Kada u kući nemate ništa slatko, a morate nešto da gricnete, evo brzog rešenja [:osmeh]
Od materijala Vam je potrebno:
500 gr šećera, 120 gr margarina, 100 ml zejtina, 100 ml mleka
Sve se to kuva 8 minuta. Kada se skloni sa šporeta, doda se 250 gr brašna, 50 gr kakaoa. Promeša se drvenom kašikom. Možete dodati i lešnik, suvo grožđe, orahe, badem, žele bombone, po ukusu.
Smesa se sipa odmah u podmazan pleh, dok je još vruća, i ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. Čim se ohladi, može se staviti u frižider.
Recept je stariji, proveren, parvila sam puno puta
Posle kuvanja, vruća smesa se može izliti u kalup oblika koji god želite, ja sam skoro izlila u kalup u obliku srca i nazvala ga Čokoladno srce [:osmeh]
Evo i slika
[slika:86ed9654-3e62-498e-b57c-93510afac97f]
[slika:57f4832a-0b66-418b-b1d7-532d673ec342]
Kada u kući nemate ništa slatko, a morate nešto da gricnete, evo brzog rešenja [:osmeh]
Od materijala Vam je potrebno:
500 gr šećera, 120 gr margarina, 100 ml zejtina, 100 ml mleka
Sve se to kuva 8 minuta. Kada se skloni sa šporeta, doda se 250 gr brašna, 50 gr kakaoa. Promeša se drvenom kašikom. Možete dodati i lešnik, suvo grožđe, orahe, badem, žele bombone, po ukusu.
Smesa se sipa odmah u podmazan pleh, dok je još vruća, i ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. Čim se ohladi, može se staviti u frižider.
Recept je stariji, proveren, parvila sam puno puta
Posle kuvanja, vruća smesa se može izliti u kalup oblika koji god želite, ja sam skoro izlila u kalup u obliku srca i nazvala ga Čokoladno srce [:osmeh]
Evo i slika
[slika:86ed9654-3e62-498e-b57c-93510afac97f]
[slika:57f4832a-0b66-418b-b1d7-532d673ec342]