Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

O pitanjima vezanim za stvarcice...

Primetila sam nesto na forumu, I sve vise I vise citam o takvim stvarima, pa rekoh da otvorim temu I pitam Vas za Vase misljenje. Zasto tolikim clanicama smeta da im se postavljaju pitanja vezana za predmete koje prodaju? Stalno citam ovde komentare u koje spadaju "maltretirala me za slike", "morala sam da merim "," postave mi sto pitanja vezana za predmet "," cimaju me da im saljem mere", itd. Uz duzno postovanje svima, ali kad procitam takve komentare prosto me strah bude da tim clanicama kupim nesto posle. Ali zato kada dodje do prevare, ili nesporazuma, svi kazu "pa zasto nisi pitala sve do detalja?" Valjda je logicno da se pita za sve sto te zanima pre nego sto kupis predmet, narocito sto vecina jedva stavi sve sto treba u opis ispod slike. Meni je normalno I da pitam I da me pitaju, uvek sam tu bila da odgovorim na sve, I nikada me nije mrzelo ni da slikam po 100 puta, ni da merim ni da odgovorim na to sto ih zanima. Zasto je to postalo problem? Ovog leta sam imala situaciju da pitam clanicu za mere helanki koje sam zelela da kupim, rekla mi je "Poslacu nekad na tamo ako me ne bude mrzelo" Malo je reci da je za mene svaka buduca saradnja sa tom clanicom tom porukom okoncana. Stvarno ne razumem ovo. Zele da prodaju, ali clanice koje zele da se raspitaju oko predmeta bi lincovale zbog toga.
2016 12 14
Mislim da se clanice ne zale zbog pitanja, merenja i sl. nego zato sto nakon sto na sve odgovore ne dobiju ni 'hvala, ne odgovara mi'.
2016 12 14
> DaadaaNaanaa: > Mislim da se clanice ne zale zbog pitanja, merenja i sl. nego zato sto nakon sto na sve odgovore ne dobiju ni 'hvala, ne odgovara mi'. Da bas tako. Nije meni problem ni da slikam 100 puta, ni da merim, meni smeta sto jednostavno iskuliraju poruku i ne napisu ni hvala, to je sekunda da to urade, a osnovna je kultura
2016 12 14
A sta ti imas i od tog hvala? Ako se ne javlja jasno je da ne zeli da kupi. Cemu tolika drama. Naravno da je lepo da se svako zahvali za date mere, slike i ostalo iako predmet ne odgovara potencijalnom kupcu ali to je prosto stvar necije kulture. Zasto se nervirati oko nekih osoba koje ne znaju da kazu hvala. Meni je mnogo gore kada ostave podatke ili traze moje za uplatu pa se vise ne jave. Evo ja cekam vec nedelju dana dve clanice koje su same trazile podatke za uplatu i nista... loguju se redovno i ne javljaju se. I sad jos treba da se nerviram zato sto mi tamo neka nije zahvalila za mere i slike koje sam dodatno slala.... Ma idii :')
2016 12 14
> WhiteAngel: > A sta ti imas i od tog hvala? Ako se ne javlja jasno je da ne zeli da kupi. Cemu tolika drama. Naravno da je lepo da se svako zahvali za date mere, slike i ostalo iako predmet ne odgovara potencijalnom kupcu ali to je prosto stvar necije kulture. Zasto se nervirati oko nekih osoba koje ne znaju da kazu hvala. Meni je mnogo gore kada ostave podatke ili traze moje za uplatu pa se vise ne jave. Evo ja cekam vec nedelju dana dve clanice koje su same trazile podatke za uplatu i nista... loguju se redovno i ne javljaju se. > I sad jos treba da se nerviram zato sto mi tamo neka nije zahvalila za mere i slike koje sam dodatno slala.... Ma idii :') Potpisujem! ♡
2016 12 14
Članice se predomisle i to je to,nisu potpisale ugovor da moraju kupiti od mene,nije mi problem da ponovo sve izmerim,volim tačnost ali najveći problem mi je što su mi stvari u kesi (jakne i mantili naravno ne)a kesa je dignuta na ormar pa moram da se penjem ali malo gimnastike nije na odmet :)
2016 12 14
U opisu predmeta je neophodno napisati osnovne mere, islikati iz svih uglova i napisati sastav materijala, napisati i koja je boja predmeta jer zbog blica cesto teget ispadne crno, sivo bez, narandzasto pink itd... Naravno ako predmet ima nekih nedostataka to naglasiti u obavezno uslikati. Moze se desiti da dobijete jos neko podpitanje, ali mnogo redje. Moj savet je da napisete adekvatan opis, a ne da kukate kad vam postavljaju podpitanja... a vama u opisu pise "savrsena haljnica, brutalno stoji, kupila al meni se ne slazu uz boju kose" i onda stavite jednu sliku gde ste sa tako uzasnim osvetljenjem slikali ili pak slikali sebe u ogledalu gde ste vise vodili racuna da vam zadnjica bolje ispadne na slici nego predmet koji se slika. Mozete pogledati i moj profi kako ja to amaterski radiml, mada se ja ne bavim toliko profi slikanjem i prodajom, ali mozete videti od popularnijih clanica, koje se bave ozbiljnom prodajom, kako one to lepo rade, opisuju predmete i slikaju. :-)
2016 12 14
> WhiteAngel: > A sta ti imas i od tog hvala? Ako se ne javlja jasno je da ne zeli da kupi. Cemu tolika drama. Naravno da je lepo da se svako zahvali za date mere, slike i ostalo iako predmet ne odgovara potencijalnom kupcu ali to je prosto stvar necije kulture. Zasto se nervirati oko nekih osoba koje ne znaju da kazu hvala. Meni je mnogo gore kada ostave podatke ili traze moje za uplatu pa se vise ne jave. Evo ja cekam vec nedelju dana dve clanice koje su same trazile podatke za uplatu i nista... loguju se redovno i ne javljaju se. > I sad jos treba da se nerviram zato sto mi tamo neka nije zahvalila za mere i slike koje sam dodatno slala.... Ma idii :') U pravu si potpuno, jeste da nam to 'hvala' nesto znaci ali mnogo je gore ovo kad ostave podatke ili traze tvoje pa jednostavno nestanu a ti ne znas da li da tu stvar prodas ili da cuvas ili sta god..
2016 12 14
> HelloKittty: > U opisu predmeta je neophodno napisati osnovne mere, islikati iz svih uglova i napisati sastav materijala, napisati i koja je boja predmeta jer zbog blica cesto teget ispadne crno, sivo bez, narandzasto pink itd... Naravno ako predmet ima nekih nedostataka to naglasiti u obavezno uslikati. Moze se desiti da dobijete jos neko podpitanje, ali mnogo redje. > Moj savet je da napisete adekvatan opis, a ne da kukate kad vam postavljaju podpitanja... a vama u opisu pise "savrsena haljnica, brutalno stoji, kupila al meni se ne slazu uz boju kose" i onda stavite jednu sliku gde ste sa tako uzasnim osvetljenjem slikali ili pak slikali sebe u ogledalu gde ste vise vodili racuna da vam zadnjica bolje ispadne na slici nego predmet koji se slika. > Mozete pogledati i moj profi kako ja to amaterski radiml, mada se ja ne bavim toliko profi slikanjem i prodajom, ali mozete videti od popularnijih clanica, koje se bave ozbiljnom prodajom, kako one to lepo rade, opisuju predmete i slikaju. :-) Malo oštrije rečeno, ali potpuno tačno! Kad nema slika na kojima se predmet dobro vidi sa svih strana i još gore, kada nema detaljnog i tačnog opisa i dimenzija - pitanja se ne mogu izbeći i ne treba se ljutiti zbog toga. Ako se više ne jave, znači ne odgovara im (ja iz pristojnosti uvek to i kažem, ali - ima ih koje oćute) Više me nervira kada dam nekome podatke, a taj se više ne javi... Srećom, nije često.
2016 12 14
Ja sam jednom premerila nov predmet do u konac na savu, bretelu.. u mikrometar napred i nazad i sa strane i sirina gore, dole, gornja sredina i donja sredina i kolik0 je sve svugde..Jos je bilo pored toga slikano na devojci, sa datim podacima o njenoj gradji i visini i kilazi..i valjda je trebalo da ja opet slikam na sebi, k0ja sam niza.. Nisam slikala, jer nisam mogla da uhvatim pozadi da suzim predmet, jer mi je 3 broja veci, a i bio bi problem sto je veci, jer- kako bi stajao na 'njenoj velicini'... kak0 pozadi, a kako napred.. Racunajuci visinu vrata, mozda bi njoj drugacije stajalo :') Naravn0, nije kupila, nego je otisla da gleda po gradu i trazi ,:) Jeste se zahvalila, ali ne znam sto sam se cimala oko tog predmeta 2-3 dana, ni sto se ona cimala oko svega, ako poznaje sebe i zna da ga nece kupiti, jer ne moze da ga proba ,:)
2016 12 15
Ne vidim zasto je problem odgovoriti na pitanje, ako vec u opisu nije navedeno. Ja sam, pre neki dan, poslala poruku jednoj clanici sa pitanjem ''koliki je obim grudi za haljinu ...''. U opisu ne stoji a bitno mi je da znam kako bi videla da li mi odgovara. Uredno ulazi na sajt ali mi ne odgovara na poruku. I sta sad ... Sve se zalimo da prodaja slabo ide a one, kojima se pruzi mogucnost da nesto zarade, svesno to izbegavaju. Nista mi vise nije jasno :/
2016 12 15
Meni se 500x desilo da mi članica traži svaku moguću meru koju može da zamisli, da pošaljem 1000 slika, da opisujem na sve moguće načine, onda da mi one pošalju svoju težinu i visinu pa da ja dam svoje mišljenje kako bi to njima stajalo ili tako brda pitanja van pameti, ja na sve najkulturnije odgovorim i članica nestane. Ali to je to, ja nemam prava da se ljutim, moja je obaveza prodavca da kupcu pružim sve tražene informacije o predmetu, a njegov je izbor da li će to da kupi ili ne. Jeste nekulturno ne odgovoriti ni hvala, ali bože moj svaki dan se susrećemo sa prostim ljudima i to je život jednostavno. S druge strane, nikad u životu ne bi kupila predmet od prodavca koji odbija da mi da mere ili dodatno slika nešto šta me zanima. To je, po mom mišljenju, takođe druga vrsta nekulture.
2016 12 15
Ma i ja sam uvek izlazila u susret kad je davanje dodatnih informacija u pitanju jer na kraju krajeva cilj mi je da nesto i prodam, nije problem ni da se slikam u toj garderobi ili da kazem svoje proporcije pa da clanica sama oceni da li bi i njoj tako stajalo jer puno stvari je od rastegljivog materijala pa nikad ne znas kako ce se prilagoditi..ali i kad sam sama trazila dodatne slike i mere uglavnom su mi sve clanice pomogle, jedino kad na kraju zaista nisam bila sigurna da je nesto za mene onda sam bar lepo zahvalila i izvinula se potroseno vreme, pa to je najmanje sto mozemo..
2016 12 15
Mene ovde kad prvo ovde postavljam predmet... iskreno i mrzi da sve detaljno izmerim .... često dodam posle ...a nikako mi ne predstavlja problem da odgovorim na zahtev za detaljne mere....desilo se da neko hoće da kupi... samo na osnovu navedenog broja... čak i tada pošaljem osnovne mere da provere ... Više mi je noćna mora situacija sa kupcima koji npr. ne znaju svoju dužinu stopala, širinu ramena, traže odgovor na pitanje "je l' široko u struku", "da li je do ili iznad kolena"."koliko iznad ili ispod"...tako te stvari koje zavise od visine, težine, građe...dakle individualnih karakteristika.... možda zato i ne volim da slikam na sebi.... Sa "detaljistima" su mi ugl. iskustva pozitivna - često su to osobe koje tačno znaju šta hoće i zanima ih da li je to - to. Ne doživljavam lično, niti se potresam ako dodatne info ostanu bez povratnog odgovora ... onim prodavcima koje to frustrira savetovala bih da promene aspekt posmatranja - jer kako bi da je situacija drugačija (da svi daju povratne odgovore) obično "hvala, razmisliću" bilo prijatno iznenađenje. :-)
2016 12 15
To oko uzimanja podataka I nejavljanja mi se samo jednom desilo krajem ovog leta, dala mi podatke za slanje, ja dala njoj za uplatu, nikada se vise nije javila niti ulogovala na sajt. Meni to nije bio problem, sacekala sam nedelju dana I nakon ocigledne ispale, prodala drugoj clanici. To jeste bezobrazluk I naravno da nijedna od nas nece da se oseti prijatno da joj se tako nesto desi. I za takve stvari bi mogli da uvedemo negativne utiske. Sto se tice reci hvala, I meni je to kultura, I iznerviram se kada ni to ne napisu, ali ok, nije smak sveta. Jeste da smo ovde zbog prodaje I da nemamo realno gledano nista od tog 'hvala', ali ipak vise volim kad imam normalnu komunikaciju, kada postujemo jedni druge medjusobno. Razumem nervozu ako neko meri I slika 100x pa ne dobije ni odgovor na to, ali ne razumem ljutnje npr za obrnutu situaciju. Desavalo mi se mnogo puta da pitam za sve mere I jos slika, I desi se da mi je nesto veliko ili siroko. Do tog momenta clanica je na 'kuco, maco', razgovor kao sa najrodjenijim, I kada napisem da sam premerila I da mi ne odgovara velicina, uz sta se obavezno zahvalim za sve slike I mere, ne dobijem odgovor. Oseti se ljutnja sa druge strane. Mere se I traze da bismo videli da li nam je nesto taman jer ne mozemo da vidimo uzivo, ne znaci ako je neko trazio mere da kupuje 100%. Hello kitty je to najbolje objasnila, potpisujem svaku rec.
2016 12 15