Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Glavobolja u trudnoci , pomoc , neko ?!

> srebrna: > Neki čajevi se nipošto ne smeju piti u trudnoći, znam za hajdučku travu i žalfiju a sigurno ima članica koje se u fitoterapiju razumeju više pa neka posavetuju trudnice. Kazu trudnicama ni hibiskus nije dobar, sad koliko je to tacno ne znam, svakako ga sada za svaki slucaj izbegavam
2018 01 31
Na Bebac forumu clanice pisu da nana nije dobra u trudnoci jer izaziva kontrakcije.Ja sam je pila ko luda u prvom trimestru ubedjena da jedinu nju mogu da pijem.Za kamikicu sam prvo cula da bas nju ne treba da piju trudnice ali na pomenutom forumu kamilicu preporucuju.Sta je sad istina? Sto se nane tice u 4mesecu sam imala kontrakcije u materici,prestala sam sa cajem i uradila analize krvi,urina i briseve.Dobila terapiju ali caj od tads ne pijem i sad je ok.Takodje sam u 5mesecu.Glavobolja nemam ali moguce da je pritisak u pitanju
2018 01 31
Kicma je opterecena u trudnoci, pa ne bi bila losa masaza ledja, da se opuste misici. Par nenormalnih bolova glave sam resila uz pomoc masaze. Takodje je lek za glavobolju izazivanje zevanja (zevate na silu, a onda sam organizam krene), adekvatan unos vode, pogotovo kod nizeg pritiska i c vitamin
2018 01 31
Kafa sa limunom :)
2018 02 01
> Kika92: > Kafa sa limunom :) Pokusala sam i to al jock :| pomoglo mi je da se nad cajem inhaliram pomalo i evo danas hvala Bogu sam super o:)
2018 02 01
> srebrna: > @11Ivana11 i TanjaTiffany85 > U ranoj trudnoći glavobolja može biti izazvana visokom koncentracijom progesterona, kako trudnoća bude odmicala, tako ne bi trebalo biti glavobolja. > Kontrolišite krvni pritisak u svakom slučaju redovno, jer on može biti opasan u kasnijoj trudnoći, a da česte glavobolje budu njegova prva manifestacija. > Slobodno pijte paracetamol za sve vrste bola, nemojte se ustručavati, u trudnoći nije kontraindikovan, a svakako i beba pati sa vama kada i vi patite od glavobolja. > I samo napred, uživajte u blagoslovenom stanju, posle će vas boleti glava od nespavanja :) > @belinda34 > Od pastila za grlo najsigurnije je koristiti Pantenol oriblete, a možete i Tantum Verde, propolis, med. > Kombinovane praškove poput Fervexa, Coldrexa itd. ne bih preporučila u trudnoći, pogotovo ne u prvom trimestru. > Šta se tiče kapi/sprejeva za nos, može ukoliko je neophodno, ali i tu se daje prednost prirodnim i neškodljivim preparatima poput hipertoničnih rastvora morske vode (Marisol itd.). > U slučaju uro-infekcija, uvek je bolje prvo probati sa Josif Pančić mešavinom za trudnice i decu nego posegnuti za farmaceutskim preparatom. Generalno, hemiju treba izbegavati što više, pogotovo ukoliko nije dovoljno ispitana na trudnicama i generalno u prvom tromesečju. > Srećno! Ja i posle dva porodjaja i dalje imam glavobolje i ako ne popoijem tabletu na vreme sa prvim znakovima bola onda posle djaba mi i dve tablete za glavu.
2018 02 01
Iz iskustva ti mogu preporuciti samo da za bilo koje pitanje pitas svoju doktorku ili doktora koji ti vodi trudnocu. Niti su sve trudnoce iste, niti su sve trudnice iste tako da jedini ko zaista moze da ti pomogne je dr koji ima uvid u tvoje zdravstveno stanje, krvnu sliku, pritisak, kilazu..... Moja doktorka mi je jos na prvom pregledu izricito zabranila citanje foruma i trazenje informacija vezanih za trudnocu na bilo kojim sajtovima, ukljucujuci i strucne. Lepo mi je dala svoj broj mobilnog i rekla: Slobodno zovi za bilo koju stvar ili sitnicu koja te zanima... ;)
2018 02 02
1 2