Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Kako negujete svoju kovrdzavu/talasastu kosu i koje kreme/pene za lokne preporucujete?

Otvaram ovu temu jer ponekad mislim da smo mi zene sa neravnom tj. kovrzavom i talasastom kosom zapostavljene. Mislim da bi red bio da malo porazgovaramo o nasim kosama i podelimo savete i trikove u vezi njenog odrzavanja. Pa eto ko je raspolozen neka napise svoju rutinu odrzavanja kose,neka pomene ako koristi neke maskice itd. Uzivajte! [:poljubac] ps: ako neko zeli neka ubaci sliku svoje kose to bi bilo super
2015 12 29
Rado bih ubacila sliku al ne vredi, ne mogu da ubacujem slike, nece da se ucitaju... Svidja mi se tema jako i ja sam neko ko ne moze da smisli svoju kovrdzavu kosu.. Ali jedna clanica mi je dala skoro savet kako bar malo da obuzdam lokne.. Operem kosu, stavim pakovanje ili balzam nije bitno i dok je to na kosi cesljam se.. S obzirom da mi s kovrdzavom kosom mozemo da se cesljamo samo kad je mokra, ovo je jos bolja varijanta.. Lepo se ocesljam pa operem kosu. Uvijem u peskir da upije malo vodu.. Onda rukama protresem kosu da se lokne razdvoje, nanesem penu (koristim advance techniques volume & culr mousse iz avona). Pa susim ili tako da se sama osusi ili difuzerom.. :)
2015 12 29
Drago mi je da ti se dopada tema,ja imam kosu nesto izmedju kovrdzave i talasaste (ne zna ni ona sta hoce) hahha,ali trudim se koliko toliko da je dovedem u red. Perem kosu nekim afroditinim samponom od koprive jer mi najvise prijaju ti "prirodni",zatim stavim balzam za kosu (trenutno koristim neki sayos). Kada zavrsim sa pranjem drzim kosu malo u peskiru da se prosusi,a zatim naprskam na nju gliss oil nutritive kao neki leave in balzam,najvise prskam na krajeve,a onda stavim brilijantin(krema za kosu) koju kupujem u depil medic shopu. Tim brilijantinom sam odusevljena jer ne isusuje kosu posto je u obliku kreme i bas je nahrani. I da, trudim se sto cesce da stavljam neke maske na kosu,uglavnom stavljam kokosovo ulje. :-D
2015 12 29
Previse je to za moju kosu, razmazicu je :D Salim se, poslednji put kad sam bila kod frizerke koja je mislila da ce i da me fenira pa da naplati i to, kad sam skinula gumicu zena se smorila jer se ne isplati feniranje... Ali kad mi je oprala kosu rekla mi je da prekinem da koristim sve sto koristim i da umesto svih maski, ulja i ostalih stvari, stavim mleko za telo.. Onda mi je ova clanica sa sajta, objasnila kako da i pravilno operem i osusim kosu i kad da je cesljam.. Obuzdala sam malo kosu, deluje mnogo zdravije... Ali ja i dalje ne volim svoju kosu :D :D :D :D :D
2015 12 29
Frizerka ti je rekla da stavis mleko za telo na kosu?! To prvi put cujem u zivotu :-D
2015 12 29
Da, kao nahranice mi kosu. Nisam probala.. Nesto mi se ne pokusva to :D Otkud znam o cemu je ona razmisljala kad je pricala :D Aj se menjamo? Daj kosu, evo tebi moja pa se svadja s njom.. Sad cu bas da je operem i nateram nekog da slika pa da probam da ubacim tako i ja sliku.. Sad kad uplasi pa se nekim cudom ispravi kosa :D :D :D :D :D :D :D :D
2015 12 29
Hahhaha svasta covek moze da cuje :-D ajde probaj da ubacis sliku
2015 12 29
Divna tema,evo ovako. Ja svaki put pre pranja stavim ili maslinovo ili ricinusovo,posto je poznato da nam je kovrdzava kosa izuzetno suva,bar moja. Perem je samponom od koprive i pantenola(afrodita),regenerator i maska mi je onbo veliko pakovanje roze boje koje se moze kupiti na pijaci za neke smesne pare a pakovanje je kilogramsko i kosa mi bude super. Za definisanje lokni koristim PIVO,koje mi je bolje od svih preparata,i susim je kad je zimski period difuzerom,a kad je toplije prirodno . :)
2015 12 29
E i ja sam htela da probam to sa pivom ali nikako da se nateram :-D Pre neki dan sam gledala na youtube-u neku devojku kako preporucuje da se stavi jabukovo sirce na kovrdzavu kosu,pa cu i to da probam.
2015 12 29
Ma da,prvo sto hrani kosu posle i sto oblikuje savrseno,nema boljeg preparata,a sve i svasta sam probala. Iskreno bila sam skepticna,mislila sam da ce mi smrdeti kosa,ali ispari jako brzo ,ako se dobro osusi,ako ne,ispari ali malo kasnije.Bitno je samo da pivo ili prokuvas,ili ga drzis otvoreno bar jednu noc,ili taj dan,zavisi kad peres kosu ,da bi ispario alkohol :)
2015 12 29
to za pivo sam i ja cula, al nisam jos probala bas zbog toga dal ce kosa da mi smrdi ili ne :/
2015 12 29
Meni je kosa kao toj gospodji sa slike posle piva(rekla bih da je Rubi) :D A ovako ako je osusim fenom,kao da me je struja udarila. . .
2015 12 29
Nista onda moram da se bacim na pivo ahhahah :-D
2015 12 29
Pa nista, moram to pivo da probam nema druge :-)
2015 12 29
ALi pivo na kosu,ne u grlo :D
2015 12 29
1 2