Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

imam pitanje vezano za preporuceno pismo :)

da li mogu da posaljem donji deo kupaceg preporucenim? hvala unapred
2018 06 04
Poštovanje. Možete, naravno. Spakujte ga u neki veći koverat, odnesite u poštu i recite da šaljete preporučeno- popunićete onaj papirić sa adresom primaoca i Vašim potpisom, i to čuvajte dok pošiljka ne stigne. Oko 80-90din. ćete platiti pošiljku ove vrste, sve zavisi od gramaže- možda i manje. Srdačan pozdrav :)
2018 06 04
a zar ne pakuju oni u posti? hvala na odgovoru
2018 06 04
Mogu i oni da Vam spakuju, ali svakako plaćate taj koverat ;)
2018 06 04
hvala :)
2018 06 04
A znaci koverat mogu i ja kupiti u knjizari negde i doneti da posaljem kao preporuceno pismo? Ne moram ga kupiti kod njih? Ja kao par puta htela da saljem kao preporuceno pismo, jednom samsa platila 160din. a jednom 180din. sto uopste nije malo, i to za minijaturnu majicu. Dok sam poslednjih dana slala clanicama haljine post expresom, pouzecem, postarina 150din. (prethodna uplata na racun). I onda gledam, pa i nije mi isplativno slanje preporuceno, devojkama vidim ispada im oko 90din. a meni duplo.
2018 06 04
Da, koverat kupite bilo gde, pošto je donji deo kupaceg, može i onaj najmanji koji košta 1 dinar. :")Postarina za to ne bi trebala da bude veća od 80 din.
2018 06 04
Ja uvek sama spakujem u koverat i do sada nikada preporučenu pošiljku nisam platila više od 80-100din. Ukoliko navedete vrednost pri slanju to Vam se obračunava i automatski plaćate više pošiljku. Po meni je sigurnije slati pakete postexpresom, pa i u koliko je nešto minijaturno- bolje platiti 50ak din. više, nego rizikovati sa preporučenom pošiljkom...iz ličnog iskustva govorim (pišem), jer dešavalo mi se dva ili tri puta da su preporučene pošiljke "putovale" i po 10ak dana, a nekada stignu odmah sutradan... Kada ih pitaš zbog čega je to tako, ne znaju šta da ti kažu- neprofesionalno skroz. Sa Postexpresom baš nikada nijedan problem nisam imala. Ali, ukoliko druga strana insistira na slanje preporučenom pošiljkom i ide na njenu odgovornost, Vi pošaljite tako. Ipak, svakako imate papir iz pošte kao dokaz da je poslato, pa ako stigne sutradan super, a ako ne onda se mora malo pričekati na uručenje.
2018 06 04
Hvala puno. 😊
2018 06 04
> Monika993: > A znaci koverat mogu i ja kupiti u knjizari negde i doneti da posaljem kao preporuceno pismo? Ne moram ga kupiti kod njih? Ja kao par puta htela da saljem kao preporuceno pismo, jednom samsa platila 160din. a jednom 180din. sto uopste nije malo, i to za minijaturnu majicu. Dok sam poslednjih dana slala clanicama haljine post expresom, pouzecem, postarina 150din. (prethodna uplata na racun). I onda gledam, pa i nije mi isplativno slanje preporuceno, devojkama vidim ispada im oko 90din. a meni duplo. Nemojte vrednost da navodite pri slanju, i neće Vas toliko koštati ;)
2018 06 04
> Monika993: > Hvala puno. 😊 Nema na čemu ;)
2018 06 04
Ja do sada nisam imala lose iskustvo sa preporucenim, stiglo je uvek sutradan, slala sam cak i dokumenta i pitala u posti, rekli su da iako nema garancije da stize za dan-dva ipak ne postoji mogucnost da "nestane" paket, stize do 5 radnih dana svakako, takodje imate i br za pracenje. Kod njih u posti najmanja koverta kosta 2din a veca stvarno ne znam, slala sam i u vecoj koverti ali nisam zapamtila cenu, nista preterano skupo. Kupaci je svakako isplativ slati preporuceno, ja sam slala i mnoogooo vece stvari.
2018 06 04
Ja sam jednu kovertu platila kod njih 47din. Onako unutra oblozena onim pucketavim. Nisu kazu imali drugu, samo su mi tu ponudili... I ispalo mi je eto skuplje sto sam slala kratku majcicu kao perce neko, nego jednu tesku bluzu. Otkup je isto bio manji. Ali koverta "bogata". 😂 Nego dobro, ne saljem cesto preporuceno, pa necu da propadnem za neke grdne pare.
2018 06 04
Beli papir presavijete i zalepite providnim selotejpom ivice i to je to. Kupaci moze da stane i u kovertu od 2 dinara. Ja sam vece stvari pakovala u deblji beli papir, npr.od kalendara nalicje, da se ne bi pocepalo i ako je tezina npr.1,8 kg izadje oko 150 dinara preporucenim
2018 06 04
Kod nas su u pošti manji (oni klasični) koveti 1din, a oni veći su 2din. Beli, klasični. Da, imaju i te obložene koverte u beloj i žutoj boji, što je ok stvar ukoliko recimo šaljete nešto od nakita ili nešto npr. plastično. U svakom slučaju, donji deo kupaćeg svakako staje u najobičniji mali koverat. Naravno da se i može presaviti papir i zalepiti sa obe strane, i odozgo ali čemu to kada koverte uopšte nisu skupe...mada, ko ima vremena da se malo "poigra" i možda upakuje u neki lep, ukrasni papir ono što šalje, zašto da ne? ;)
2018 06 04
1 2