Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Vaša iskustva - borba protiv suve kose i rascvetalih krajeva

Podelite vaše mišljenje sa ostalim članicama :) Na primer, ako ste se farbale pa ste mnogo oštetile kosu, kako ste je oporavile, ili na primer, koja je vaša svakodnevna rutina: -koje preparate koristite -ako same pravite maske, podelite recepte sa nama :) Nadam se da ce tema biti korisna svim članicama, jer sam ja tako preko foruma otkrila pozitivna dejstva ricinusovog ulja, brahmi ulja i slicnih preparata :)
2014 03 16
predlozi i ti neko iskustvo i neki recept :D
2014 03 16
Moja iskustva: Afrodita sampon od koprive, odlican za rast kose, ali strasno isusuje kosu i mnogo se mrsi kosa od nje. Dobar za osobe koje imaju masnije teme glave. Avonove kapi - odlicne za suvu kosu Bademovo ulje - odlicno za suvu kosu Za brzi rast kose - ricinusovo i brahmi ulje (tesko se ispiraju prilikom pranja kose) :)
2014 03 17
700ml sampona od koprive Kapi koprive Ricinusovo ulje Pantenol AD3 kapi vodene Sve se to pomesa i pere se kosa, rezultat fantastican [:osmeh] Cak moze i maska da se pravi od pantenola, kapi koprive i ricinusovog ulja i stavlja se na kosu bar jednom nedeljno, ali meni je sampon prakticniji [:stidljiv]
2014 03 17
Evo jedne maske,koja je meni pomogla.. 1 jaje, 1 banana, soljica piva, sok od pola limuna, kasicica meda.. Sve ovo lepo izmesati..Ja sam plava, pa sam masku drzala od 50min-sat vremena, ne sme duze..A osobe koje su smedje,crne-masku mogu drzati od 30-40min duze od mene.. Pozz [:poljubac] Ovo je za slabu,suvu kosu,bez sjaja..
2014 03 17
da, i pantenol rastvor ima odlicno dejstvo :)
2014 03 17
Rascvetana kosa ne moze da se oporavi, tu pomazu makaze. Juce sam skratila 2-3 cm i bas mi je zao :( Koristim masku od jednog zumanca i jedne kasike maslinovog ulja, kaze frizerka da mi je kosa bas ojacala, to primecujem i ja. Sada planiram da dodam i ricinusovo ulje. Zanima me da li je neka koristila Brahmi... Kakvi su rezultati, koliko se dugo koristi da bi se videli rezultati? :)
2014 03 17
hvala fensiormaricu i alledmunji na podeljenim iskustvima :)
2014 03 17
ja ne farbam kosu,koristim razne proizvode samo da mi je zdrava i sjajna kosa.. duga mi je tako da mi dosta treba sampona,balzama,ulja.. trenutno koristim Velnea balzam za kosu sa uljem makademije jako povoljna cena i super je proizvod orofluido ulje ne menjam gliss balzam u spreju pantenol rastvor stavljam cesto na kosu
2014 03 17
bliznakinja, takodje hvala na savetu :) naravno, nista ne pomaze osim makaza :/ ja sam se do skoro farbala, i resila sam da prestanem, pustam svoju prirodno smedju. Sada mi se tacno oseti pod rukom, kada pipnem kosu, prelaz izmedju moje kose i farbane. Ja koristim brahmi ulje, nedavno mi je jedna devojka sa sajta poklonila i zaista mi brze raste kosa, i imam one "iglice" tj novu kosu na dosta mesta :) Inace, zaista se jako tesko ispira, evo malopre sam prala kosu 3 puta, ali i dalje mi je nekako masna od ulja (drzala sam ceo dan na glavi).
2014 03 17
[slika:08d88f44-062e-4b09-b525-caa30fe81e1d] a evo ovo ulje i masku planiram da otvorim kad mi nestane ovo gore navedeno.
2014 03 17
Nasla sam na netu vezano za arganovo ulje :) Za negu kose arganovo ulje se nanosi nakon pranja na vlaznu kosu. Kosi vraca mekocu, daje prirodan sjaj, revitalizuje ostecene krajeve i pospesuje rast kose. Ukoliko se dva puta nedeljno utrlja u koren kose i ostavi da deluje preko noci oslobodice kozu glave od peruti jer regulise lucenje sebuma.
2014 03 17
Ricinusovo je za brzi rast kose,maslinovo je jako dobro za suvu i ostecenu kosu.Kokosovo,cickovo ulje isto pomaze.Orahovo daje sjaj crnoj kosi.I nema nista bez redovnog sisanja. [:jezik] [:poljubac]
2014 03 17
inace ovo ulje je jako skupo, sad videh, oko 2000 o.O a ima ga u avonovom serumu :) mnogo jeftinija varijanta :)
2014 03 17
hajde mozda meni moze neko da pomogne na ovoj temi. imam kovrdzavu i suvu kosu, ove zime je pocela strasno da mi se mrsi...i ranije se mrsila ali ovo je bas kriticno. ne znam koji preparati su dobri za rascesljavanje, cesljam je samo kad je prerem...jer ne mogu dok je suva, a i unistim lokne tako.
2014 03 17