Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Ishrana, recepti, ekologija /

Da li i vi volite da kuvate? Evo sjajnh recepata u temi ---->

Slana torta mi deluje bas ukusno kao i Punjeni paradajz [:lepota]
2015 12 11
Krompir punjen cevapima 10 kom cevapa 10 kom krompirica velicine cevapa vegeta biber 1 slatka pavlaka ulje Krompire oguliti, oprati i izbusiti mu sredinu koliki je cevap. Krompir pouljiti i zaciniti. U sredinu staviti po cevap. Redjati u pleh, sipati ulje i zaciniti preko. Peci oko 40 min na najjacoj temperaturi. Pred kraj pecenja zaliti pavlakom (moze i paradajz sosom , ko kako voli). [slika:f097853e-a726-4ec7-82d4-123f29df509e]
2015 12 13
Nepecena torta 400g piskota 600ml mleka 2 pudinga od cokolade 50g cokolade za kuvanje 125g margarina 100g secera u prahu 4 kasike secera 250ml slatke pavlake Umutiti puding sa secerom (4 kasike) i 100ml mleka, a ostatak staviti da provri. Skuvati puding i ostaviti da se dobrooo ohladi. Ulupati margarin sa secerom u prahu pa dodati u ohladjen puding. Kalup obloziti folijom. Piskote umakati u mleko i redjati uz obruc pa na dno kalupa. Sipati fil i poredjati ostatak piskota po njemu. (bolje staviti i vise koju piskotu nego da fali, raspasce se torta.. ne stedite na piskotama) Umutiti pavlaku i ukrasiti po zelji... Ja sam je pravila za svoj rodj i odusevili smo se svi.. [slika:24daf78f-6390-4d0a-8617-23c7f848c4e5]
2015 12 13
Omiljena torta svih mojih drugara i obavezno moram da im je pravim za rodj Bounty torta kora: 9 belanaca 300g secera 210g kokosovog brasna prstohvat soli fil: 11 zumanaca 120g secera 300g cokolade za kuvanje 300g putera 60ml mleka KORE veliki pleh od rerne obloziti papirom za pecenje i namazati ga puterom. Rernu zagrejati na 180* Mikserom cvrsto umutiti belanca sa prstohvatom soli. Postepeno zatim dodavati secer, sa sve ukljucenim mikserom i mutiti dok masa ne postane cvrsta i sjajana. Onda varjacom pazljivo umesati kokos. sipati smesu u pleh , izravnati i staviti da se SUSI na 150* (cackalicom proveravajte dal je peceno) Ispecenu koru iseci na 3 jednaka dela po duzini.. FIL Zumanca kuvati na pari sa secerom dok se ne dobije gust krem (kad nakon sto varjacom povucemo po dnu serpe ostane cist trag). Kad je krem dovoljno gust dodamo cokoladu izlomljenu na komadice, sipamo mleko i mesamo dok se ne istopi cokolada. Sklonimo sa vatre i ostavimo da se ohladi. U ohladjen fil dodamo umucen puter mikserom da se lepo sjedini. redjanje... kora-fil-kora-fil-kora-preostali deo fila.. bounty cokoladica? ona je nista na spram ovoga, ukus je tako dobar, isti, cak jos bolji..
2015 12 13
Balavim svaki put kada se setim tvog recepta-pohovani krompir punje sirom, suvim mesom i kackavaljem. [:smejatise]
2015 12 14
ja kad god vidim hranu balavim :D
2015 12 14
Ja sasvim slučajno uđoh na ovu temu, već 15min čitam recepte i ide mi voda na usta :,'( Moraću da "maznem" neki od ovih recepata :P
2016 02 06
:") <3
2016 02 11
Пилећа крилца на Јордански начин Састојци: 8 пилећих крилаца 3 главице црног лука 8-10 чена белог лука 4-5 кромпира кашика цимета мало маргарина кечап со, вегета Припрема: 1. Крилца лепо опрати, зачинити и посути циметом, па порешати у плех. 2. Црни и бели лук насецкати ситно и посути преко крилаца. 3. Кромпир исећи на колутове и поређати преко лука, а преко свега тога ставити коцкице маргарина. 4. Залити са мало воде и ставити да се пече на 160˚ неки 40 мин. 5. Извадимо из рерне и прелијемо кечапом па вратимо да се запече на још 15 мин.
2016 03 12
1 2 ... 4 5 6