste detrdzent za veš baš zbog toga. Stvarno sam i ja primetila neke tragove ali ne znam da li je to do toga ili o čemu je reč 🤯
pre 3 dana, 20:31
Tecni persil koristim, zadovoljna sam bas, preporucujem ga zaista :)
pre 3 dana, 20:33
Ja najviše volim praškaste deterdžente, kapsule sam samo jednom kupila i nisam bila nešto oduševljena. Valjda je stvar navike i kome se šta dopada. Ako ostaju neki tragovi posle pranja, probajte da promenite deterdžent, možda je zaista to razlog. Ja mogu da preporučim Faks prašak, postoji i malo pakovanje od 1,5kg ako želite da probate. Koncentrovan je i ne treba mnogo praška da se stavi. Naravno, možete probati i neki drugi brend, dobri su i ostali. Za koji god da se odlučite, najbolje je da kupite kad je na akciji.
pre 3 dana, 05:59
Ariel deterdžent bilo koja vrsta. Opere i što mislite da neće nikad. Jači je prašak. Persil sam ranije probala i katastrofa je, ne rastvara se i ostaje u onoj kadici u mašini. Sestra je koristila Duel i on miriše lepo, ali ne opere ni blizu kao Ariel. Za polovne stvari je bitno da se dobro opere, posle se svakako i prepegla radi dodatne dezinfekcije.
pre 3 dana, 07:13
Od kada sam počela tečni, praškasti ni ne pomišljam da kupim. Smučile su mi se one gipsane naslage u kadici koje se ne rastvore i teže je mnogo zbog toga održavati i čistiti mašinu. Tečni ariel ili kapsule su moj izbor.
pre 3 dana, 07:43
Sad jedno glupo pitanje, gde se stavlja tečni detrdzent u bubanj ili u one pregradice 🤣
pre 3 dana, 08:04
> Joovanaaaaa: > Sad jedno glupo pitanje, gde se stavlja tečni detrdzent u bubanj ili u one pregradice 🤣 U pregradice. Prve dve, sleva nadesno, treća je za omekšivač. Ne treba previše staviti, jak je, da se ne zadržava u garderobi. Kapsule se stavljaju direktno u bubanj.
pre 3 dana, 08:28
Ja imam pitanje kako da farmerke ostanu mekane kao kad se kupe? 😂 Znate ono kad se od pranja ukruti dzins? Ima li neka fora za to?
pre 3 dana, 09:05
Evo moje teme od pre 2 godine, ne mogu da kopiram link.
upload
pre 3 dana, 09:10
> DoliBlack: > Ariel deterdžent bilo koja vrsta. Opere i što mislite da neće nikad. Jači je prašak. Persil sam ranije probala i katastrofa je, ne rastvara se i ostaje u onoj kadici u mašini. Sestra je koristila Duel i on miriše lepo, ali ne opere ni blizu kao Ariel. Za polovne stvari je bitno da se dobro opere, posle se svakako i prepegla radi dodatne dezinfekcije. Slazem se.
pre 3 dana, 09:11
> KristinaKikiBg: > Ja imam pitanje kako da farmerke ostanu mekane kao kad se kupe? 😂 > Znate ono kad se od pranja ukruti dzins? Ima li neka fora za to? Gledala sam neku emisiju o teksasu, sećam se da su pričali kako ih treba što ređe prati, ja se šokirala. 😅 Pa poenta je da bude što manje deterdženta, jer se on zadržava u tekstilu i zato budu onako uštirkane. 😬 Oni su inače na bazi nafte (i to me je šokiralo) 😅, pa svakako nije dobro koristiti previše i zbog zdravlja i oštećuje tkaninu, jer je nafta teška i ne može se isprati lako. Za farke nisam probala, ali znam da iz peškira se može izbaciti taj nakupljeni prašak u rastvoru vode, sode i sirćeta. Jer i oni postanu brzo tako čvrsti, omekšivač tu ne pomaže, on samo dodaje taj sloj koji se zadržava.
pre 3 dana, 09:33
> Oleloleeee: > Evo moje teme od pre 2 godine, ne mogu da kopiram link. Ovo se i meni desilo, kupljena je nova mašina baš zbog tih fleka jer je majstor rekao da je verovatno do nekog dela, kad sam izračunala koliko košta zamena dela, kupila sam novu mašinu. Međutim ja i sa ovom novom vidim te neke flekice, pa su mi koleginice rekle da su njima ostajale od kapsula i da su prešle na detrdzent, zato sam i pitala za šta vi mislite 😀
pre 3 dana, 09:49
Probajte onda drugi deterdžent, kupite neko manje pakovanje za početak. Ako ne bude fleka od drugog deterdženta (praškastog ili tečnog), onda su kapsule krivac za fleke (i možda kvar). 🙈
pre 3 dana, 10:08
> NRadojevićNata: > > KristinaKikiBg: > > Ja imam pitanje kako da farmerke ostanu mekane kao kad se kupe? 😂 > > Znate ono kad se od pranja ukruti dzins? Ima li neka fora za to? > Gledala sam neku emisiju o teksasu, sećam se da su pričali kako ih treba što ređe prati, ja se šokirala. 😅 Pa poenta je da bude što manje deterdženta, jer se on zadržava u tekstilu i zato budu onako uštirkane. 😬 Oni su inače na bazi nafte (i to me je šokiralo) 😅, pa svakako nije dobro koristiti previše i zbog zdravlja i oštećuje tkaninu, jer je nafta teška i ne može se isprati lako. Za farke nisam probala, ali znam da iz peškira se može izbaciti taj nakupljeni prašak u rastvoru vode, sode i sirćeta. Jer i oni postanu brzo tako čvrsti, omekšivač tu ne pomaže, on samo dodaje taj sloj koji se zadržava. Bukvalno cu morati da istrazim ovu temu, hvala na ovim informacijama 🌸 Javljam ako nesto korisno saznam 😂 Brate, peremo stvari naftom…peremo li ih ili ih dodatno prljamo 😂 pametna nisam
pre 2 dana, 16:28
Isto je i sa tečnim sapunom za ruke koji ostavlja crne naslage na cevima. Pretpostavljam da i on ima neki takav sastav, jer zašto bi crno bilo?
pre 2 dana, 19:01
1 2