Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Davanje duplih utisaka = nekorektno ?

Ne znam za vas, ali mene jako nervira davanje dva ili cak tri utiska iako se desila samo jedna saradnja. A i kad se desi da dve clanice ostvare 2-3 saradnje, opet mi je besmisleno da razmene vise od jednog utiska jer na neki nacin se obmanjuju ostale clanice. Zasto? Zato sto npr neka clanica ima 120 utisaka a realno bi trebala imati npr 70. Ili umesto sto ima 500, trebala bi imati npr 330. Limundo je sa te strane bolji, pregledniji, jer se vidi sa koliko je osoba clanica poslovala, dok ovde te preglednosti nema. Ja to zovem 'nabudzivanje profila'. Posto ne vidim nacin da se davanju duplih/laznih utisaka stane u kraj, ja ovim putem apelujem na clanice da to ne rade. Cak iako vam neko prvi (nevazno iz kog razloga) ostavi dva utiska, zamolite ga da obrise taj drugi, jer nije fer. A i ne znaci vam mnogo imale vi 250 ili 400 utisaka, jer ako ste ok i posteni, i tih 250 je sasvim dosta, nemojte biti alavi. Ako imate savesti. Ako ne, onda cu vas nabudzeni profil zaobilaziti jer cim neko gradi rejting na prljav nacin, meni to dosta govori o osobi.
2014 12 25
Na Limundu je vidljiv ukupan broj ocena od jedinstvenih korisnika, ali i ukupan broj ocena uopšte. Na primer, ja imam 29 jedinstvenih ocena, i 101 ocenu ukupno (jer sam često kupovala od određenih prodavaca). Bilo bi lepo da je to i ovde tako sređeno, tako da bude preglednije -- da se vidi broj jedinstvenih utisaka, i ukupan broj svih utisaka. Kada neko ostvari više saradnji, logično je da ostavi više utisaka. Viđala sam slučajeve da devojke sarađuju više puta i nekoliko puta budu zadovoljne, a onda dođe do loše saradnje i negativnog utiska, koji je takođe zabeležen. Davanje više utisaka je ponekad "budženje", a ponekad realno stanje stvari. A sad, to što na ovoj sprdnji od sajta nisu kadri/zainteresovani da naprave sistem koliko ni na šugavom Limundu, sve govori [:smejatise]
2014 12 25
Ako clanice vise puta ostvare saradnju, ne vidim razlog zasto ne bi ponovo dale utisak? Pa ko ti kaze da ce sledeci put biti u redu saradnja, ovako utiskom potvrdjujes da je bila ponovo dobra.
2014 12 25
Bilo bi super da je i ovde sistem ocenjivanja uredjen kao na Limundu - to i ja kazem. Jednostavno, ovaj sajt je ionako u haosu, a davanje 2-3 utiska dodatno otezava procenu clanica. Ovo pogotovo vazi za jednu saradnju, npr odes kod clanice i vidis da ima 2 pozit. ocene i kao kupac i kao prodavac, a obe je dobila u roku od 2 minuta. Jel' to korektno?
2014 12 25
to sto je neko vise puta saradjivao sa istom clanicom, samo govori o tome da je taj prodavac na mestu cim mu se kupci vracaju.. ono sto ja ne volim da vidim , a ima ga kod clanica sa 200+ utisaka je to da ako npr neko kupi vise artikala od istog prodavca da mu broj ocena koliko je artikala kupio u toj turi.. msm, glupost... das mu jednu ocenu kao prodavcu ti dobijes jednu ocenu kao kupac i cao.. za mesec dana kada opet budete saradjivali oceni ga za tu turu opet, ali jednom ocenom...
2014 12 25
Ne znam, ja se drzim toga da ne dajem vise od jednog utiska a isto tako naglasim da ne zelim vise od jednog i to je to. Moj predlog je ostavljati po jedan utisak a pri svakoj sledecoj saradnji ne. A ako se desi da neka od sledecih saradnji ne bude dobra, onda probati to resiti sa clanicom. Za slucaj da dogovor ne padne, onda lepo na forumu prozvati doticnu i resen problem. Za sve postoji resenje. I ovo je samo neko moje zapazanje, ne mora se niko sloziti sa mnom, svi smo mi razliciti. [:osmeh]
2014 12 25
Svaka saradnja je jedinstvena i iz tog razloga za svaku saradnju bi trebala biti posebna ocena. Meni je ovo besmisleno da je moguce ostaviti samo jedan pozitivan utisak, jedan neutralan i jedan negativan. Prvo jer nije fer prema novim clanicama, ranije dok nije bilo toga stare clanice su na ovaj nacin sakupile gomilu pozitivnih ocena iz vise saradnji, nove clanice to ne mogu. Drugo, kao sto sam vec navela, svaka saradnja je individualna. Moze vam se dogovoditi da dva puta saradjujete sa jednom osobom, prvi put sve prodje lepo, drugi put lose.
2014 12 25
pa i ne mozes ostavljati vise utisaka za vise artikala. al ako je razmena, ja sam dobila robu, ostavljam pozitivan utisak prodavcu, kad njemu stigne roba i javi se, ostavljam pozitivan njemu opet kao kupcu. to mi je logicno. e sad sto obicno roba stigne u isto vreme pa su ta dva utiska u roku od par minuta, to je slucajnost.
2014 12 25
Potpuno se slazem sa LondonRain.
2014 12 25
Dakle, mayana , ti nakon obavljene razmene sa nekim ostavis 2 utiska clanici sa kojom si obavila razmenu?
2014 12 25
Normalno je da na VISE saradnji das VISE utisaka. Jer to nije jedna saradnja. Mozda cu ja nesto kupiti od neke clanice. i ostaviti joj pozitivnu. I sta ako ona posle kupi od mene po tvome spadne da nije fer da i ja njoj dam kao prodavcu pozitivnu. Druga je stvar kad neko je imao samo jednu saranju pa odmah da i kao kupcu i prodavcu i neutralnu na osnovu jedne saradnje. Smatram da svaka saradnja zaszuje ocenu jer nikad nznas da li je pozitivna ili ne. Samo bi bilo super da odmah i pise sta je ko uzeo sto bi bio gratis i dookaz da je doslo do istog da se ne dele tek tako. Ali ako ja kupim od iste clanice 5 predmeta i ona od mene isto vise, nije ni bitno, ne vidim razlg da ne dodje do bar te 2 pozitivne, kad je saradnja bolja od toga. I to nije pumpanje clanica vec dokaz da su e clanice dobre saradnice. Ja bih pre saradnjivala sa nekim kod koga su se clanice vracale nego kod nekoga ko nema toliko dobar utisak. Treba da se daju ocene i na odustaanja, ispale od kupovine, samo citas utske i znas o cemu se radi. Svaki vid ocena moze biti pohvala ili upozorenje.
2014 12 25
da, meni su tako objasnile starije clanice kad sam pocinjala, posebno kad sam pocinjala s razmenama i meni je to ok. i mislim da bi bilo super da bude ko u limundu vezano za predmet koji je prodat,i takodje da mozes za svaku saradnju poseban utisak. i bilo bi takodje dobro da ko u limundu bude kad vidis broj negativnih i kliknes na broj, da ti izlista samo negativne, a ne da moras da listas redom i da ih trazis.
2014 12 25
Po meni to ne spada ni u kakvu obmanu niti nabudzivanje profila, svaka saradnja zasluzuje po jednu ocenu, i ne vidim razlog da ne bude tako. Cak iako nekom prodam 3-4 stvari, ostavim jedan utisak, ali ako posle nekog perioda opet saradjujemo, naravno da sledi ponovni utisak
2014 12 25
Mislim da se problem koji je iznet ipak ne može nazvati nabudživanjem utisaka. To važi u sličajevima kada se otvaraju dupli profili samo radi ostavljanja utisaka. Ja sam saradjivala sa nekim osobama po 4-5 puta, a mogla sam da ostavim samo dva utiska(za kupca i za prodavca) i baš mi je žao što nisam to mogla da uradim svaki put. Eto, te ososbe su oštećene.
2014 12 25
Ne slazem se sa tim da se u slucaju razmene daju dupli utisci, jedna saradnja, jedan utisak. Ako sa nekom clanicom saradjujem dva puta, ostavicu joj utisak, a treci put cu joj ostaviti neutralan. Zasluzile su, jer da nisu, ne bi porucivala ponovo. I to nije nabudzivanje utisaka, te devojke su zasluzile dva i vise utiska (barem u mom slucaju).
2014 12 25
1 2