Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

HEMOTERAPIJA, pomoc..

Danas sam saznala da jedna osoba iz uze porodice ima 2 tumora, jedan na mozgu, jedan na plucima, rak kostiju... Krenula je na hemoterapiju. U potpunom sam soku. Iskreno se nadam da niko nije imao slicno iskustvo, ali ako jeste, da li mozete da me posavetujete, ne znam nista od tome, koja je verovatnoca izlecenja, kako pomoci osobi koja je u takvoj situaciji...? Ako pocnem da trazim na internetu samo cu da poludim, ne zelim da verujem da samo 2% ljudi to prezivi kako sam cula. Svaka informacija ce mi znaciti.
2015 02 26
U mojoj porodici trenutno imam slican problem, ali istu bolest. Najbolje je pozitivan duh i da covek sebe ne ubije u pojam svojom bolescu. Ne treba slusati negativne prognoze doktora, znam ljude kojima su rekli da ce ziveti po par meseci a evo ih vec godinama zivi. I naravno odmah izbaciti iz ishrane svinjsko meso, generalno uopste masna mesa jer one posebno hrane celije raka.
2015 02 26
na zalost vrlo sam dobro upoznata sa ovom bolescu jer mi je neko vrlo blizak vodijo borbu sa ovom bolesc tako da sam cetri godine sve zivo prosla svega se nagledala i naslusala jedan savet neka se drzi doktora nikako vracara gatara bionergicara i ostalih lesinara koji samo kupe novac nema mesto gde nismo bili nema tog prevaranta koji nam nije uzeo novac sto se tice jela bukvalno sve neka jede price kako je mast stetna a zejtin dobar nikako ne slusati jer najvise carcinogena ima bas u zejtinu i naj bitnija stvar pozitivan stav i da veruje u bolje sutra [:tuzan]
2015 02 26
Neka predje na makrobiotichki rezim ishrane,chula sam da to dosta pomaze.nemoj najbolje gledati po internetu shto se same bolesti tiche jer ume bash da smrache neke informacije.shta god da se deshava budi podrshka toj osobi jer u takvim trenutcima to najvishe znachi.drzi se i glavu gore.
2015 02 26
Na zalost prosla sam kroz isti pakao,ono sto ti najiskrenije savetujem jeste totalna promena rezima ishrane,ali za to nisam strucna pa necu da ti oduzimam vreme mojim nagadjanjem.To bi rebalo da te savetuje neko ko zna.
2015 02 26
Pored mesa,izbaciti i secer!A svi koji su uz bolesnika(naoruzani maksimalnim strpljenjem i ljubavlju) neka koriste nesto za smirenje,naravno uz konsultaciju sa doktorom.Duga je to borba,treba ostati pribran i pozitivan i rezultati ne izostaju...
2015 02 26
Dodatni problem je sto je tumor nadjen tokom operacije vilice, i oslabljen joj je imunitet usled 3 meseca hrane bukvalno na slamcicu. Hvala svima na savetima. Citam o ulju konoplje, da pomaze kod bolova, da li neko ima iskustva sa tim, poprilicno je skupo a nisam cula licno ni od koga da deluje, samo sam citala? Jako mi je zao sto ste prolazile kroz ovo, neverovatno kako sve ostalo postane nebitno, lepo kazu da je zdravlje jedino bitno u zivotu, ali svi to uzimamo svi zdravo za gotovo do prve ozbiljnije bolesti.
2015 02 26
uzimala sam ulje konoplje jeste skupo ali je dobro mada za bolove nama jedino sto je pomagalo to su flasteri koji se kupuju u apoteci
2015 02 26
Lidija jel ti nije problem molim te da mi napises kako se upotrebljava ulje? I koji flasteri, flasteri bas za bolove? Prvi put cujem .
2015 02 26
sada cu ti sve poslati u pp da ne zbunjujemo ovde ostale clanice mozda neka zna jos nesto mada smo mi zemlju prevrnuli i sve sto je postojalo smo probali
2015 02 26
Hvala Lidija i hvala jos jednom svima na savetima i podrsci. [:poljubac] Ko god zna jos nesto, pisite.
2015 02 26
Moja majka pre 7 godina imala rak dojke,otkriveno na vreme.Prošla je kroz hemoterapiju i zračanje.Važno je ne izbacivati ništa iz ishrane,sve je hranljivo u granicama normale.Što raznovrsnija to bolje.Nikako izgubiti na težini,pojačati voće i povrće,pogotovo cvekla/nar/španać.Jačati imunitet hranom jer hemoterapija truje telo.Imala sam i žensku osobu sa tumorom u glavi,posle operacije vratio joj se vid.Jako pomaže pozitivno okruženje.Ako može da se operiše,najbolje je što pre izvaditi nego raditi biopsiju.U ovim stvarima gubljenje kose je najmanje važno. Samo pozitivno.
2015 02 27
Sreca pa su tvojoj mami otkrili na vreme, hvala ketiperi puno. [:osmeh]
2015 02 27
jovana dosta sam o tome procitala od juce, zvuci neverovatno ali moracemo da probamo i sa tim, hvala ti puno sto si se ukljucila, lepo je cuti pozitivnu pricu [:osmeh]
2015 02 27
Potresem se cim cujem pricu o kanceru, jer sam nazalost, pre par godina, rodjenu majku, oplakala za zivota, posle doktorove konstatacije, da "idem kuci i spremam se za najgore, jer njoj leka nema". Kada su rezultati sa biopsije stigli, a nalaz glasio "benigno, pocetak maligniteta" trgla sam se i borila zajedno sa njom. Sve faze smo prosle, zracenje, hemoterapiju, shishala sam joj poslednjih par pramena kose.. Ali, eto juce sam je farbala, fenirala njenu prelepu, gustu kosu, koja je sada paz frizurica i uzivala. Savet: tesko je neopisivo, ali samo pozitivnosti i vedrine! Zelim vam da budete jake, istrajne i povremene padove, dozivite kao lekciju da budete jos jace! Srecno!! [:poljubac]
2015 02 27
1 2