Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Glavobolja u trudnoci , pomoc , neko ?!

Elem, par dana me jedva da prestane boleti glava, tabletice znam da ne smem piti, ukucani mi izmasiraju glavu i bol stane na par minuta i opet... u petom sam mesecu, zanima me da li je jos neka imala problema sa glavoboljama? Takodje sta moze pomoci ? Hvala svima unapred na odgovorima 💚🍀💚
2018 01 30
> 11Ivana11: > Elem, par dana me jedva da prestane boleti glava, > tabletice znam da ne smem piti, > ukucani mi izmasiraju glavu i bol stane na par minuta i opet... u petom sam mesecu, zanima me da li je jos neka imala problema sa glavoboljama? > Takodje sta moze pomoci ? > Hvala svima unapred na odgovorima 💚🍀💚 Ja imam jako glavobolje koje traju 3 do 4 dana sa povracanjem meni pomaze da se zamracim u sobi probam da ubedim sebe kao da sam popila tebletu i da cekam da deluje zvuci ludo ali istinito nekad mi pomogne nekad ne .Nekad grejem glavu nekad mi prija da hladim zavisi i pila sam paracetamol mislim u trudnoci kad bas nemogu da izdrzim .
2018 01 30
Meni jako prija isto kada lezim u mracno i zatvorim oci, ali opet ne mogu po ceo dan tako x-) setam dovoljno tako da sam otpisala da mi hvali kiseonika... tabletice ne bih jos jer nije bas najneizdrzljivije al ako dodje do toga popicu paracetamol. Hvala od srca :* **
2018 01 30
> 11Ivana11: > Meni jako prija isto kada lezim u mracno i zatvorim oci, ali opet ne mogu po ceo dan tako x-) > setam dovoljno tako da sam otpisala da mi hvali kiseonika... tabletice ne bih jos jer nije bas najneizdrzljivije al ako dodje do toga popicu paracetamol. Hvala od srca :* ** Nema na cemu .Znam kako ti je ja to imam konstatno probleme.
2018 01 30
> 11Ivana11: > Meni jako prija isto kada lezim u mracno i zatvorim oci, ali opet ne mogu po ceo dan tako x-) > setam dovoljno tako da sam otpisala da mi hvali kiseonika... tabletice ne bih jos jer nije bas najneizdrzljivije al ako dodje do toga popicu paracetamol. Hvala od srca :* ** Meni paracetamol nazalost ne pomaze mnogo :( Ja sam mazala nekim biljnim mastima koje sam kupila u inostranstvu (poput tigrove ali ne tako jakih mirisa) i uljem iz inhalatora. Kod migrena mi je pomagao hladan peskir na ramena ili celo (ali to ne smes kod sinusnih, kod njih ide topao). Sto se ostalih tableta za prehladu tice, meni je ginekolog rekla da smem da koristim skoro sve (da podelim posto sam prethodno kao i svaka trudnica mislila da ne smem nista i patila se), ali olint kapi, pastile za grlo (sve osim onih sa zalfijom), fluimicil, ferveks, slobodno. Ako nekome znaci...
2018 01 30
@11Ivana11 i TanjaTiffany85 U ranoj trudnoći glavobolja može biti izazvana visokom koncentracijom progesterona, kako trudnoća bude odmicala, tako ne bi trebalo biti glavobolja. Kontrolišite krvni pritisak u svakom slučaju redovno, jer on može biti opasan u kasnijoj trudnoći, a da česte glavobolje budu njegova prva manifestacija. Slobodno pijte paracetamol za sve vrste bola, nemojte se ustručavati, u trudnoći nije kontraindikovan, a svakako i beba pati sa vama kada i vi patite od glavobolja. I samo napred, uživajte u blagoslovenom stanju, posle će vas boleti glava od nespavanja :) @belinda34 Od pastila za grlo najsigurnije je koristiti Pantenol oriblete, a možete i Tantum Verde, propolis, med. Kombinovane praškove poput Fervexa, Coldrexa itd. ne bih preporučila u trudnoći, pogotovo ne u prvom trimestru. Šta se tiče kapi/sprejeva za nos, može ukoliko je neophodno, ali i tu se daje prednost prirodnim i neškodljivim preparatima poput hipertoničnih rastvora morske vode (Marisol itd.). U slučaju uro-infekcija, uvek je bolje prvo probati sa Josif Pančić mešavinom za trudnice i decu nego posegnuti za farmaceutskim preparatom. Generalno, hemiju treba izbegavati što više, pogotovo ukoliko nije dovoljno ispitana na trudnicama i generalno u prvom tromesečju. Srećno!
2018 01 30
Hvala vam punoo od srca jer mi jako znaci da cujem sva misljenja , mislila sam da ne smem nijednu tabletu popiti a mucim se vec danima, pokusala sam i sa gorkom kafom ali nista... sto se pritiska tice konstantno mi varira izmedju 110/60 i 100/600 ...
2018 01 30
Meni kod glavobolje jedino kafetin pomaze,posto dok sam bila trudna nisam smela kafetin ja sam na slepoocnice i na predele gde me boli mazala onu konjsku mast krojterhof,meni je to bas pomagalo,to namazem i opustim se,sto rece TanjaTiffany ubedim sebe da to deluje i zaista mi bude bolje.Doduse nisam imala problema u trudnoci puno sa glavoboljom,dva-tri puta me je svega zabolela i to bas jer sam bila umorna i sl.Probajte tako pa mozda i Vama pomogne :-)
2018 01 30
Nisam trudna, niti bila i ne znam kakva je procedura i pravilo za cajeve. Ali ja ovako izbegavam lekove po svaku cenu. Najvise volim da sednem skuvam caj od maticnjaka i nane, upalim svecu sa aromo terapiju i pustim klasicnu muziku. To je moj lek, mozes da probas sve je da kazem prirodno nema hemije
2018 01 30
Neki čajevi se nipošto ne smeju piti u trudnoći, znam za hajdučku travu i žalfiju a sigurno ima članica koje se u fitoterapiju razumeju više pa neka posavetuju trudnice.
2018 01 30
Pa zato i kazem da ne znam da li sme ili ne. Ali svakako ko bolje zna neka napise, ja sam samo napisla svoj nacin
2018 01 30
Mislim da ti je terapija odlična i ja lično ne volim hemiju i izbegavam je kad god mogu.
2018 01 30
> srebrna: > @11Ivana11 i TanjaTiffany85 > U ranoj trudnoći glavobolja može biti izazvana visokom koncentracijom progesterona, kako trudnoća bude odmicala, tako ne bi trebalo biti glavobolja. > Kontrolišite krvni pritisak u svakom slučaju redovno, jer on može biti opasan u kasnijoj trudnoći, a da česte glavobolje budu njegova prva manifestacija. > Slobodno pijte paracetamol za sve vrste bola, nemojte se ustručavati, u trudnoći nije kontraindikovan, a svakako i beba pati sa vama kada i vi patite od glavobolja. > I samo napred, uživajte u blagoslovenom stanju, posle će vas boleti glava od nespavanja :) > @belinda34 > Od pastila za grlo najsigurnije je koristiti Pantenol oriblete, a možete i Tantum Verde, propolis, med. > Kombinovane praškove poput Fervexa, Coldrexa itd. ne bih preporučila u trudnoći, pogotovo ne u prvom trimestru. > Šta se tiče kapi/sprejeva za nos, može ukoliko je neophodno, ali i tu se daje prednost prirodnim i neškodljivim preparatima poput hipertoničnih rastvora morske vode (Marisol itd.). > U slučaju uro-infekcija, uvek je bolje prvo probati sa Josif Pančić mešavinom za trudnice i decu nego posegnuti za farmaceutskim preparatom. Generalno, hemiju treba izbegavati što više, pogotovo ukoliko nije dovoljno ispitana na trudnicama i generalno u prvom tromesečju. > Srećno! Hvala najlepse na dodatnim informacijama, sada imam informaciju i za pantenol. Nisam u prvom trimestru, tako da su mi kapi i ostalo odobreni : )
2018 01 31
Jako puno pomaze jabuka zvuci ludo ali pomaze samo to zvakanje pokrece misice i glavobolja brzo prestaje takodje caj od kamilice stavis i dok je jos jako topao udses paru iz solje delovace umirujuce i pomoci ce . Ja imam malo dete i puno puta sam zbog nespavanja imala jake glavobolje a posto dojim dete ne smem tablete piti tako da mi je ovo zaista pomoglo :)
2018 01 31
> Sanja0701: > Jako puno pomaze jabuka zvuci ludo ali pomaze samo to zvakanje pokrece misice i glavobolja brzo prestaje takodje caj od kamilice stavis i dok je jos jako topao udses paru iz solje delovace umirujuce i pomoci ce . Ja imam malo dete i puno puta sam zbog nespavanja imala jake glavobolje a posto dojim dete ne smem tablete piti tako da mi je ovo zaista pomoglo :) Nikada ih nosam volela a sada po kilogram jedem dnevno nekad o:) Sto se caj od kamilice tice hvala, znam da se osobe tako i inhaliraju kada su prehladjene i pomaze dosta
2018 01 31
1 2