Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

(Ne)dolazenje kurira na kucnu adresu (iskustvo I pitanja)

Dakle, dugo vec zelim da otvorim ovu temu, ali nikako da se nakanim. Desilo mi se sledece: Krajem avgusta prosle godine dogovorila sam se sa clanicom oko prodaje, medjutim razbolimo se obe te nedelje I niti sam ja mogla do Poste, niti je ona mogla da izadje da mi uplati. Devojka divna, imale smo laku komunikaciju I lepo se ispricale I nikakav problem nije postojao. Medjutim, ona posalje nekoga od svojih da mi uplati novac jer jos nije ozdravila, I ja, da bih je ispostovala, resim da pozovem kurira na kucnu adresu da devojka ne bi cekala, jer je novac vec legao. Dogovorim se ja sa zenom iz Post expressa sve lepo, dam podatke, ona kaze cekajte kurira, najkasnije do 18-19h dolazi. Ja kazem ok, jos javim clanici da kurir dolazi I da je sve reseno. Oko 16.30h meni zvoni telefon, zena iz Post expressa zove I kaze, "Samo da javim, kurir nece doci, on je mnogo zauzet". Ja u soku! Kazem joj da mi je hitno, da paket moram tog dana da posaljem, da osoba ocekuje to jos sutra I da sam zbunjena ovim, na sta sam dobila malo cinican odgovor, "Pa Vama ako je toliko hitno Vi idite do Poste". Ja sam joj na to rekla, "Gospodjo, ja da sam u stanju da idem do Poste ne bih zvala kurira, bolesna sam I ovo zaista nije u redu". Ona na to kaze da to nije njen problem I spusti slusalicu. Ljudi moji, koliko sam se ja bedno tada osecala! Kakav neprofesionalizam! Krenem da kucam devojci poruku sta se desilo svesna da prica deluje izmisljena, toliko mi je bilo neprijatno da nemate pojma. Izvinjavala sam joj se 100 puta. Ne znam da li mi je poverovala ali je svakako ljubazna bila pa nije zamerila, jer je mogla da shvati to I kao da hocu da je prevarim za novac, tako da sam sutra poslala nekoga od mojih do Poste. Da li se jos nekome desilo slicno? Koliko je pouzdano zvati kurira na kucnu adresu? Meni je ovo bio prvi put da zovem od 2011.godine. Tada sam imala pozitivno iskustvo pa nisam ni sanjala da ce ovako nesto da se desi. Tako da me bas zanima kakva su Vasa iskustva.
2017 02 07
Tebi su javili bar da nece doci meni dva puta za redom nije dosao! Evo nedavno nije bio, sreca pa je devojka normalna i nije zamerila. Desava im se povremeno da zakazu tako da ako je nesto bitno ne oslanjajte se na kurira :D
2017 02 07
Dakle, ti si prosla jos gore. Pa uzas, sta reci! Ne mogu da verujem da se samo nije pojavio, I to dva puta?! Ja mislim da njima definitivno treba zalba da se ulozi, ovo nema smisla nikakvog jer ocigledno da im je to normalno da zezaju I ispaljuju!
2017 02 07
Jos gore nego ti a i ostale kurirske sluzbe su kriticne pogotovo oni iz yu pd tako nesto, sa njima sam tek dozivela nervni slom😊 porucila neki motor za rodjendan da nosimo i taj dan kada je trebao da stigne motor bio je i rodjendan, a oni taj motoric poslali dole kod Kosova a bilo adresirano na Novi Sad ja poludela tako da mi je za nauk bilo: Kada je bitno i hitno ne cekati poslednji momenat i ne zvati kurira nego sam poslati 😊
2017 02 07
Da se nadovezem na ovo sta ce druga strana pomisliti - sta mislite sta pomisle kad mi uplate za nakit i tog dana kad treba da posaljem kazem a je l mogu sutra? Jer bas tog dana pada kisa od ujutru, nemam auto, Posta mi je daleko kilometar i po, malca ne mogu nikako da vodim, a ako smo sami, nema ko da ga pricuva dok ja paket moram u Postu do 12:00h da odnesem 😁 Znam da nekad ispada da lazemo, ali nekad realnost bude toliko neverovatna da ne poveruje covek :) Sreca pa se organizujem na vreme, ali se ipak nekad namesti da ne mogu..
2017 02 07
P. S. Postexpress nam je vezan za Postu, za slanje nosimo tamo, a kad nam salju, do 2kg donese postar, za teze moramo da odemo i pokupimo.
2017 02 07
ja zovem kurire licno i kazu mi ako mogu da dodju a ako ne idem u postu.Njima je to posao i moraju da dodju na kucnu adresu ali ocigledno nece pa kazu da su u guzvi.
2017 02 07
> DaadaaNaanaa: > Da se nadovezem na ovo sta ce druga strana pomisliti - > sta mislite sta pomisle kad mi uplate za nakit i tog dana kad treba da posaljem kazem a je l mogu sutra? > Jer bas tog dana pada kisa od ujutru, nemam auto, Posta mi je daleko kilometar i po, malca ne mogu nikako da vodim, a ako smo sami, nema ko da ga pricuva dok ja paket moram u Postu do 12:00h da odnesem 😁 Znam da nekad ispada da lazemo, ali nekad realnost bude toliko neverovatna da ne poveruje covek :) > Sreca pa se organizujem na vreme, ali se ipak nekad namesti da ne mogu.. Stvarno su nekad neverovatne price, bukvalno da neko pomisli izmisljene, a svasta se desava ljudima zaista. Ja te potpuno razumem 😁 Meni se desilo I da porucim dzemper za poklon od clanice pre par meseci, I insistirala sam da uplatim na racun jer je bio glomazan komad, pa zbog postarine, I dogovorimo se npr ponedeljak da obe odradimo svoj deo, zena posalje, meni nesto iskrsne I izvinim se I objasnim I kazem sutra idem do Poste u toliko I toliko I uplacujem. Dobijem odgovor, "Nemoj samo da bude malo sutra, jer ja sam svoj deo ispunila". Bas sam se glupo osecala, a zaista mi je nesto iskrslo, objasnila sam zeni da nikada nikoga ne bih zeznula jer nisam takva I sledeceg dana otrcala do Poste I javila joj I sms-om cim sam uplatila, iako je dobila poruku od svoje banke. :) Da sam imala, uplatila bih joj I vise, samo da se oduzim sto me je cekala taj jedan dan. Jednostavno, zivot je takav, nekad se zaista dese neke neverovatne stvari, bitno je da su ljudi normalni I posteni I da se lako dogovore. Malena, kako zoves licno kurire? Ja ne znam kako bih ih pozvala da zelim isto da uradim :) Lust girl, slazem se, ne cekati poslednji minut! Tvoje situacije su isto neverovatne, a eto, ti ni kriva ni duzna, ispastas zbog losih kurirskih sluzbi.
2017 02 07
> bloodytears: > Sto se post expressa tice uvek idem u postu jer mi je posta bukvalno iza zgrade no pre neki dan mi je clanica trazila da joj saljem aksom da bi ona mogla da otvori paket jer su je varali bla bla, zovem aks brzo su dosli , paket nije stigao sutradan vec prekosutra ok ajde, al sto se novca tice proslo nedelju dana nista ne donose novac i ne bi ga ni doneli da ih nisam zvala tako da preko njih nikad nista vise ne saljem, inace pun internet zalbi na njih sto se toga tice, a post express pre neki dan mi je kurir donosio paket takodje ne danas za sutra vec isto prekosutra i onda mi se zalio kako su im nekad davali po 19 paketa dnevno a sada po 30 i nesto i ne mogu da postignu sve za jedan dan i zato kasne. Ovo kasnjenje kurira bas nervira, jos platis vise da npr. stigne do 12h jer ti je zbog necega hitno ili nisi kasnije kod kuce a oni kasne..Jos gore ako zakasne ceo dan :/
2017 02 08
Pa ako su im nekad davali manje a sada vise, neka zaposle jos radnika ili neka se bolje organizuju, mi placamo za njihovu uslugu I nije nas problem kako ce da odrade posao, vec da ga odrade. Ne znam sta ima da se zali.. A to kasnjenje.. Strasno! Meni se jos nije desilo da kada narucim paket zakasni, uvek sve dostave oko 11h,nebitno na vreme dostave, ali ocigledno da ovde ima puno rupa u poslovanju, sve smo to osetile na svojoj kozi.
2017 02 08
Kad smo vec kod dolazenja kurira, imam jedno pitanje 😁 Pre neki dan sam trebala devojci da posaljem haljinu, a posto sam ja placala postarinu, mrzelo me je da se cimam do poste, vec pozovem kurira. On uredno dodje, ja predam paket i vidim da postarina isto kosta kao i kad odem u postu. Od tad vise nikad ne idem u postu, niti cekam besmislene redove, uvek zovem da dodju, nekada i dva puta dnevno, i nikad mi ne naplate preko 150 din, a dodju u roku od 15 min. Jel dolazenje kurira i kod vas besplatno?
2017 02 08
Pa ja koliko znam to se ne naplacuje, on dodje I uzme podatke I paket I to je to, zamena za odlazenje u Postu. Super ako si dobro prosla, drago mi je, samo se nadam da ti se nece desiti kao meni ili drugim clanicama, budi oprezna oko toga. Bloodytears, u pravu si da kradu, ostavila ja skoro novac za primanje paketa nekome od mojih I izasla, on dosao I trazio 40din vise. I pitaju ga, a cekajte, zasto toliko ako treba da Vam platim ovoliko, I on kao, a da, u pravu ste, ja sam se prebacio. Kradu pa rasturaju, da su posteni dala bih im napojnice drage volje ali ovako nameru nemam da im dam dinar preko onoga sto stoji na papiru onom na paketu. Jos ce on nekoga da pravi na budalu, ej. Strasno.
2017 02 08
> MojaJeftinoca: > Pa ja koliko znam to se ne naplacuje, on dodje I uzme podatke I paket I to je to, zamena za odlazenje u Postu. Super ako si dobro prosla, drago mi je, samo se nadam da ti se nece desiti kao meni ili drugim clanicama, budi oprezna oko toga. Hahaha ja nisam znala da je besplatno, nego stalno isla do Poste, da clanicama bude manja postarina :D Hvalaa
2017 02 09
Ako nema otkupa a saljes nesto sitno, uvek je 150din postarina, nebitno da li je placas ti ili primalac. A ako ima otkupa nikad ne znas koliko ce da bude kada stigne, to je nezgodno bas, zavisi valjda I od tezine I od lokacije primaoca... Ja nikada ne saljem pouzecem jer sam imala problem da mi je jednom dostavljen novac 6 meseci kasnije, kad sam se vec oprostila od njega, nego uvek ide uplata unapred, plus na taj nacin izbegavam vracanje paketa I prevaru a I jeftinija je postarina za kupce :)
2017 02 09