Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Kineska - Lazna sminka

Moracu pisati iz par puta ,jer je tema prre-dugacka za jednu objavu : Vidim na sajtu da se dosta prodaje kineska sminka / make up od senki preko sjajeva za usne do pudera i cetkica . Nekada se po ceni moze ustanoviti da je ''laznjak '' ,jer je cena veoma niska nekada po ambalazi jer svi mi koji kupujemo iskljucivo original i kvalitet znamo sta je fake a sta ne ,samo pri pogledu na ambalazu ili cenu naravno . Rec je najvise o Lip Kit by Kylie Jenner ,takodje puderima iste ''firme '' zatim Urban Decay ,Mac i slicno . Nedavno sam se zadesila u jednoj kineskoj robnoj kuci ,mada ne posecujem ''kinu ''eventualno kupim neku lepu ukrasnu kutiju za poklone ,nakit ili sl. i ugledala brdo fake Lip Kit by Kylie Jenner ,pudera , Naked senki i to sve zaista odradjeno veoma dobro ,gledajuci ambalazu ,mada naravno ko se razume uocice razliku . Cene su smesne ,oko 300 -400 dinara za Kylie Jenner ruzeve ,do 500-600 za Urban Decay - Naked senke i cetkice ...Cak i Mac fejkuju i to sa vidno dobro odradjenom ambalazom . E sada ovde na sajtu vidim dosta losih kopija od niske cene pa do zaista veoma skupe cene . Kineska sminka je em toksicna ,postoji mogucnost da je napravljena od radioaktivnog materijala koji vam kroz kozu ulazi u organizam em loseg kvaliteta a neko je prodaje po ceni originala , smatrajuci da ovde ne postoji niko ko se razume u kinu i ostalo fake djubre .
2017 02 04
Sada cu Vam predociti par poredjenja kako da prepoznate laznjak od originala : Prvo i osnovno Urban Decay i Mac sminka se ne moze kupiti za 1000 dinara . Naked ne postoji 4,5,6,7,8. Naked je napravio Naked, Naked2, Naked3 i Naked Smoky palete.Da rascistimo stvari: Urban Decay ne treba kupovati na raznim FB stranicama ili Instagram profilima ili na necemu sto se naziva "Sajam kozmetike" za 900 RSD.
2017 02 04
Ova kozmetika se jedino moze kupiti na oficijelnim mestima ovog brenda - MAC Store, MAC Pro Store, na zvanicnom sajtu brenda i velikim parfimerijama (kao sto su kod nas Jasmin ili Lilly, u Evropi je Douglas). MAC-ove kopije koje prednjace na nasem trzistu jesu cetke, senke i pigmenti, puderi, rumenila i maskare. Cetke i senke su ono na sta se devojke nacesce odlucuju. Cetke se dele na cetke za oci, lice i usne, a cene im se kreću od 20 - 65 eura (cene se neznatno menjaju, zavisno od zemlje u kojoj kupujete). Svaka cetka ima svoj broj i napravljene su od najkvalitetnije prirodne i sinteticke dlake. Prave cetke se prodaju pojedinačno i dolaze u obicnom celofanu celom duzinom, dok lazne imaju plasticnu zastitu na vrhu cetke. Lazne cetke se kod nas ređe nalaze u pojedinacnom izdanju, ali zato prednjace one u jeftinim futrolama i to u pakovanjima od 8, 10, 18, 24 i 32 komada po cenama od 20 - 100 eura. Da li vam cena od 30 eura za 32 "MAC" cetke zvuci original? Pored MAC cetki, u ovakvom izdanju mozete pronaći i cetke Bobbi Brown. Dakle MAC NE prodaje cetke u kompletima (izuzev u nekim sezonskim kolekcijama, ali do 4-5 komada), sve ostalo je BIG FAKE!!! MAC je brend kog najčešće kopiraju i moram da vam odmah razjasnim da NE postoji MAC paleta od 88 boja, MAC paletu pravite same, tzv. Kustom paletu, svaka boja ima svoje ime i ređate ih u praznu paletu(koja se dodatno kupuje) koja na dnu ima magnet kako bi se senke što bolje fiksirale. Postoji paleta od 15, 4 i 2 senke, 6 za rumenila i najnovije 12 i 24 za ruževe, korektore i ostale kremaste stvari.
2017 02 04
Senke su te koje najlakše odaju lažni proizvod. Narocito ako govorimo o paletama. Najvaznije sto treba znati jeste da MAC NE PROIZVODI palete uz koje dolaze ogledalo i sundjerasti aplikator. U pomenuto spadaju palete od 10, 12, 18, 26, 88, 96 i 120 boja. Ovakve palete se prodaju i kao DIOR, Chanel, Lancome.. MAC NE proizvodi senke i pigmente sa brojevima. Sto se MAC ruževa tice, isto vazi, svaki ima svoj specifican naziv pri dnu pakovanja, ne postoje redni brojevi 1,2,3,4… ambalaza je jako slicna ali kvalitet ni nalik, fake ruzevi su siri i visi, a slova su tanja. Počeli su da prave i Mac ruzeve u kockastoj ambalazi, sto NE POSTOJI! I devojke zapamtite, nije sve u etiketi i brendu, vasa koza ce najvise trpeti posledice fake sminke. Veliki pozdrav ;)
2017 02 04
Amin!
2017 02 04
Upravu si potpuno.NAKED, MAC,LOREALsam i ja videla kod Kineza.Ali onaj ko koristi te marke zna i teksturu istih i kvalitet.A pritom za malo veće pare od ovdašnje cene ima kvalitetne šminke u parfimerijama.Ovde svašta prodaju od parfema sa isteklim rokom,kineskih senki do originalne garderobe.Pritm kao daju kod parfema,šta će mi kod koji može biti prekucan????Parfema pun Jasmin i Lili i to parfemi na akciji..Pritom su ovde nadrkale cene kao da su tržni centar...Najluđe mi je kad vidim korišćen karmin da neko prodaje, alo žene ruževa od 300din novih i u Liliju ima.Ako već nemate mogućnosti kupite onaj koji je jeftin a ne ovde šminku koja ko zna na koji način stiže do vas.
2017 02 04
Odlicna tema. Svaka cast. Lepo napisano. Ja pola ovoga nisam znala i puno sam se informisala.
2017 02 04
Iako vec stoti put ista tema izgleda da je teba ponavljati. Mada licno mislim da clanice koje to kupuju vec znaju da to ne moze biti original. Ko iole koristi logiku i malo pretrazi na netu doci ce da istih rezultata. Ima i onih a to su uglavnom mlade devojke, da ne kazem klinke iz ruralnih sredina koje kupe tako nesto ovde pa posle po selu pricaju da je original .Bitno im je sta pise , a sta je u stvari u pakovanju koga je briga. Nikad necu shvatiti te mozgove, a ima ih na zalost u danasnje vreme previse. To vazi i za fejk starke, pa nisu sve platnene patike Starke kao sto mnogi ovde pod tim nazivmom svasta prodaju. Mislim da ko zeli da kupi polovno vise mu se isplati da ode u neki Second Hand kad imaju akciju i proba, vidi. U zadnje vreme sam zgrozena kolicinom lazi kojom se predstavljaju pojedini predmeti. Napise ime nekog komercijalnog brenda i kao odsekla je etiketu, a ja licno imam takvu majicu koju sam pre mnogo godina kupila na pijaci kao potkosulju. Ako budem kupovala to cu raditi samo od clanica sa koojima sam vec ostvarila saradnje.
2017 02 04
> Natasa969: > Iako vec stoti put ista tema izgleda da je teba ponavljati. Mada licno mislim da clanice koje to kupuju vec znaju da to ne moze biti original. Ko iole koristi logiku i malo pretrazi na netu doci ce da istih rezultata. Ima i onih a to su uglavnom mlade devojke, da ne kazem klinke iz ruralnih sredina koje kupe tako nesto ovde pa posle po selu pricaju da je original .Bitno im je sta pise , a sta je u stvari u pakovanju koga je briga. Nikad necu shvatiti te mozgove, a ima ih na zalost u danasnje vreme previse. To vazi i za fejk starke, pa nisu sve platnene patike Starke kao sto mnogi ovde pod tim nazivmom svasta prodaju. Mislim da ko zeli da kupi polovno vise mu se isplati da ode u neki Second Hand kad imaju akciju i proba, vidi. U zadnje vreme sam zgrozena kolicinom lazi kojom se predstavljaju pojedini predmeti. Napise ime nekog komercijalnog brenda i kao odsekla je etiketu, a ja licno imam takvu majicu koju sam pre mnogo godina kupila na pijaci kao potkosulju. Ako budem kupovala to cu raditi samo od clanica sa koojima sam vec ostvarila saradnje. :') :') - istina !! Pogotovo ono za ''potkosulju ''
2017 02 04