Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Drugo /

Porudžbine iz e-prodavnice /

Narucujem za vas sa inostranih sajtova!

Moje musterije uglavnom narucuju vise predmeta i po ceni vecoj od 13 dolara tako da je njihova usteda visestruka. A da ne pricam o ceni troskova kada paket predje 50 dolara, matematika Vam dobro ide, pa mozete izracunati slobodno. :) Hvala Vam na interesovanju za moje poslovanje, lep pozdrav :)
2015 01 10
Iskreno me zanima kako moze biti jeftinije. I ja porucujem vec duze vreme i uvek mi je bilo ocarinjeno koliko i navedeno. Slobodno pozovite carinu ako Vam nekad ocarine pogresno. Onda treba da prilozite dokaze o pravoj vrednosti i da zatrazite refundiranje. Ne smeju da carine na svoju ruku, to ne bi bilo legalno. Iako tako nesto posumnjate slobodno prilozite dokaze. Ako predje 50 evra na osnovnu sumu samo dodate 10% (carine). Ako ne prelazi onda samo 20 % (poreza) plus postarina od carine 150rsd. Tako mi je uvek bilo. Da sam bila ostecena trazila bih odgovore.
2015 01 10
Potrazite po netu br za zalbe na rad carine i raspitajte se o svemu. Ne mozete dozvoliti da Vam neki carinik carini po svojoj volji, to je ilegalno i van svake pameti. Slobodno ga prijavite, Vas je novac i to je kradja. Dokaze imate na Aliju o svakoj kupovini sa svim detaljima i tamo su trajno. Sve prethodne porudzbine imate na Aliju na svom profilu u odeljku "Order list". Takodje Vam sa carine stize faktura na kojoj pise vrednost robe i visina poreza (i carine). Sve dokaze imate i mozete videti jasno gde je doslo do greske.
2015 01 10
Jos samo par detalja... Na toj fakturi imate IME carinika koji je carinio. Na netu imate spisak carina. Ako odete da prijavite neslaganje imate na Vasem papiru ime osobe koja je carinila. I ta osoba ce morati da odgovori odakle nalazi informacije o vrednosti. Na svakom koraku se vodi evidencija.
2015 01 10
To je Vase iskustvo, drago mi je sto ste uvek super prosli :) ko god misli da mu je jeftinije da sam naruci, naravno da moze, ja sam tu da izadjem u susret kome je moj nacin laksi i povoljniji :) A sami ste napisali da manje od 400 din izadje samo kada se naruci iznos do 13 dolara, tako da je onda u vecini slucajeva, cak i po svim Vasim navodima na ovaj nacin povoljnije :)
2015 01 10
Ok... najozbiljnije pitam kako moze da se prodje jeftinije. Ako se od istog prodavca poruci onda bude za nijansu jeftinije jer se postarina rasporedi na artikle. A ako porucujete na neki alternativniji nacin, preko neke susedne zemlje ili Vam neko salje cisto da vidim koje su opcije. A ako porucujete na standardni nacin onda bi za sve trebalo da vazi isto. Pa i ako neko nema racun u banci isplati mu se da preko Vas ili nekog da poruci tako jednokratno.
2015 01 10
ja narucujem u Madjarsku i iz tog razloga je ova cena :) kod njih je sve mnogo bolje regulisano, roba se carini na iznos preko 150 e. Dugo vremena sam narucivala u Srbiju i posle niza losih iskustava sam se odlucila za ovaj drugi nacin jer svakako cesto putujem u Madjarsku pa mi nije problem da usput pokupim i pakete. :)
2015 01 10
jel ima neko iskustva sa ebay-om kako se tamo narucuje i da li je neko narucivao? :)) Videla sam neke kupace pa me zanima kolika postarina bude otprilike ako cena kupaceg iznosi 10dolara
2015 01 19
Sto se tice e-bay vise puta sam narucivala i nikakav porez ni carina nisu naplacivani... Za taj kupaci od 10 dolara ne bi trebalo nista da platis osim tih 10 dolara...
2015 01 20
Ako funkcionise kao kod nas Limundo onda nema dodatnih troskova... Ali vidim puno kineza na ebay-u... cak su i slike kao na aliju. I pise da je zemlja porekla KIna. Ja kad bih nasla nesto tako proverila bih da li na aliju ima jeftinije.
2015 01 20
Ebay i aliexpress imaju 98% istih predmeta po istoj ceni, samo morate vise da trazite i provedete vremena. I vecinom je sva ta odeca iz Hong Konga i besplatna je postarina, nema carine, nema pdv-a..... Naravno da postoje i stvari koje su iz Velike Britanije, Amerike....ali za njih vecinom nije besplatna postarina sta vec, jako je velika. Na ebay-u sam narucila preko 300 predmeta i vecinom sam bila zadovoljna, sve je u skladu sa cenom.
2016 04 20
1 2