Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Ranica na grliću materice

Bas sam citala komentare i vidim da i to laserski- em sto kosta kod privatnika bas lepo- em sto boli otprilike koliko i ovo sto sam ja nekad odradila za dzabe. To se mora sanirati vremenom, jer od ranica krece kasnije rak grlica materice..ne odmah naravno, treba mu vremena da se razvije, ali jeste za lecenje. Probaj kantarion kako ti napisah po savetu doticne zene, pa uporedi rezultate za mesec dana, mislim da je najbezbolnije, najefikasnije i najjeftinije. Ako ih bude i dalje, tj da su iste velicine, pravac Klinika- Beograd ;) Ako se smanje na minimum, nastavi jos neko vreme Ne kazem da su svi privatnici losi u praksi, ali skoro sam slusala mladu devojku koja je obilazila mesecima privatno lekarstvo i na kraju je jedva naisla na Dr. koja je ustanovila da su je pogresno lecili sve vreme i da nikako nije smela da uzima toliko dugo kortikosteroide za taj problem, jer joj se stanje pogorsalo.. Ja sam npr cerki nasla prirodnu zamenu za kortikosteroidnu kremu (jer je opasna da se koristi duze vreme) u radnji sa biljnim preparatima. Verovatno imaju i vaginalete u prirodnoj podlozi, mada imas toga i u apotekama, pa se raspitaj, cak su i jeftine
2016 03 31
> jacaikaja: > Bas sam citala komentare i vidim da i to laserski- em sto kosta kod privatnika bas lepo- em sto boli otprilike koliko i ovo sto sam ja nekad odradila za dzabe. To se mora sanirati vremenom, jer od ranica krece kasnije rak grlica materice..ne odmah naravno, treba mu vremena da se razvije, ali jeste za lecenje. Probaj kantarion kako ti napisah po savetu doticne zene, pa uporedi rezultate za mesec dana, mislim da je najbezbolnije, najefikasnije i najjeftinije. Ako ih bude i dalje, tj da su iste velicine, pravac Klinika- Beograd ;) Ako se smanje na minimum, nastavi jos neko vreme > Ne kazem da su svi privatnici losi u praksi, ali skoro sam slusala mladu devojku koja je obilazila mesecima privatno lekarstvo i na kraju je jedva naisla na Dr. koja je ustanovila da su je pogresno lecili sve vreme i da nikako nije smela da uzima toliko dugo kortikosteroide za taj problem, jer joj se stanje pogorsalo.. Ja sam npr cerki nasla prirodnu zamenu za kortikosteroidnu kremu (jer je opasna da se koristi duze vreme) u radnji sa biljnim preparatima. Verovatno imaju i vaginalete u prirodnoj podlozi, mada imas toga i u apotekama, pa se raspitaj, cak su i jeftine Izvinjavam se sto skrecem sa teme, ali interesuje me koja je krema u pitanju i za sta se sve moze koristiti (ja koristim trenutno za problem koji imam na licu - neke ciste koje izgledaju kao bubuljice).
2016 03 31
Moja mama je više puta imala ranice, par puta je izlečila vaginaletama, jednom su joj to spaljivali, kako li oni to već nazivaju, a kasnije je dobila rak grlića, te je imala operaciju. Moj savet ti je da se ne bakćeš puno sa privatnicima, jer je moja mama kod privatnika samo potrošila veliku svotu novca, a ništa joj pomogli nisu. Iskreno se nadam da ćeš to uspešno izlečiti :)
2016 03 31
OljaBg13 Kremu sam nabavila iznad pijace Zeleni venac, naziv joj je Atopiko, znaci za atopski dermatitis- problematicnu kozu sklonu alergijama i ekcemima. Imala je jos jedna, ja sam se odlucila za ovu, jer je imala 3 vrste ulja: zutog nocurka, nevena i kamilice, druga je imala samo kamilicu u odgovarajucoj podlozi, mada je ta druga po opisu zamenjivala kortikosteroide, ali ova nam je pomogla Objasni im u apoteci problem, pa te mozda bolje upute, ali su im kreme jeftine, sve je na biljnoj bazi, a inace su dobre za lice i telo, pa se svakako upotrebe. Ja ovu nekad namazem na lice ;) Tam021 tebi predlazem nesto novo sto je trebalo da im stigne za imunitet, a preporuka je za decu, trudnice i dojilje zbog pojacanog unosa vitamina i minerala i ekstra sastava; ne secam se naziva, u prahu je, ali je cena kutije bila oko 1200, pa se raspitajte, to mi je bila preporuka za dete, jer nece da jede voce i pije sokove od istog Evo nadjoh da se proizvodi ovaj melem u Somboru, broj telefona 025/461-108, Kneza Milosa 14, biljna apoteka Herbateria www.prirodnilek.com
2016 03 31
Ja sam imala ranicu, ginekolog mi je prepisao neke vaginalete na bazi hijaluronske kiseline i pomogle su mi. Jesu skuplje, ali su efikasne.
2016 03 31
Imas vaginalete koje pravi Institut za bilje Josif Pancic, malo manje od 300 dinara, i to 2 vrste, koje bi trebalo kombinovati:jedne su mix kantariona i ulja cajevca, druge neven i sargarepa. Prve bi trebalo koristiti nakon menstruacije 5 dana, one druge 5 dana pre menstruacije i tako u 2-3 ture. Takodje, jako je bitno da jacas imuni sistem, a u vezi sa tim obavezno: zinkosel (ako njega ne koristis, tople preporuke da uzimas bar 2 brazilska oraha dnevno i po jos malo orasatih plodova), kosta malo preko 300 dinara, kompleks vitamina b (za obnavljanje sluzokoze, pod obavezno), Ecomer plus (bar mesec dana), propolis (pod obavezno)-a najbolje bi bilo da pronadjes kod pcelara miks meda i maticnog mleca, propolisa i polena i to da sljustis celu teglu (2 puta dnevno pola kafene kasike, pustiti da se sto duze topi u ustima, ne gutati odmah). Takoidje u Pancicu ima da se uzme i echinacea (kapi), to preporucujem takodje. Cajevi:neven (pod obavezno), hajducka trava (pod obavezno, mozes da sa njim pravis i tople kupke), kao i virak. Moze sa napravis miks toga. Neki bi dodali jos koji sastojak, ali sa ova tri nema greske. Dodala bih i koprivu, kao i rusu (caj od ruse). Zdrava i uravnotezena ishrana, a gledaj da jednom u 2 dana napravis casu cedjenog crvenog grejpa pomesanog sa limunom. I naravno, lekar i redovni pregledi. Ni slucajno kod privatnika, samo i iskljucivo NF ili Visegradska, ali najpre ovo prvo-strucni, mozda ne preterano prijatni, nema se kad, ali prava dijagnoza se tamo dobija.
2016 04 01
I clanica je na prethodnoj temi pomenula nesto zanimljivo:vaginalete na bazi hijaluronske kiseline. Ne znam koje su tacno, nisam to koristila, ali sigurna sam da jesu efikasne, jer znam da prijateljica koja ima problema sa povlacenjem desni koristi neki gel cija je osnova hijaluron i on joj je bukvalno obnovio meso i sluzokozu-stomatolog joj je i rekao da ce biti tako, pa verujem da po istom sistemu deluje na bilo koju "sluzokozu".
2016 04 01
Hvala vam svima puno! Pogotovo za savete za jačanje imuniteta, to ću odmah od nedelje sve da probam. <3
2016 04 01
Sajberstrip, i ja sam to pomislila, sigurno da pomaze to sa hijaluronom. Ne znam koliko bi trajala terapija, clanica nije vise napisala o tome, ali bas cu proguglati, jer genetski imam predispoziciju za osetljivu sluzokozu, te otud alergije, ranice, nodusi na glasnim zicama i problemi sa grlom ;)
2016 04 01
Ja sam imala ranicu na grlicu materice i posle dva meseca koriscenja tableta za kontracepciju ona je nestala. isla sam dva puta godisnje na preglede i kontrole posle toga misleci da ce se ponovo vratiti. Dr je rekla da se ranica ne vraca.
2016 04 19
1 2