Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Promene na grliću materice

Da li ste posle ginekeloških pregleda ikada saznali da imate PROMENE NA GRLIĆU MATERICE? Kako je sve to prošlo, da li je prošlo, šta ste morali da uradite po tom pitanju?
2016 03 02
Zavisi koji vid promena je u pitanju. Obavezno uradi papa test da nije slucajno HPV (humani papiloma virus).
2016 03 02
Da li si ti lično imala neko iskustvo sa tim? Napr. da li si radila kolposkopiju? Ako jesi ajde da razmenimo iskustva u inboxu...
2016 03 02
Kolposkopiju i Papanikolau test bi trebalo da uradi svaka žena, bar jednom godišnje, počev od 20 - te godine. Ja lično radim na 6 meseci. Ako misliš na ranicu tj. crvenilo na grliću materice, to nije strašno, i uklanja se laserski, pod lokalnom anestezijom i ne boli puno. A za svaku promenu moraš da se konsultuješ sa ginekologom gde će ti on odrediti terapiju koja je najbolja za tebe.
2016 03 02
AleksandraKraus - hvala na informaciji! Tačne rezultate dobijam tek za 19 dana tako da tek onda ću znati kakve su promene u pitanju.
2016 03 02
Meni je pre dve godine prilikom pregleda kolposkopijom primecena promena tj ranica. Radila sam biopsiju pod anestezijom u bolnici N. front i za dvadesetak dana su stigli rezultati. Morala sam na operaciju koja se zove konizacija (sece se 2/3 grlica i odmah se uzimaju nalazi za testiranje tj biopsiju ,da li su usli u zdravo tkivo ili ima jos kancerogenih celija. Tih mesec dana su mi bili strasni. Rezultati su bili dobri,sada idem na preglede svakih 6 meseci uz papa i ostale testove. Srecno:)
2016 03 03
Tanjaela, puno ti hvala na tome što si podelila svoje iskustvo sa mnom. I sa svima nama. I meni je ovo čekanje strašno. Može biti ništa a može i ko zna šta... Drago mi je što je sada sve ok kod tebe. To je baš ohrabrujuće za mene! :)
2016 03 03
Hvala draga, ako te jos nesto zanima slobodno pitaj, ne slusaj strasne stvari, misli pozitivno. Od svega mi je najteze palo cekanje ,tako da znam kako ti je ali pozitivne misli i sve ce biti ok:)
2016 03 03
Sve smo uz tebe da znas :)
2016 03 03
HVALA!!! Ma biće sve dobro! Na kraju će biti neka glupost pa ćemo se smejati kako sam digla frku! ;)
2016 03 04
Stigli rezultati!!! Samo je neka upala u pitanju, kažu da nije ništa strašno. Prošlo je i ovo čekanje! Pozdrav svima koje je ova tema takodje zanimala! Sad mogu da odahnem! Da li bi bilo pametno sada obrisati ovu temu da se ne zatrpava sajt? Pošto više nije aktuelna...za mene...
2016 03 21