Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Imam Hašimotovu bolest :(

Imate li neke savete iz vaseg iskustva?
pre 16 dana, 19:38
Iskreno, ja sam morala da guglam, pojma nisam imala sta je, i koliko vidim to je autoimuna bolest, sve cesca vrsta oboljenja kod nas. Moj savet je da samo ostanete pozitivni! Svaka autoimuna bolest je posledica stresa. Zato bez ocajavanja i srecno 💞💞💞
pre 16 dana, 20:27
Hasimoto sindrom ili upala stitne zlezde, svaka treca zena posle 30 godine je ima po nekim statistikama, a i mlade devojke sve cesce.Bolest je kad oslabi stitna zlezda, tj hormon tsh poraste iznad granice. Mozes na netu pronaci savete za ishranu, cula sam za recept sa mladim sisarkama bora, jedna zena to pravi svake godine i tvrdi da su joj antitela spala na normalu, posto su u pitanju povisena antitela, antitpo i antitg. Po lekarima nije izlecivo. Ja imam Hasimoto duzi niz godina, tsh mi je u granicama, pijem domaci kefir, ne kupovni, posto je Hasimoto autoimuni problem, a kefir je dobar za sva autoimuna oboljenja.
pre 16 dana, 20:32
Imam i ja, kazu da sad to nema samo onaj ko ne ode da proveri. Meni nije nikako uticao na zivot, ni u jednom pogledu. Terapiju ne uzimam, idem na preglede jednom godisnje i to je to 😊
pre 16 dana, 10:48
Meni je dijagnostikovan sa 20 godina, prosto rečeno usporen rad štitaste žlezde tj. hipotiroiditis. Osim neredovnih menstruacija i pospanosti nemam druge simptome. Nekad imam osećaj da mi se steže grlo ali možda i umišljam jer su mi snimci ok, nemam noduse (čvoriće). Još uvek ne uzimam terapiju, ali mi je rečeno da će mi uvesti kada budem želela da ostanem u drugom stanju. Redovno idite na preglede i vadite krv, nije loše da imate nekog svog lekara koji će vas voditi. Ja mogu da preporučim prof. dr Božu Trbojevića koji je odličan. Pozdrav i ne brinite
pre 15 dana, 23:13
> Mimomila: > Meni je dijagnostikovan sa 20 godina, prosto rečeno usporen rad štitaste žlezde tj. hipotiroiditis. Osim neredovnih menstruacija i pospanosti nemam druge simptome Mislila sam da sam ja jedina sa pospanoscu 😁 Nekad ne mogu da izdrzim ceo dan, i najcesce mi treba minimum 10h sna, sto je cesto neizvodljivo
pre 15 dana, 12:19
Imam je i ja , a tek mi je 18.. Sta da kazem , tsh mi je 50 veci od normalne granice. Ali sa jedne strane , vest o ovome mi je dosla kao olaksavajuca s obzirom da sam primetila kako se umaram , a to mi ne dolikuje. Prosto , u jednom periodu zivota , moje je skromno misljenje da je upravo tada bolest uznapredovala , sam bila bas umorna do te mere da nisam ustajala po par dana iz kreveta.. I sto je najcudnije u celoj prici , kada sam otisla kod lekara skroz drugim povodom , lekar mi predlozi dopler krvnih sudova i uzbrzo ustanove da je stitna zlezda ne homogene strukture , tako reci izbobana..Uradil vadjenje krvi , koje se prevashodno odnosilo na analizu hormona i eto ustanove Hasimota tj. autoimunu bolest.. Prvo sto su rekli da se ne moze leciti dodatkom hormona vec stanje moram na 6 meseci da pratim. Jedino sto mi je bas istakla je da ukoliko krene ucestalo opadanje kose , susenje koze do pucanja ili pak nadutost lica , da joj se hitno javim. Ali boze moj , bolje da znam sta je nego da znam da nesto nije u redu , a ne znam uzrok. Moja preporuka , koju sam ujedno i ja dobila , da ako ste osobe koje emocije ili stresne situacije potiskujete u sebe , prosto kada ste same ili se ukaze prilika , napisete sve sto vas muci na papir i njega u kontrolisanim uslovima( kupatilu , itd) zapalite. Male fore koje mnogo znace.. Ukoliko nije nasledna bolest , stres je glavni katalizator bolesti prema mnogobrojnim situacijama. Znajuci to , sebe i zdravlje na prvo mesto , niko nije vredan niti vaseg zdravlja , niti neurona.
pre 14 dana, 00:09
Imam je i ja , a tek mi je 18.. Sta da kazem , tsh mi je 50 veci od normalne granice. Ali sa jedne strane , vest o ovome mi je dosla kao olaksavajuca s obzirom da sam primetila kako se umaram , a to mi ne dolikuje. Prosto , u jednom periodu zivota , moje je skromno misljenje da je upravo tada bolest uznapredovala , sam bila bas umorna do te mere da nisam ustajala po par dana iz kreveta.. I sto je najcudnije u celoj prici , kada sam otisla kod lekara skroz drugim povodom , lekar mi predlozi dopler krvnih sudova i uzbrzo ustanove da je stitna zlezda ne homogene strukture , tako reci izbobana..Uradil vadjenje krvi , koje se prevashodno odnosilo na analizu hormona i eto ustanove Hasimota tj. autoimunu bolest.. Prvo sto su rekli da se ne moze leciti dodatkom hormona vec stanje moram na 6 meseci da pratim. Jedino sto mi je bas istakla je da ukoliko krene ucestalo opadanje kose , susenje koze do pucanja ili pak nadutost lica , da joj se hitno javim. Ali boze moj , bolje da znam sta je nego da znam da nesto nije u redu , a ne znam uzrok. Moja preporuka , koju sam ujedno i ja dobila , da ako ste osobe koje emocije ili stresne situacije potiskujete u sebe , prosto kada ste same ili se ukaze prilika , napisete sve sto vas muci na papir i njega u kontrolisanim uslovima( kupatilu , itd) zapalite. Male fore koje mnogo znace.. Ukoliko nije nasledna bolest , stres je glavni katalizator bolesti prema mnogobrojnim situacijama. Znajuci to , sebe i zdravlje na prvo mesto , niko nije vredan niti vaseg zdravlja , niti neurona.
pre 14 dana, 00:09
Ima je cela srpska nacija,za utehu,ali ne vadi krv na hormone pa i ne zna.
pre 14 dana, 11:05
Meni je takodje stitna nehomogene strukture, tsh 5.5, a antitela normalno manje od 35 meni su veca od 600 :OOOO Ista prica, jos uvek nije alarmantno nemam terapiju (pijem samo selen 3 meseca pa pauza), ali ako pozelim da zatrudnim moracu da pocnem...koliko sam razumela za normalan razvoj bebinog mozga neophodno je da tsh bude manji od 2.5. Dr mi je rekla da normalno nastavim da zivim, bez stresa i da mogu i teske fizicke poslove da radim. Simptomi koje sam ja primetila i zasto sam se javila su bili: pospanost, cudan osecaj u vratu kao da mi je uvecan i otecen i blago otezano gutanje i kosa mi opada malo vise nego obicno... Mogu da kazem skoro pa 100% da se meni ovo javilo od konstantnog stresa na poslu...://// ali eto, trebalo je nesto ovako da se desi da okrenem novi list i da promenim nacin zivota. Hvala svima na odgovorima, ako se setite jos neceg javite.
pre 13 dana, 19:40
Samo je pitanje koliko je moguce ziveti bez stresa u Srbiji...
pre 13 dana, 21:47
Ja sam jos dosta mlada pa je meni prvenstveno bilo čudno da je stres glavni uzročnik , ali mi je to ujedno ( metaforicki ) bio šamar realnosti koji mi je poručio Ej tvoje zdravlje ispred svega. Tako da mogu da kažem da mi je ovo ujedno i postala motivacija za zdraviji život u smislu ishrane i vežbanja.. Još koji savet u vezi ishrane , pošto sam nakon ove dijagnoze otišla kod žene koja se bavi alternativnom medicinom ( odmah da napomene nije neki voodoo ili slično ) već se njena saznanja baziraju na tome da svaki organ poseduje magnetno polje , itd , preporučila mi je da izbegavam belo brašno i namirnice koje ga sadrže ..Eto , možda pomogne.
pre 13 dana, 23:49
> sofokle: > Ja sam jos dosta mlada pa je meni prvenstveno bilo čudno da je stres glavni uzročnik , ali mi je to ujedno ( metaforicki ) bio šamar realnosti koji mi je poručio Ej tvoje zdravlje ispred svega. Tako da mogu da kažem da mi je ovo ujedno i postala motivacija za zdraviji život u smislu ishrane i vežbanja.. > Još koji savet u vezi ishrane , pošto sam nakon ove dijagnoze otišla kod žene koja se bavi alternativnom medicinom ( odmah da napomene nije neki voodoo ili slično ) već se njena saznanja baziraju na tome da svaki organ poseduje magnetno polje , itd , preporučila mi je da izbegavam belo brašno i namirnice koje ga sadrže ..Eto , možda pomogne. Meni su dijagnostikovali sa 15 godina, nisam nikakav stres u zivotu prozivela do tad. Mada uvek kad je bolest nepoznate etiologije, stavi se da je izaziva stres. Ja verujem da sve veci broj autoimunih bolesti izaziva nezdrava hrana koju jedemo, zracenje sa svih strana, cigare itd.
pre 13 dana, 17:12
Meni je TSH 12.6, imala sam nesvestice i završila u hitnoj pomoći. Moj pametan doktor neće da mi da terapiju već osam dana, već hoće prvo da izvuče profit za privatne laboratorije pošto živim u jako malom mestu. Katastrofa... Ne znam da li tačno imam Hašimotovu bolest, ali verujem da ću za koji dan saznati... Da napomenem da sam se ugojila 20 kg i iz veličine S ušla u L. Eto pominje se štitna žlezda pa rekoh da se i ja javim...
pre 10 dana, 22:21
Kupidonka, ti imas usporen rad stitne zlezde, odnosno luci ti se premalo hormona i zbog toga ti je metabolizam usporen i ugojila si se. Najcesca posledica jeste gojaznost ili u obrnutom slucaju preterana mrsavost. Ali, cim ti budu dali terapiju, verovatno eutirox da pijes, vratices se na staro, samo trebaju hormoni da se dovedu i red jer bez toga nista...
pre 6 dana, 19:42
1 2 Sledeći