Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Devojke, sta se to desava vise sa postarinom? :/

Ne znam da li sam luda ali na pocetku kad sam krenula da saljem bila je postarina 150 dinara, eventualno ako naznacim da mi otkup stigne porukom naplati se neka provizija, mislim da je bila 23dinara... A sta je ovo sad??? Sto nekih provizija, za postara, za postu, za otkup, za sta jos nece izmisliti??? Da li ima neka kurirska sluzba da je jeftinije jer se ovo iskreno ne isplati vise.. Hocu da kupim npr majicu koja je 500 dinara, na kraju me izadje 830 ili koliko vec... A retko koja clanica hoce da snizi cenu bas toliko..
2016 03 24
znam,i meni se isto desilo kada sam kupila cizmice...150 dinara kostale,a izaslo me sve skupa oko 500.provizija na proviziju,tako mi deluje zato je izgleda sad pametnije da se uplacuje postnetom,zbog bas tolike provizje sto uzmaju...
2016 03 24
Najjeftinija solucija je uplata na ziro racun u banci gde je taj ziro racun otvoren, jer tako nema provizije, i onda se placa samo postarina koja je 150 din ako je tezina paketa do 500gr, ili 240 dinara, ako je tezina preko 500gr. Ili ako neko nema racun, onda uplata postnetom. Tako se zna sta se placa i izbegavaju razne provizije na vracanje otkupa i slicno. Jednom sam se samo prevarila i prihvatila da mi devojka posalje predmet pouzecem, i nikad vise, platila sam 800 dinara, nesto sto je kostalo 400 din.
2016 03 24
> KaTjaP: > Najjeftinija solucija je uplata na ziro racun u banci gde je taj ziro racun otvoren, jer tako nema provizije, i onda se placa samo postarina koja je 150 din ako je tezina paketa do 500gr, ili 240 dinara, ako je tezina preko 500gr. Ili ako neko nema racun, onda uplata postnetom. > Tako se zna sta se placa i izbegavaju razne provizije na vracanje otkupa i slicno. > Jednom sam se samo prevarila i prihvatila da mi devojka posalje predmet pouzecem, i nikad vise, platila sam 800 dinara, nesto sto je kostalo 400 din. Upravo tako, jer za kupca je to najjeftiniji nacin.....Danas sam poslala clanici majicu, preporuceno jer tako je zelela, uplatila mi je novac na ziro-racun u mojoj banci, tako da uz popust koji sam dala i postarinu u iznosu od 100 dinara, za clanicu je to bila dobra kupovina....naravno, jos samo da joj posiljka stigne :-):-)....zelim da kazem(znam da ovim iskacem iz teme, izvinjavam se) da zaista na MK ima odgovornih clanica, kao sto je clanica kojoj sam poslala majicu. Pre nekoliko dana sam joj rezervisala majicu i dogovor je bio da ce uplatiti 25.kada dobije platu. Juce, 23. dobijem SMS izvestaj o uplati. Iznenadim se, ubrzo stize poruka od clanice da je uplatila jer mora ostati u bolnici a da posiljku posaljem na adresu njene mame.... Sta da kazem, osim da bih bez problema produzila rezervaciju, s obzirom na novonastale okolnosti...eto...prenela sam jedno iskustvo sa MK :")
2016 03 24
Sto se tice racuna u banci moram da pitam jel ni u jednoj banci ne naplacuju proviziju kad uplacujes na neki racun? :) A sto se tice te odgovorne clanice, svaka cast! Iskreno malo je takvih, koliko mi se samo puta desilo da rezervisu i ni traga ni glasa, ili jave da su odustale itd.. Bas mi je drago kad cujem tako neke lepe situacije kada clanice ispostuju dogovor... :)
2016 03 25
> anaziv: > Sto se tice racuna u banci moram da pitam jel ni u jednoj banci ne naplacuju proviziju kad uplacujes na neki racun? :) > A sto se tice te odgovorne clanice, svaka cast! Iskreno malo je takvih, koliko mi se samo puta desilo da rezervisu i ni traga ni glasa, ili jave da su odustale itd.. Bas mi je drago kad cujem tako neke lepe situacije kada clanice ispostuju dogovor... :) Da, ima jos uvek ovde i sjajnih prodavaca i kupaca ....a sto se tice uplate na ziro-racuna u bankama, stvari stoje ovako :-)....ako uplacujes u banci u kojoj prodavac ima otvoren ziro-racun, ndd placas proviziju ali ako uplacujes u drugim bankama, onda se placa....ali i u tom slucaju je povoljnije nego kada "saberu" sve stavke u posti :-)
2016 03 25
Da, da razumela sam, hvala Vam punoooo! :) Mislim da cu od sada definitivno tako.. :)
2016 03 25
ja imam racun u banci,mnoge clanice mi uplate ja odmah posaljem i postarina je tada daleko manja,ako mi uplate na racun iz komercijalne tada ni proviziju ne placa i zeljena stvar joj stigne za 150 din u zavisnosti od tezine ali ne placa neke razne stavke iz poste...mislim da utisci mnogo govore kome smete da saljete novac tako a kome ne,radite posteno i nema zime
2016 04 07
post express otkupnina +( 150 din.ako je težina do 500g,a 240din.ako je od 500-2kg) +20din+23din(provizije) + (3 načina, kako da ti se uplate pare ako si prodavac: 1.je 48din. najjeftinije ako ti poštar donese na kućnu adresu, 2.post netom uplata i 3.uplata na tekući račun ,što je oko 70din,zavisno od banke) uglavnom "deru",a i dobro zarađuju - zato kukaju u pošti, kada nema otkupnine(npr.razmena),kao ništa ne zarađuju!
2016 04 11
Nisam znala za ovo, ali svakako korisna informacija i pitanje.
2016 04 13
Za torbu od 4000 postarinu sam platila 426 dinara :O Stvarno nisu normalni, pocecu da koristim usluge drugih kurirskih sluzbi.
2016 04 14
I mene nerviraju silne postarinee, tako da ja kad kupujem volim unapred da uplatim na ziro racun, i da mi clanica posalje bez otkupnine ili preporuceno., Najjeftiniji i najbolji nacin :")
2016 04 21
Sama postarina i nije toliko skupa, kao sto je dana23 napisala - do 500 grama 150 dinara, preko 500 - 240 dinara. Najgore je ako izaberete opciju da placate pouzecem, onda ima 100 dodataka na postarinu :) Ja sam jednom narucila nesto pouzecem i nikad vise - dzemper od 400 dinara (imao je preko 500 grama) je izasao na kraju skoro 800 :D
2016 04 27