Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Kako lako i jednostavno ispraviti zube!

Da li neko ima iskustva sa ovim novim zubnim folijama koje su zapravo kao zamena za proteze moderne. Logicki je da su bolje za zube jer su silikonske i ne ostecuju ali koliko su delotvorne, pored toga sto su znatno skuplje... Kazu da one bas lako i jenostavno ispravljaju i da boli manje i od nocne i fiksne... HITNO mi treba savet, ako neko ima iskustva ili je nesto od nekoga cuo!!!!
2017 02 26
Delotvorne jesu, ali kod blazih oblika 'deformiteta' zubnog niza. Dosta skuplje izadju jer se menjaju na dve nedelje i kao kod fiksnog aparata, mora se javljati taj neprijatan pritisak. Nije to bas tako bajno i lako ispravljanje, ali ako neko nema veliki problem sa zubima i ima para za bacanje, sjajna opcija. :)
2017 02 27
Samo fiksni ortodontski aparat.proteze su proslost i bacanje para.
2017 02 28
Ne bih se slozila. Proteze itekako mogu ispraviti zube i obezbediti prostor za stalne zube,. Fiksne proteze se postavljaju tek kada nikne stalna denticija, a to tada nikako ne treba ostaviti zube da rastu u 'dzumbusu'.
2017 03 01
Ove proteze su super za nekog ko nema veliki deformitet. Providne su, nose se 12 sati i nisu teske za odrzavanje kao fiksna. Ali nazalost samo su delotvorne za blaze deformitete.
2017 03 02
Meni je osmica sa jedne strane pogurala zube i najslabija karika je bila dvojka koja se malo rotirala samo. To je jedini deformitet ovako na izgled. Ali mi i zagrizaj nije dobar. Da li bi to moglo sa ti folijama? Jer su mi svi savetovali bas da ne nosim fiksnu jer imam slabu gledj pa bi se ostetila od tog lepka, pri skidanju sa zuba... :/ a plasim se da mi se dalje ne krive zubi...
2017 03 04
Meni je osmica sa jedne strane pogurala zube i najslabija karika je bila dvojka koja se malo rotirala samo. To je jedini deformitet ovako na izgled. Ali mi i zagrizaj nije dobar. Da li bi to moglo sa ti folijama? Jer su mi svi savetovali bas da ne nosim fiksnu jer imam slabu gledj pa bi se ostetila od tog lepka, pri skidanju sa zuba... :/ a plasim se da mi se dalje ne krive zubi...
2017 03 04
Ja sam do skoro nosila gornji fiksni aparat, skinula sam ga krajem 2016. godine i sada nosim foliju.. Folija mi sluzi za odrzavanje niza.. Ona nije od silikona, napravljena je od neke vrste plastike koja ne tamni, ne zuti i ne menja boju.. Ja sam imala male nepravilnosti i iskreno pokajala sam se sto sam je uopste i stavila :( S obzirom da imas problem samo sa dvojkom, imas opciju da izvadis osmicu koja ti remeti niz.. To radi oralni hirurg i to je neka vrsta mini operacije, ali je odlicna alternativa, jer samo zbog jednog zuba stavljati fixni aparat je bacanje para.. A folije su bas skupe.. Menjaju se na 3-6 nedelja i svaka je 50e.. I svaki put kada se menja uzima se posebni otisak koji je 1000 dinara :/ a moraju se nositi isto toliko dugo kao i fixni aparat jer se i zbog tog jednog zuba mora pomeriti ceo niz unapred kako bi se u vilici napravilo mesta za sve zube..
2017 03 11
A sto se tice zagrizaja, moras nositi oba fixna aparata da bi se to regulisalo.. samo jedan aparat nije novoljan :/ A sto se tice lepka, bolje ordinacije koriste lepak koji apsolutno ne ostecuje zubnu gledj.. Ako i ovako imas problem sa gledji konsultuj se sa stomatologom da ti preporuci vodicu za ispiranje ustiju.. Zove se flurogal i dostupan je u nekoliko jacina.. Stomatolog to najbolje zna :) Srecno ;)
2017 03 11
Nazalost, svakako ne verujem hemijskim sredstvima jer profesionalno znam sta se sve stavlja. I zubnu pastu koristim posebnu prirodnu bez vestackih ukusa boja i konzervanasa. Nikada mi nije bilo jasno kako se zubi peru sa toliko hemije i nekom pastom koja je inace puna secera. A svakako baba sa vrske cuke sto se kaze koja ne pere zube u zivotu nema nikada ni jedan kvar :D A sto se tice tog lepka, rekli su mi da se ne radi o kvalitetu lepka nego nacinu skidanja sa zuba, pri skidanju sa bilo kojim lepkom da mi se lepi su mi rekli da jednostavno fizicki moja gled ne bi dobro podnela... :/
2017 03 11