Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Ovo MORAM da podelim sa vama! Oduševila sam se!

Posle toliko čitanja, toliko hvalospeva (a i kritika) o tome.. Odlučila sam da probam čuvenu sirće ''masku'' za kosu. S obzirom da je moja prilično oštećena od farbanja, ovim se bukvalno, ali BUKVALNO vratila u život! Čak su mi se vratile i moje prirodne kovrdže (koje su dobile neki žnj oblik od farbanja i sušenja) i divno se sijaju! [:lepota] Pretpostavljam da bi za ravnu kosu bio ravan i gladak efekat. :) Kako sam to izvela: -Kupila sirće od divlje jabuke, u Maxiju. Proizvođač je ''Bakina tajna'', tako da je najverovatnije i organsko. :) -Dooobro nakvasila kosu, zatim natopila nerazblaženim sirćetom i ostavila da stoji pola sata (pošto mi je jako gusta kosa), mada može i manje. -Oprala zatim šamponom, stavila masku par minuta. -Isprala i zatim prešla preko sa razblaženim sirćetom i vodom, odnos 1:2. -Sve ovo sa mlakom vodom, na granici sa hladnom, jer hladna voda zaglađuje i zatvara kutikule dlake. Morala sam da podelim ovo sa vama jer sam stvarno oduševljena [:kezitise] Ovo bih definitivno preporučila svima koji žele da vrate sjaj i glatkoću farbanoj kosi! Da li ste i vi probale ovo ili nešto slično? Kako je vama ispadalo? [:osmeh]
2015 01 31
probacuuuuuuuuuuu :))
2015 01 31
Sa ''naučne'' strane jelte, čituckala sam da u stvari sirće pravi PH balans u kosi, koji je poremećen posle farbanja :) Takođe, skida višak kozmetičkih preparata i ''hemije'' sa kose, na prirodan način. Uz ovo preporučujem sušenje metodom 'držanja peškira na glavi', pa kad imate vremena, odvojite par sati da udovoljite kosi, biće vam zahvalna :))
2015 01 31
Hvala ti draga na korisnom savetu.Probacu,pa se javljam da kazem svoje utiske [:poljubac] [:lepota]
2015 01 31
Jabukovo sirce?
2015 01 31
Da, jabukovo. Ali gorenavedeno je tačno ono koje sam držala na glavi [:kezitise]
2015 01 31
Meni bi bilo frka da stavljam nerazblazeno jabukovo, mada sam citala da je super za kosu, ako se nateram da probam javljam utiske [:stidljiv]
2015 01 31
Iskreno da ti kažem, ja sam bila skeptična u vezi sa stavljanjem bilo kakvog sirćeta na kosu. Zato sam i napisala gore, dooobro natopiti kosu vodom pre. Dakle, to je u suštini razblaženo. Meni je bilo bitno da bude što manje razblaženo zbog skalpa, jer mi je jako masno teme, a suv ostatak kose i nikad nisam koristila šampon za dubinsko pranje (čiji efekat ima sirće). Zatim izmasirala glavu prstima da se to sve lepo skine. Javite utiske [:osmeh]
2015 01 31
Da, ima smisla [:osmeh] Znaci mislis da ti se kosa opravila ili je samo vizuelno lepsa? [:osmeh] Od dubinskog pranja nisam mogla da ocesljam kosu 3 dana, bez obzira na pakovanje [:vrtoglav]
2015 01 31
Ti šamponi su uglavnom prepuni hemikalija; sulfata i sl. Ne može da se poredi sa ovim, jedino im je 'zamisao' dubinskog čišćenja ista, s tim što gorepomenuto to zapravo i radi, za razliku od šampona (jer nisi jedina koja se na njega žali). Sad ću da pustim kosu opet da se ''uništi'', tj neću da je diram, pa da napravim poređenje, slikam kosu pre i posle [:osmeh]
2015 01 31
Jao divno, mislim da ce nam slike najbolje razjasniti sve [:lepota]
2015 01 31
Interesantno... [:lepota] A sta dodje dubinsko pranje kose? maloizgubljensmajliups
2015 01 31
Odličan link, Kris! Baš su lepo sročili sve [:osmeh]
2015 01 31
Meni su to dubinsko radili pre nekog botoksa kose, nije losa stvar taj botoks, dodje kao neka jaca maska koja ima produzeni efekat, znam da me je cupalo cesljanje posle dubinskog kao kad pokusavas da rascesljas natapiranu kosu [:plakati] Konkretno nisam videla neko poboljsanje kao sto oni navode, ali verujem da ne moze da bude lose za kosu ponekad da se uradi [:osmeh] Imaju i home made varijante po netu sa soda bikarbonom i sl [:osmeh]
2015 01 31
Ja nisam imala nikakav problem da se očešljam posle sirćeta, čak naprotiv. To je kad se stavlja hemija.. Hemijom ne može da se popravi druga hemija :) Pričam iz iskustva, nema šta nisam probala, a čim sam videla sastave tih šampona za dubinsko pranje, samo sam sebi rekla: "Nope, nema šanse ovo da stavim na glavu." xD E sad, drugo je u slučaju ako imaš toliko uništene krajeve kose, tu već ne pomaže ništa sem šišanja i nikakav 'čudotvoran' proizvod. Zato što dlaka kad počne da cveta, cveta na gore, i kad se ne šišaš, raširi ti se na celu kosu i bude sva kao ućebana.. Ovo drugo sam naučila na teži način dok nisam počela redovno da se šišam.. Dakle, prve 4 osnovne stvari za zdravu i dugu kosu na duge staze: 1. Redovno češljanje. 2. Bar jednom ili u 2 meseca šišanje krajeva. 3. Dubinsko pranje temena. 4. Farbanje na minimum, ili korišćenje onih bez amonijaka.
2015 01 31
1 2