Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Znacilo bi Vase misljenje!

Biće maca dobro, videćeš...
2018 12 05
Au, bas mi je zao mace , a tebi svaka cast sto tako lepo brines o.njoj.. Kao sto su clanice vec rekle, sto pre kod veterinara, a i pokusaj da joj das malo vode spicem kako ne bi dehidrirala .. Nadam se da nije nista strasno, i zelim ti d a sve prodje u najboljem redu <3
2018 12 05
Ништа посебно нису рекли, осим да маца одмара, дали јој сируп. Мислим... Нисам имала проблем ни са једном мачком до сад. Имам их 5, и кад је овог угризло куче, све је кренуло њему да се дешава. Имајте у виду први пут кад су му радили операцију, наплатили су пар хиљада. Кад смо отишли да скине конце, оставили су му један или два, нисам сад сигурна. Назвали их, рекли су ништа страшно, отпашће. И после сам напипала ту израслину на стомаку, близу конца. Кад сам је одвела, рекли су одједном да је мачка лизала рану, повредила се негде или је неко од мачака повредио. Нема никаквог смисла. Мачка је једва ходала, а камоли да скаче и да се игра са осталима. Лизала није, јер смо је сви у породици гледали да му угодимо у сваком смислу. Спавао је код мене у кревету итд. Одједном мора операција. У реду. Имајте у виду, опет понављам, прва операција је износила неколико хиљада,ова иста операција, све исто, све укупно је испала 2000 дин. Зато све мислим, да нису они погрешили у операцији, па наплатили мање. А још више ме брине изјава да ће опоравити од сирупа. Нигде везе. И кад год питам нешто конкретно, да ли ће мачка бити океј, да ли постоје компликације, заобилази питања. Не знам. Ниједном ништа не фали, само њему. И криво ми је јер не знам како да му помогнем, јер мало мало, нешто није добро.
2018 12 05
Хвала вам свима на подршци ! :)
2018 12 05
Ja ne bih mogla, a da ne dobijem konkretan odgovor sta je mojoj macki i za sta je sirup. Zapravo, koji sirup treba da pije? Pitam posto po simptomima uopste ne lici na neku prehladu, vec na komplikaciju od tih operacija. Ne mislim da su mokracni kanali, jer tada macka uglavnom ne izbija iz posipa i pokusava da piski stalno. Moze biti i od parazita, s tim da mislim da bi se u sadrzaju koji je povracala videli paraziti, pa eventualno da je sirup protiv parazita. Jel' joj je izmerila temperaturu mozda? Zatecena sam ponasanjem veterinara, ako joj se ne popravi stanje, ja bih potrazila misljenje drugog veta. Tebi svaka cast sto si tako strpljiva i fina, retko ko bi bio tako tolerantan.
2018 12 05
Пентрексил. Антибиотик. Рекла је за 2-3 дана ако се не поправи стање, да се вратимо. Мисли да је прехлада, да се прејела или да су мајче длаке у питању. Па да видимо како ће реаговати на сируп. Каже да не би требао суву храну да једе, проблем је што он не једе ништа друго осим гранула, од малена. Не знам
2018 12 05
Pa i taj sirup joj moraš spricem davati na silu... Ako i dalje neće da jede na špric joj bar vodu dajte... Kupi joj neki gulašić možda bi to jela... I na silu joj moraš ubrizgavati u usta vodu da nedehidrira.. Ako je natekao stomačić kod tog ožiljka to mi je malo sumnjivo.. Nisam pametna šta bih ti rekla... Iskreno kad sam imala papagaja posle posete veterinara on je uginuo za pola sata.. Tako da veterinarima ne verujem.. Rekao mi je tada da mu nema pomoci uginuo bi svakako.. A ja sam ga odnela zivog kod njega... Jbt nikad taj prizor necu zaboraviti...
2018 12 05
Kuckam, pa brisem jer nzm sta bih rekla, a da ne ispadnem ludaca koja panici. Jednostavno, vecina veterinara je ili nestrucna ili su previse sujetni da bi priznali svoju raniju gresku. Da je prehlada, izmerila bi se temperatura odmah, pa bi se onda videlo da je povisena mozda...I ne vidim povezanost tecne ili cvrste hrane sa prehladom, vise vidim sa digestivnim traktom i mozda sa povezanoscu sa tom operacijom. Moje mace vole kad se skuva pirinac sa pilecim mesom (ja uzimam za pse pileca ledja, pa se skuva i za mace skinem meso), tako da mislim da iako jede granule da ne bi odoleo tako malo meksoj hrani... Nadam se da ja gresim i da jeste samo slucajnost i prehlada. O tome da se najeo dlaka, pa zato nece da jede i povraca, necu ni da diskutujem uopste, to mi je van svake pameti.
2018 12 05
Да л би било паметно да му сад дам печеницу или шунку? Пошто то обожава Управо то, не верујем скроз, али где да га одведем. Видећу какво му буде стање. Хвала вам свима неописиво! :)
2018 12 05
Pa da...treba nesto sto jako lepo mirise, tako vidis da li jede ili ne jede. Kod nas u Nisu je dobar izbor veterinara, ima svakakvih, ali ima i dobrih, ja sam moju tako secala kod nekoliko razlicitih jer je ozbiljno bila bolesna, i na kraju je pobegla od kuce jer sam je maltretirala lekovima. Tako da skroz razumem sto si bespomocna, a vidi se da se trudis da je oporavis.
2018 12 05
> Monika993: > Pa da...treba nesto sto jako lepo mirise, tako vidis da li jede ili ne jede. Kod nas u Nisu je dobar izbor veterinara, ima svakakvih, ali ima i dobrih, ja sam moju tako secala kod nekoliko razlicitih jer je ozbiljno bila bolesna, i na kraju je pobegla od kuce jer sam je maltretirala lekovima. Tako da skroz razumem sto si bespomocna, a vidi se da se trudis da je oporavis. Не би требао суву храну, јелте није пуна витамина. Не знам... Мени је тек мање јасно. И разумем те, моја има фобију кад види шприц, одмах бежи. Али морам да би се опоравила...
2018 12 05
Probaj sa malo mlevenog mesa ili piletine bas usitnjene, imam sjajnog vet-a, koji mi uvek da koristan savet pre nego odvedem mace. Ne moras sunku i pecenicu, jer one imaju aditiva, probaj slobodno sa malo zivog mesa. 😉
2018 12 05
Da malo unesem smeske na ovaj post, tada posto od muke vise nisam znala sta mi je macki, vodili smo je kod cika zube jer sam bila ubedjena da je boli zub, pa zato ne jede, taj jedini specijalizovani cika zuba, papreno skup, naplati sve moguce testove i sto moze biti i sto ne moze, ali valja se, uzimanje krvi i na kraju konacna (pogresna) dijagnoza sa skupocenim lekovima i hranom. Kupili mi to, drugog dana macka kad je ukapirala da treba svakog dana da pije lekove, ode od kuce. Ja sam pomislila da je usput uginula negde jer je tri dana nije bilo kuci. Padala kisa, ja pretrazila po svakom zbuncicu da nije uginula negde, plakala kao kisa, sahranila je u glavi, zalepila kao najveci kreten u kraju da trazim telo svoje mrtve macke, placem sto je kvasi kisa, nisam je ni sahranila. I jedan covek koji kao navodno ima neke moci, kaze tada-vratice se macka, ziva je. Vratice se treci dan. I zaista dosao treci dan, vratila se macka uvece, bilo joj je lose i presla je preko ponosa, dosla da trazi pomoc. Sada je hvala Bogu dobro, imamo je od njenih nedelju dana i sada ima sedam godina. Javi kako je maca i jel' jede sunku, prsutu... :)
2018 12 05
Kada se pojavi nateklina kod ožiljka, može biti i hematom od unutrašnjih konaca... tako je bilo kod mog psa...
2018 12 05
Jaki su ni ti veterinari koji zaobilaze pitanja, i daju nepotpune odgovore ... Da li su maci izmerili temperaturu ? Mozda je ostao neki koncic nerazgradjen, pa je to zaslo dublje u meso i napravilo kapsulu koja je pocela da gnoji ...ne znam sta bi drugo moglo, ali je definitivno i nesto iznutra, cim povraca. Ja opet kazem, samo je bitno da maca ne dehidrira, to je jako vazno. I kao sto su rekle neke clanice vec, nikako sada suvu hranu. Probaj da mu das malo jogurta, oni to jako vole, a i dobar je probiotik, to za pocetak, s'obzirom da je povracao, ne treba sada da se prejeda ili da jede nesto tesko.
2018 12 05