Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Da li moze neko da mi objasni kako funkcionise razmena, molim vas? :)

Dugo sam na sajtu, ali te razmene nikako ne razumem. Da li menjam predmet za predmet clanice koja mi ponudi razmenu pa ne placam nista, vec samo postarinu ili doplacujem razliku (ili ona meni) ili postoji i nesto trece. Ako neko moze detaljno da mi objasni, bila bih jako zahvalna! :)
2016 03 02
To ti je po zelji i po dogovoru. :) Ja recimo menjam predmet za predmet (naravno sto kod neke clanice pise - ne cizme za kapicu), uglavnom ne gledam cene, nekad dam i dva, tri predmeta za nesto sto smatram bas vrednijim, nekad pitam za par predmeta, nekad ponudim doplatu ako je razlika veca (zavisi od kvaliteta predmeta i sta za sta menjam), nekad ponudim da platim obe postarine... Ima onih koji doplatu traze i kada je u pitanju 50-100din, ali ja sa takvima vise ne saradjujem, jer mi je to glupost. Uglavnom, moj predlog je da procenis svoj i tudji predmet, uporedis taj predmet sa drugim stvarima i cenama na sajtu, pa onda kreces u akciju, vidis sa kime ti odgovara da saradjujes, vidis koga da iskuliras... :)
2016 03 02
Pa da, evo bas smo Iva i ja radile razmenu i lako smo se dogovorile, njoj se svidela moja majica, meni njena kosuljica i to je to...za cene se ni ne secam cak mislim da je moja bila skuplja nekih 200-300 dinara, ali to je zanemarljivo skroz, recimo doplatu sam jednoj devojci trazila jer je razlika bila 500 din a tad mi je bio preko potreban novac. Ovako uvek su mi dobro prosle razmene, i dobila sam neke lepe i kvalitetne stvari za koje mozda ovako nikad ne bih imala para da kupim u butiku... Ali ima svacega, traze ti lupam patike od 4000 a nude top od 900 dinara sto smatram besmislenim stvarno. Ja sam jednoj devojci ponudila razmenu za njene farmerke koje kostaju 3500, rekla sam joj dacu joj koje god stvari zeli i doplatiti bar 1000 din ako skupim, rekla je da joj se svidjaju dve stvari kod mene ali eto posle se nije javila vise... tako da samo pazi sa kim saradjujes, odmah se to proceni, trazi dodatne slike stvari ako nisu lepo prikazane, a i odmah osetis po razgovoru kakva je osoba, da li je namcor ili je otvorena i slicno. Srecno, i veliki pozdrav :)
2016 03 02
Sa normalnim i kulturnim članicama - lako je dogovoriti se.... Ali imala sam i ja slučaj gde mi članica traži čizme od 5000-6000 za "kapicu".... Poenta je u tome što zapravo nije ni htela razmenu već da mi proda svoju krpicu koja je bila kod mene u "omiljenim"... Prva me je kontaktirala i pitala za razmenu....naravno da je znala da neću razmenu za na 1:10... Čista navlaka da kupim, eto ....i toga ima...
2016 03 02
> Iva1991B: > To ti je po zelji i po dogovoru. :) Ja recimo menjam predmet za predmet (naravno sto kod neke clanice pise - ne cizme za kapicu), uglavnom ne gledam cene, nekad dam i dva, tri predmeta za nesto sto smatram bas vrednijim, nekad pitam za par predmeta, nekad ponudim doplatu ako je razlika veca (zavisi od kvaliteta predmeta i sta za sta menjam), nekad ponudim da platim obe postarine... Ima onih koji doplatu traze i kada je u pitanju 50-100din, ali ja sa takvima vise ne saradjujem, jer mi je to glupost. Uglavnom, moj predlog je da procenis svoj i tudji predmet, uporedis taj predmet sa drugim stvarima i cenama na sajtu, pa onda kreces u akciju, vidis sa kime ti odgovara da saradjujes, vidis koga da iskuliras... :) Hvala puno! Nikako nisam mogla da se snadjem sa tim razmenama.. zato nisam ni radila do sada :D
2016 03 02
Hvala vam devojke na objasnjenju! :)))
2016 03 02
kacavamp, na profilu ti piše da ne radiš razmene :o Radiš ili ne?
2016 03 02
> emushka: > kacavamp, na profilu ti piše da ne radiš razmene :o > Radiš ili ne? Ako bi mi se nesto baaas svidelo, onda bih bila otvorena za razmenu, ali su mu ipak parice potrebnije, iskreno. : )
2016 03 03
Takođe, budi spremna na to da mnoge članice neće da odgovre na pitanja o razmeni, iako im piše da ih rade, ili će bahato odgovoriti, no, to je već stvar lične kulture. Ima i onih koje u zameni podižu cene, što je prilično nekorektno. Opet, lični izbor :) Iskreno, ja sam imala baš divnih zamena, pri kojima sam dobila predmet koji bih svakako kupila od prodaje, pa mogu da kažem da su super opcija, ako se zvezde poklope :) Što se rizika tiče, ako neko želi da prevari, taj će prevariti kako god- i prilikom kupovine, i prilikom prodaje i prilikom razmene, nažalost :( Samo dobro uprati ocene, kao i za prodaju i kupovinu i eto :) Želim ti lepa iskustva sa razmenama :)
2016 03 08
Ja sam imala iskustva u razmenama samo novih stvari, davala sam novo i dobijala novo. Sve je stvar dogovora sa onim sa kojim saradjujes. Realno cene koje su ispisane nisu toliko bitne. Cesto su predmeti precenjeni ili dosta pristupacni. Vazno je biti realan.
2016 03 08
Ja sam u razmene dosta razocarana, bas skoro mi se javila devojka za razmenu, iako nisam nesto bila zainteresovana reko hajde da pogledam..bilo je nesto bas kasno uvece i odgovorim joj moze, ujutru javljam ti za koju stvar sam se odlucila..ona meni odmah odgovori tu, znaci videla je poruku..ujutru ja sam oko 11, 12 usla..pola predmeta je bilo skinuto i oznaceno kao prodato, ostavljene samo neke bezvezne stvari, ja reko neka hvala Imala sam jos jedu razmenu, nerealnu totalno, mislim da je moj predmet vredeo duplo ako ne i vise od predmeta za koji sam menjala kada sam videla uzivo
2016 03 28