Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Kosa-treba mi savet.

Drage dame,potreban mi je savet. Moja majka ima problem sa kožom glave i da budem iskrena stalno je svrbucka narocito posle farbanja. Pokusavala je da promeni i farbu i sampon ,ali uzalud. Kosa joj ne opada ,i kvalitetna joj je dlaka,ali eto svrbucka je. Da li neka od vas zna da mi kaze sta da kupimo za to? Neki sampon ili sapun za pranje kose?
2013 07 30
najbolje da ode do neke bolje snabdevene apoteke, da joj urade pregled koze glave, pa ce joj reci.. msm da je to besplatno.. ili kod dermatologa..
2013 07 30
Najbolje je da se posavetuje sa doktoricom jer je svaka koza drugacija pa da ne bi samo pogorsalo stvar...
2013 07 30
Moja mama ima isti problem i probala je sve skuplje sampone i nijedan joj nije pomogao. Sad pere kosu onim jeftinim samponima od breze i koprive i ne svrbi je glava vise.
2013 07 30
ti jeftiniji su blazi, pa su bolji za osetljivu kozu glave.. ja imam perut i nikako ne mogu da je "iscistim", koristila sam sve moguce sampone protiv peruti i mikoseb 6 mes i nista..
2013 07 30
Ako je samo posle farbanja i ako joj se posle farbanja pojave crvene flekice alergicna je na farbu, ako je ucestalo trebala bi da ode kod dermatologa da joj pregleda kozu glave. [:poljubac]
2013 07 30
Nije to neka alergija mozda?Meni je dermatolog preporucila Marbo ili Biomelem sampon za osetljivu kozu,ali pogledaj na internetu ili kod dermatologa je najbolje da odete,ovako samo mozes dobiti savet ,ali ne resenje.Pozz [:osmeh]
2013 07 30
Vrlo moguce da joj ta farba ne odgovara tj. proizvodjac,previse osetljiva koza glave a jaka farba i ta kiselina..
2013 07 30
tonik iz Hemela. nije jeftin,ali je savrsen...mi ga svi koristimo u porodici.
2013 07 30
Hvala na odgovorima. za pocetak nateracu je da ode do dermatologa na pregled! to bi i bilo najpametnije da uradi. mislim da nije od farbe,tada jeste jaci svrab,ali promenila je nekoliko proizvodjaca i nista. a farba se duze vreme,ranije nije imala te probleme. u medjuvremenu posavetovacu je da uzme te malo blaze sampone. Hvala puno jos jednom! [:osmeh] [:lepota]
2013 07 30
Da, najbolje bi bilo da ode najpre kod dermatologa...ali nece stetiti ni ova maska za kosu...stavlja se obicno jednom nedeljno...kako kome odgovara, ali oporavlja i kozu glave, kao i kosu...dakle...kasika meda, maslinovo ulje i jedno zumance...moze i malo argan ulja,, ali i ova tri sastojka su sasvim dovoljna. Blago se utrlja u kosu, tj vazno je da dodirne kozu glave, posle nekih 15 minuta se ispere, a zatim se kosa opere nekim blagim samponom...najbolje koristiti bebi sampone...po meni su najbolji. Toliko:) [:poljubac]
2013 07 30
Hvala lena777 ,probacu i ja ovu masku za kosu [:poljubac]
2013 07 31