Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Zdravo, molim i hvala - kada smo to zaboravili?

Drage moje dame, Neko vreme nisam bila aktivna na sajtu, pa se izvinjavam ako je slična tema bila. Međutim, toliko sam razočarana nedostatkom osnovnih manira u komunikaciji pojedinih članica da sam morala da se izjadam! Napominjem da je većina žena i devojaka divna i da razgovori funkcionišu tako da ih je milina jedna voditi. Onda naiđe neka koja verovatno zamišlja da je ušla u butik u kome prodavačica mora da stoji u stavu mirno i da trpi kako god se mušterija ponašala! E pa, izvinite, molim vas, ja NISAM trgovac, ja od ovoga ne živim i ne moram da trpim vašu nepristojnost. (Usput samo da kažem, da ne bi bilo neke zabune, divim se svim trgovcima koji uspevaju da trpe svakakve budale!) Kao i većina članova na sajtu, prodajem svoju garderobu i putem tih stvarčica i fotografija ja vas puštam u svoj dom! Da li biste ušli kod nekoga u kuću, a da mu ne kažete "Dobar dan" ili barem "Ćao"? Zar je toliko teško napisati: "Možete li mi, molim vas, napisati sve mere? " ili "Hvala, odgovara mi/ne odgovara mi". Izgleda da su ljudi zaboravili da su iza ovih profila LJUDI, a ne mašine! Ali opet, ko zna, možda ti ljudi i upadaju kod drugih u kuću i ne pozdrave se, kao što ne kažu "Dobar dan" kada uđu u prodavnicu. Srećom, sajt automatski napiše "Zdravo" kada neko klikne na "Želim". Dokle smo to došli i kuda to idemo kada je automatska poruka pristojnija od nas? Izvinite zbog dugog posta, verovatno ga neće ni pročitati oni kojih se tiče, ali barem mi koji umemo da koristimo reči možemo malo da kukamo jedni drugima. :D
2018 02 03
Nažalost, sa tim se sve češće srećem, što ovde, što u životu.
2018 02 03
> MiraTinaLena2: > Nažalost, sa tim se sve češće srećem, što ovde, što u životu. Baš tako! Sve je češće i sve iritantnije.
2018 02 03
"Članice koje se jave da vide "Šta je ostalo" pa se ne udostoje da jave da im se to što je ostalo ne dopada mogu ubuduće da zaobiđu moje oglase za poklanjanje." Ovo sam napisala na mojoj temi za poklanjanje jer od 12 članica, koliko mi se javilo sa "Šta je ostalo od predmeta za poklanjanje" samo mi je ..... jedna... ( 1 ) odgovorila da će uzeti nešto. Ostale su ignorisale poruku. Zaista ne razumem poentu da nekoga pitaš nešto a ne odgovoriš da li ti nešto odgovara ili ne. Ali te članice su dospele na moju privatnu crnu listu te sledeći put kada budu nešto pitale, neće dobiti odgovor :)
2018 02 03
> AleksandraKraus: > "Članice koje se jave da vide "Šta je ostalo" pa se ne udostoje da jave da im se to što je ostalo ne dopada mogu ubuduće da zaobiđu moje oglase za poklanjanje." > Ovo sam napisala na mojoj temi za poklanjanje jer od 12 članica, koliko mi se javilo sa "Šta je ostalo od predmeta za poklanjanje" samo mi je ..... jedna... ( 1 ) odgovorila da će uzeti nešto. Ostale su ignorisale poruku. Zaista ne razumem poentu da nekoga pitaš nešto a ne odgovoriš da li ti nešto odgovara ili ne. > Ali te članice su dospele na moju privatnu crnu listu te sledeći put kada budu nešto pitale, neće dobiti odgovor :) Ja takodje imam svoju privatnu "crnu listu" jer sam ovde za godinu dana koliko imam profil toliko puta ispaljena, da mi se smucilo. Pod obavezno mi opet salju upite za razmene i sl., pa da ne bih ispala opet magarac vodim racuna i ne odgovorim im nista, iako nisam osvetoljubive prirode. Nekultura se uvukla u nase drustvo kao kakva bolest, za koju ce se naci lek, nadam se. Svi smo ovde ljudi, a da ne govorim o zenskoj solidarnosti koja ne postoji...
2018 02 03
Sad mi je malo lakše, kad znam da se ne dešava samo meni. :)
2018 02 04
Nazalost u potpunosti ste u pravu. Daleko od toga da ste jedini, nekako je to redovna pojava i cesto se spominje, ali...
2018 02 04
Roditelj uci dete da se izvini, tako sto se i sam izvini za gresku, te dete izrasta u zdravu osobu. Isto vazi za kratku rec *hvala*, kao i za znak zahvalnosti, empatiju, solidarnost.. Zivot se sastoji od sitnica, ne od prestiza, takmicenja, prikazivanja i pokazivanja, toga ko ce koga nadmudriti i preci. Na zalost, nema vise prica o cojstvu i junastvu, sve se manje deci prica o drugarstvu, odrasli su surovi i postajemo svi sve gori. Jako se iznenadim i obradujem svaki put kad upoznam zdravorazumne osobe, koje ne polaze od toga da su iznad ostalih. Veliki ljudi su skromni 😉
2018 02 04
Da, najtužnije od svega je što počinjemo da se iznenađujemo kada se neko ponaša kulturno i ljubazno! :) Kada se pogledaju naši pozitivni utisci, najviše ima komentara o dobroj komunikaciji, to se najčešće ističe, jer, eto, to je postalo nešto posebno, izuzetno i nenormalno. Pa neka, biću nenormalna, neka me pamte po tome. U današnje vreme je to najveći kompliment! :")
2018 02 04
Meni se skoro desilo da je jedna clanica kupila od mene dzemperic za dete.Ja joj od srca,tj.detetu posaljem kao poklon potpuno nov sinovljev duksic koji nije ni jednom obukao,jer se pokupio prilikom pranja.Ne docekah ni utisak od te osobe.A vec ima ostvarene saradnje,sto znaci da je upoznata sa tim da treba da da ocenu,sto je,pak,druga tema.
2018 02 04
> JoeJoe: > Sad mi je malo lakše, kad znam da se ne dešava samo meni. :) Potpuno se slazem sa Vama i podrzavam sve sto ste napisali, sa jednom malom razlikom- ne moze nam biti lakse kad vidimo "da se i drugima desava" zato sto to znaci da nekulture ima mnogo vise nego sto smo mislili. ;)
2018 02 04
Juče sam posle dosta vremena imala jednu baš, baš groznu komunikaciju......pfffff.....ne ponovilo se! :s
2018 02 04
Lokibg, Sta se desilo......
2018 02 13
> Baloncetince: > Lokibg, Sta se desilo...... Ma nista specijalno....samo pokusaj uvrede inteligencije umiksan sa cinizmom i precenjivanjem sebe bez ikakvog pokrica ;)
2018 02 13