Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Verovati slikama ili...?

Poštovani članovi i članice sajta... Već dugo razmišljam da li da pokrenem ovu temu. Naime, da li vam se nekada dogodilo da kupite ili menjate neku stvar sa nekim, pritom vidite sve slike predmeta, gotovo detaljno, gde u opisu pise da je pretmet nov i slikana etiketa, koja nije skinuta. Dogodilo se to da sam kupila stvar, a kada je stigla, vidi se da je nosena, jer je imala gromuljice po sebi... Pritom u opisu je pisalo da je novo sa etiketom, naravno, stvar je i stigla sa etiketom. E, sad postavlja se pitanje, kako verovati, cak i pored etikete? Kod tih stvari gde se etikete kace na prekacku i ostale zakacke, vrlo je jasno da se moze "podvaliti" stvar nekome. Nisam clanici ostavila negativan utisak samo iz razloga jer stvar nigde nije bila ostecena niti ofucana, nego skoro kao nova. Dakle, samo gromuljice, koje sam i sama otklonila. I bila je jeftinija nego inace u prodaji. Tako da ja nisam ostecena ovde, nije mi nista bilo podvaljeno, ali ,samo smatram da nije u redu napisati ono sto nije. Nije ovde problem sto stvar nije zaista nova sa etiketom, kupovala sam takodje polovne stvari, ali problem je npr ako nesto kupujemo kao poklon, a desi se da je noseno.. Zanima me sta vi mislite, koliko slike mogu biti verne ili su i slike sada kao i ono kad se drzimo "verovanja na rec" ?
2017 12 09
Kupovala sam stvari koje su jako lose slikane ali odlicno opisane. Nekad se neki modeli i boje jako tesko slikaju tako da uglavnom citam materijale i opis. S druge strane, ima fantasticnih fotografija sa dodacima kod kojih u opisu pise "samo prodaja". Definitivno ne treba verovati samo fotografijama. Moze predmet da bude nov, sa etiketom ali od stajanja pohaban, izvucen i slicno sto, naravno, treba naglasiti u opisu.
2017 12 09
Nikoga ne branim, ali zaista ima i novih stvari sa etiketom koje imaju cupkice. U Terranovi sam nailazila na dukseve sa sve etiketom, a prepuni su cupkica, ista situacija i sa dzemperima. Jednostavno neke stvari su losijeg kvaliteta, mozda se to desi i od stajanja, ili od i te radnice mozda bas ne vode racuna tamo sto pakuju i prenose robu
2017 12 09
Slazem se sa Sandrom skoro sam u h&m-u gledala kosulju kojoj je izvucen konac i pocela se resati na tom mestu, slucajno sam videla, mogla sam da je kupim takvu. Mislim da ne treba verovati u potpunosti fotografijama i ako prodavac sam ne ponudi dodatne fotografije i detaljan opis, treba pitati, jer mi predmet ne vidimo, dalje je u pitanju savest i cast prodavca na sta ne mozemo mnogo da uticemo. Svaka cast korektnim clanovima, koji sticu poverenje za naredne kupovine, cuvena i tacna recenica "volim da kupujem od proverenih" :)
2017 12 09
To je jako nemarno po meni ... Slazem se da je stvar nova i nije nosena ,zbog etikete ,normalno .. Ali je pitanje koliko je cuvana ...Nije bitna ta etiketa .. Tako da se raspitajte u oglasima u kojima pise samo *sa etiketom* .. Kupovala sam i prodavala stvari koje su bile bez etikete u stanju takvom da im samo etiketa i fali ,perfektnom .. Tako da je to jako bitno naglasiti ,ako je stvar sa etiketom ,ne znaci da je negde niste zakacili ,poderali ,pri merenju ,pri nemarnosti u cuvanju stvari ...dakle po meni je to ipak prevara ... A to za dzak mi je hit ,mislim da se secam te izjave .. Ne znam gde Vi cuvate svoje stvari za prodaju ,ali ja ih cuvam u ormaru u pozadini ,dakle napred stvari koje nosim ,pozadi one koje su izbacene i njih nikada ne nosim .Dakle ,ako je izbacim kao da sam je vec prodala .. Ali vidim da nije svuda tako ...
2017 12 09
Svakako fotografije nisu uvek verodostojne,koliko puta mi se desilo da ne moze lepo da se docara nijansa ili da stvar losije ispada na slici nego uzivo ali mi se takodje desavalo da nesto na slici i opisu deluje odlicno a kad mi stigne ta ista stvar razocaram se. Svi se naravno oslanjamo na fotografije i opis ali kupovina preko neta,na slepo,je uvek mac sa dve ostrice .Stoga,kupujem stvari do 1000 din,da ne bih zalila za vecim procerdanim novcem u slucaju razocarenja.:)
2017 12 09
Skoro sam kupovala neke dukseve sa etiketom na sajtu, jedan mi je stigao malo zaprljan, srecom pa se opralo, ali prodavac nije naglasio, a svakako je trebao
2017 12 10
Naravno, u radnjama stalno vidjam stvari sa cupkicama i etiketama, nove i nenosene, ali probane vise puta i trljane jedna o drugu..Cesto ostanu i snizi im se cena na rasprodaji, ali ne vredi ih kupiti Da moze da se zakaci etiketa, moze. Prosto je moguce svasta. Najbolje licno preuzimati i pogledati da li je to- to ili traziti izbliza slike napred i nazad. Taj predmet koji si kupila, nije kvalitetan i ucebao bi se posle dva nosenja i da je stigao kao nov, tako da te nije mnogo clanica zeznula, a i kazes da je bio dosta jeftiniji nego u radnji
2017 12 10
Ja sam imala jedan dzemper koji nikada nije nosen,i sasvim je uredno cuvan ali verovatno je materijal losijeg kvaliteta pa su se same od sebe stvorile cupkice ne nesto preterano ali bilo ih je,tako da moguce je Inace sto kaze Icka ja stvari koje odlucim da prodam slikam i odlazem u poseban ormar u kome mi uglavnom samo one i stoje pokazcene na ofingere ili spakovane na policu i jednostavno zaboravim da to i imam vise dok neko ne odluci da kupi..
2017 12 10
Andres, po meni je okej držati stvar u dzaku, tj u velikoj kesi . Ja iskreno, drzim i u velikoj lepo spakovano jer stvarno nemam gde vise i ta kesa nije budjava, niti smrdljiva, vec nova kesa i stoji lično kod mene u jednom od ormana koji ja prva koristim za svoje jakne. Na primer , ja haljine držim u kutiji velikoj jer mi ne trebaju svaki dan, ne moram da jurim u ormanu kada mi treba, da peglam. Ovako zaštitim od guzvanja i slično. Po meni je skroz okej taj nacin odlaganja. Po meni sve treba naglasiti pogotovo ako je novo i ima etiketu ,
2017 12 10
> andres: > > Capi13: > > Andres, po meni je okej držati stvar u dzaku, tj u velikoj kesi . Ja iskreno, drzim i u velikoj lepo spakovano jer stvarno nemam gde vise i ta kesa nije budjava, niti smrdljiva, vec nova kesa i stoji lično kod mene u jednom od ormana koji ja prva koristim za svoje jakne. Na primer , ja haljine držim u kutiji velikoj jer mi ne trebaju svaki dan, ne moram da jurim u ormanu kada mi treba, da peglam. Ovako zaštitim od guzvanja i slično. Po meni je skroz okej taj nacin odlaganja. Po meni sve treba naglasiti pogotovo ako je novo i ima etiketu , > Nisi dobro shvatila :) To kako ti cuvas predmete je sasvim dobro 8-) ja sam se vezao za pricu gde je clanica X izjavila da je morala da izvrne dzak pun stvari; da bi dosla do neke..... :P to znaci da su stvari slozene jedna preko druge, u prostoru bez provetravanja, pa razmenjuju svoje mirise i boje.... itd. pa tako dolazi do fleka i neprijatnih mirisa :* a dzak kao dzak ko zna gde stoji ;) I ja imam drugaciju viziju za dzak i kesu Kesa za odlaganje stvari je ok ,sa vakuumom ili bez ...Lepo se slozi ,odlozi i to je ok ...Ali dzak kao dzak i u njemu nabacane stvari koje se izruce da se nesto nadje ,to mi je stvarno nekako nerealno...Posle,sta se desilo sa stvarima.Pa zakacile se jedna o drugu ,dugme ,nesto ,itd ...Ali dobro ,kako ko hoće...😊
2017 12 10
> SanjaR: > Poštovani članovi i članice sajta... Već dugo razmišljam da li da pokrenem ovu temu. > Naime, da li vam se nekada dogodilo da kupite ili menjate neku stvar sa nekim, pritom vidite sve slike predmeta, gotovo detaljno, gde u opisu pise da je pretmet nov i slikana etiketa, koja nije skinuta. > Dogodilo se to da sam kupila stvar, a kada je stigla, vidi se da je nosena, jer je imala gromuljice po sebi... Pritom u opisu je pisalo da je novo sa etiketom, naravno, stvar je i stigla sa etiketom. > E, sad postavlja se pitanje, kako verovati, cak i pored etikete? Kod tih stvari gde se etikete kace na prekacku i ostale zakacke, vrlo je jasno da se moze "podvaliti" stvar nekome. > Nisam clanici ostavila negativan utisak samo iz razloga jer stvar nigde nije bila ostecena niti ofucana, nego skoro kao nova. Dakle, samo gromuljice, koje sam i sama otklonila. I bila je jeftinija nego inace u prodaji. Tako da ja nisam ostecena ovde, nije mi nista bilo podvaljeno, ali ,samo smatram da nije u redu napisati ono sto nije. > Nije ovde problem sto stvar nije zaista nova sa etiketom, kupovala sam takodje polovne stvari, ali problem je npr ako nesto kupujemo kao poklon, a desi se da je noseno.. > Zanima me sta vi mislite, koliko slike mogu biti verne ili su i slike sada kao i ono kad se drzimo "verovanja na rec" ? Draga moje iskustvo i nacin proadaje je ovakav pogledam pitam i dogovorimo se lepo na viber da mi posalje video te stvari kao sto ja radim i onda lepo vidis uzivo ko da ti je u rukama i nema problema ako joj tesko da snimi i slika onda neka si je cuva .Bez obzira da li bila jeftina ili skupa stvar .Ja bar tako radim i nema da me boli glava i da me grize savest i nikad ne cini drugima ono sto nezelis sebi .to je moja poslovica
2017 12 11
> 80088: > Svakako fotografije nisu uvek verodostojne,koliko puta mi se desilo da ne moze lepo da se docara nijansa ili da stvar losije ispada na slici nego uzivo ali mi se takodje desavalo da nesto na slici i opisu deluje odlicno a kad mi stigne ta ista stvar razocaram se. > Svi se naravno oslanjamo na fotografije i opis ali kupovina preko neta,na slepo,je uvek mac sa dve ostrice .Stoga,kupujem stvari do 1000 din,da ne bih zalila za vecim procerdanim novcem u slucaju razocarenja.:) Draga samo dobra komunikacija sa kupcem i nebi bila razocarana ja naprimer uzmem i na viber se lepo cujem sa osobom uzmem predmet koj zeli da kupi i pocnem od pocetka do kraja pa okrenem i sve snimim kao uzivo da gleda predmet i nema greske .
2017 12 11