Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Drugo /

Razgovori /

Pitanje:Da li kasnimo?

Drage devojke jako me zanima vase misljenje. Imam 26 godina(uskoro 27) i u poslednje vreme cesto sam pod pritiskom ljudi oko mene sa pitanjima kad cu da se udam, kad mislim da radjam, sve su se vec poudale itd. Kakvo je vase misljenje o tome? Ja sam trenutno sama, naravno da planiram da se udam jednog dana kada bude bilo vreme za to, smatram da je pravo vreme onda kada ja to budem zelela i kada budem nasla osobu sa kojom zelim da nacinim taj korak, a ne da se udam cisto da bih bila udata jer mi je kako svi kazu vreme za to. Sta vi mislite o tome?
2015 03 28
Ja cu uskoro 23...samo...pa mi opet postavljaju ta pitanja :) Mislim da ti vec imas savrsen odgovor na to pitanje :) "..smatram da je pravo vreme onda kada ja to budem zelela i kada budem nasla osobu sa kojom zelim da nacinim taj korak.."
2015 03 28
Bolji odgovor ja ne bih nasla :)
2015 03 28
SukiStyle je izdvojila savršen citat koji treba da bude tvoj odgovor svima njima. Ta pitanja su intimna i iritantna. Smatram da ih najviše postavljaju oni nezadovoljni svojim životima, pa im te informacije dođu kao mleko i šećer na kafama - trač partijama. Pravo vreme nije određeno brojem godina, već intuicijom u stomaku koju prepoznaš po lepetu krila. :) Iz ugla nekog ko je u braku (venčala sam se sa 25 godina, tj. prošlog leta) toplo preporučujem da, čak i kada do toga dođe, ne odajete pojedinosti i ostanete tajanstveni dok sve ne budete lepo isplanirali. Pritisak koji okolina daje sebi za pravo da nametne ume da bude nepodnošljiva i zapreti da uguši užitak. Nećete ni skinuti venčanicu, a već će vas pitati kada planirate bebu, tj. da niste već trudne, zatim kada će dete dobiti batu ili seku... Generalno, uvek će od vašeg života tražiti više. MA, KO IH ŠIŠA. xo
2015 03 28
Ja imam 22, udata sam i imam sina od 10 meseci. Sreca najveca! Zavrsavam fax ,posvecujem se detetu maximalno, ugadjam muzu i uskoro se selimo za Pariz. Takodje ucim i francuski jezik, izlazim 2-3 puta mesecno. Svakodnevne kafe sa drugaricama i setnje sa decom su uobicajene. Tako da dobrom organizacijom se sve moze u zivotu. Ni sanjala nisam da cu u ovim godinama steci ovakvo bogatstvo. Udaj se kad ti srce pozeli u 16, 28 ili 43.. Srecno !
2015 03 28
Ove godine cu 24godine, i isto tako ce ove god biti 5 godina kako sam u vezi...planiramo buducnost, ali ja necu jos da se udajem (imam frku sa tim [:smejuljitise] ). Ali jedva cekam da zavrsim fax i da pocnemo da zivimo zajedno...pretpostavljam da kada se to desi da cu vremenom postati spremna i na sledeci korak. Sva sreca mi nemamo taj pritisak okoline...svi znaju da smo sto godina zajedno, ali niko nam ne postavlja to pitanje. Izgleda da treba da se zahvalim svojoj okolini sto je takva (tj gleda svoja posla). [:smejatise] A realno i ja sam takav tip osobe da nasa okolina zna da ne smeju da mi se mesaju. [:smejatise] Mada je ovo danasnje vreme takvo da osobe mlade sklapaju brakove i radjaju decu, ja ipak smatram da mi jos nije vreme i da nisam spremna. Radi ono sto ja zelim, jer ja treba da zivim sa svojim odlukama a ne neko drugi. @KgShopping: Tvoja prica zvuci kao iz bajke! [:lepota] Zelim vam puno srece! [:osmeh]
2015 03 29
Hvala vam zenske, vidim da se dosta slazemo, ipak je to veliki korak i treba sa tim nekim provesti ostatak zivota a ne samo popiti kafu. Ivanaa meni to dodje na isto, kada budete ziveli zajedno dodje ti kao brak,samo bez papira :) Razumemo se [:osmeh] Sve je to divno, uostalom sta je smisao zivota ako nije osnovati porodicu,imati nekog pored sebe i ostvariti se kao majka... Divne ste cure, sad mi je malo lakse kada vidim da neko jos deli misljenje samnom [:poljubac] [:poljubac] [:poljubac]
2015 03 29
Liky8888 ja sam se udala sa 20 godina, imam sina koji ima 2 god. i cerkicu koja ima 1 godinu, mogu ti reci da je na mene bukvalno vrsen pritisak zasto sam se tako rano udala, nisam upisala fax. bla, bla, bla. [:sokiran] Meni se sve to desilo ne planirano, i uopste se ne kajem, da mogu da biram o5, o5 bix izabrala sve ovo, jer imam divnu porodicu, divnu decicu, i bas mi je drago sto se sve ovako desilo. Imam vremena za sve i za sebe, za izlaske sa muzem, za druzenje, pritom deci sam potpuno posvecena, i radim na njixovom vaspitanju jos od sada, i u potpunosti slazem sa KgShopping dobrom organizacijom se sve moze u zivotu! Tako da mila Liky8888 ljudi ce uvek naci neku zamerku i neko pitanje, jer previse ljudi ima dosadan zivot, pa vole da zive tudji, takooo da uopste nemoj da obracas paznju na to. Napr.suprotnost meni je moja majka koja je mene rodila sa 36 god. premaaa tome, nikada nije kasno, desice se kada bude tako trebalo, ne brini nista, samo uzivaj! Sve najbolje [:poljubac]
2015 03 29
Ja uvek kazem da ima vremena ali me nervira taj pritisak okoline, svi zabadaju nos gde im nije mesto [:osmeh] Hvala cure [:poljubac]
2015 03 29
e sto mrzim to kada pitaju pa to je strasno.ja se redovno svadjam sa mojim calom oko toga jer bukvalno otkako sam se ja udala sa 20 i kusur jos pretprosle godine do dana danasnjeg moj matori mon stop kefce bratu kako treba da se zeni,kako mu je vreme a on decko ima 28 godina.. [:isfrustriran] a sa druge strane moja svekrva koja stalno kefce mom deveru koji je stariji od mog muza,ima 34 godine sve ono "ZNAS SINE,VREME TI JE DA SE ZENIS,BIOLOSKI SAT OTKUCAVA,KAD PLANIRAS DA SE ZENIS...." i slicne gluposti.i nju sam nekoliko puta zbog toga opominjala.rekla sam joj cekaj zeno da prvo nadje neku devojku,pa tek onda da se zeni.ne moze da se zeni tek tako,mora za pocetak nekoga voleti ....mislim ok,sa jedne strane je upravu,ali malo matorci siluju... [:isfrustriran] [:isfrustriran]
2015 03 30
kad dodje vreme dodje,to je ne objasnjivo,i to ce se i te kako osetiti...bez zurbe,prava osoba ce doci kad tad,bolje i to nego zadovoljiti roditeljsku zelju i onda posle nekoliko godina brak pukne i da tek onda naidjes na pravu osobu...samo slusaj sebe,a sta matorci kazu ma ko ih sisa... [:poljubac] [:poljubac] [:poljubac]
2015 03 30
meni su isto govorili inace,"JAO STO SI SE TAKO MLADA UDALA,MOGLA SI JOS DA ZIVIS,POZURILA SI".a ja na tako neke recenice uvek imam odgovor "NISAM UMRLA,ZIVA SAM,JOS UVEK KAO STO SE VIDI MRDAM I ZIVIM LEPO" i "JESAM SE MLADA UDALA,ALI TADA SAM NASLA PRAVU OSOBU KOJA MENI ODGOVARA U SVAKOM SMISLU"
2015 03 30
Jovana slazem se, mene mama bombarduje s pitanjima i stalno se svadjamo zbog toga. Neka od drugarica se udaje ili je trudna ona odmah meni prebaci u fazonu da su me svi presli, da sam jedino ja sama bla, bla... normalno, ne mogu da se udam sama za sebe [:osmeh] Kada budem ja to zelela i imala tu osobu s kojom zelim to da ucinim, ja cu tad to uraditi a ovako... mogu samo da me nerviraju pitanjima [:kezitise]
2015 03 30
pa naravno,ovako ako vrse pritisak na tebe ti onda jos vise iz nekog inata neces da pomisljas na to...mislim van svake pameti su...a kad su se neki od tih matoraca zenili i udavali sa 35,40 niko im a nije rekao jel?ma more .... [:isfrustriran] [:isfrustriran] [:isfrustriran] i naravno bices pametna i neces dozvoliti da ti se mesaju u odluku nego ces kao i dosad raditi po svom. da,i sa tim vise mi je preko glave...jedva cekaju da se uda ili ozeni njihovo dete,i onda kada se uda/ozeni nisu zadovoljni.hoce da se j... a da im ne udje eee pa ne moze tako rokane [:smejuljitise]
2015 03 30
Realno, uvek ce biti komentara. Narodu se ne moze udovoljiti...ako se uda/ozeni mlad - gde zuri; ako je u dugoj vezi - kad ce svadba; kad se vencaju - kad ce dete i tako u beskonacnost... Zivite svoj zivot i pustiti druge... Ja sam nasla osobu sa kojom zelim da provedem zivot, ali ja jos necu da se udajem iako smo 5 godina u vezi...kada smo poceli imala sam 19god, on 20...i krenula sam na fax i svega sam se odrekla zbog tog faxa... mi jesmo toliko u vezi, ali smo sve vremena na daljinu u vezi. Zato jedva cekam da zavrsim fax da razmazim sebe i uzivam u cemu zelim, da pocnemo da zivimo zajedno i uzivamo zajedno...a za brak i decu ima vremena...to me svakako ceka. Najbitnije je da sam nasla osobu kakvu sam trazila! [:lepota] A to je po meni i najbitnije...sve ostalo ce samo doci. [:osmeh]
2015 03 30
1 2