Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Savet-kako srediti neredovne menstruacije

Vec neko vreme pijem caj od virka ali mi nesto nije pomogao u sredjivanju ciklusa. Da li je neka od vas pila neki drugi caj ili mesavinu biljaka i koje. Ne bih regulisala ciklus tabletama vise sam za neku prirodnu varijantu tako da ako ste probale nesto i pomoglo vam je molim vas za savet
2018 02 20
Ne znam kakav je caj od nevena u te svrhe
2018 02 20
Čaj od persuna je pravi spas. 3 puta dnevno, najmanje 3 dana i rešen problem. I jabuke su isto od velike pomoci. :") Mada meni je doktorka preporučila soju kao priroran lek, ali pošto mi se to nije svidelo, experimentisala sam i guglala i najbolje se pokazao čaj od peršuna, kupi se u biljnoj apoteci (ne onaj u filter kesicama). Mada, ja sam pre toga odradila privatno sve analize da bih znala šta mi nedostaje i koji hormoni treba da se dovedu u red. Možda Vama nije isto kao i meni. Možda je najbolje da i Vi prvo odradite analize, pa onda tek na prirodno lečenje. Srećno. ❤
2018 02 20
Hello 😊 ja sam imala neredovne cikluse i ginekolog mi je rekao da je bio u pitanju hormonski poremecaj. Par meseci sam pila anti bebi pilule koje su mi prepisali i kada sam prestala da pijem moj menstrualni ciklus se sredio toliko da tacno dobijam svakog meseca na 23 ili 24ti dan. Preporucujem da se ne igrate sa ovim, ukoliko imate neredovan ciklus idite do ginekologa, hormoni mogu da naprave cudo, pocev od cista pa do mnogo gorih i vecih problema 😑 Nisam jos cula da su cajevi nekome pomogli, ali eto i ja nesto da saznam novo 😊 Najiskreniji savet, jos jednom, odi do ginekologa. Oduzece ti svega sat do dva vremena, a osecaces se mnogo bolje kasnije. 💋
2018 02 20
Mesavina cajeva od nevena, koprive i hajducke trave, za neredovne cikluse, policisticne jajnike, bolne menstruacije i slicno. Prokuvas ga, bez meda, limuna i sl, samo caj, 3 puta dnevno :)
2018 02 21
Meni su Femisan A kapi pomogle. :") Bukvalno sam u srednjoskolskim danima dobijala par puta godisnje, redovno sam pila kapi kako pise u uputstvu i od tada imam redovne menstruacije, a sada imam 23 godine. ;)
2018 02 21
Hvala vam puno na savetima 😗 Mislim da cu probati ovu mesavinu sa nevenom. Kod ginekologa inace idem redovno ali oni uglavno znaju samo da guraju anti bebi pilule koje ja nikako ne zelim da pijem i jos mi uvek drsko kazu:A sta ti fali da ih pijes ali bukvalno svaki kod kog sam otisla. Tako da cu se ipak malo prepustiti cajevima svakako je mnogo zdravija varijanta 😊
2018 02 21
> ElenaPt: > Hvala vam puno na savetima 😗 > Mislim da cu probati ovu mesavinu sa nevenom. > Kod ginekologa inace idem redovno ali oni uglavno znaju samo da guraju anti bebi pilule koje ja nikako ne zelim da pijem i jos mi uvek drsko kazu:A sta ti fali da ih pijes ali bukvalno svaki kod kog sam otisla. > Tako da cu se ipak malo prepustiti cajevima svakako je mnogo zdravija varijanta 😊 Ukoliko nisu napomenuli da je hormonski poremecaj u pitanju onda mozes piti samo cajeve. Ja sam imala tu nesrecu da imam hormonski poremecaj i bas sam se napatila pre tih anti bebi pilula. Meni nisu nista skodile. Srecno. 😍💋
2018 02 21
Pa sve zavisi sta je uzrok neredovnog ciklusa, prehlada, stres, ciste, hormonski poremecaji, bakterije.. Ja sam pila anti bebi pilule, al to nikako ne preporucujem.. U perinatalu u ns imam odlucnu doktorocu koja mi je prepisala duphaston, odlican je...mada za to se posavetuj sa lekarom..jer ne znam koji je uzrok neredovnog ciklusa.. Ono sto znam da je odlicno to je caj od hajducke trave, on je bukvalno za sve... A i ne smeta ti da pokusas sa vaginaletama onim sa kantarionom i belim lukom..
2018 02 24
Meni je caj od virka mnogo pomogao i sa neredovnim,bolnim menstruacijama. Ciste na jajnicima su prosto nestale. Ja ga preporucujem svima. Pije se 3meseca zatim se napravi pauza.
2018 03 19